Vihreät Euroopan parlamentissa

Heidi Hautala europarlamentin viidenneksi vaikutusvaltaisin lainsäätäjä

Jaa

Euroopan parlamentin varapuheenjohtaja vihreiden Heidi Hautala on Influence Index -vertailun sijalla viisi arvioitaessa vaikutusvaltaa lainsäädäntöön ja politiikan sisältöihin. Kokonaisarviossa Hautala sijoittuu sijalle 10 parlamentin 705 edustajan joukossa.

Tänään julkaistussa Influence Index -vertailussa arvioidaan europarlamentaarikkojen vaikutusvaltaa lainsäädäntöön ja politiikan sisältöihin sekä kykyä vaikuttaa julkiseen keskusteluun. Heidi Hautala paransi sijoitustaan edellisvuodesta sekä kokonaisarviossa että vaikutusvallassa lainsäädäntöön. 

– Haluan työssäni tuoda ihmisiä eri taustoista yhteen edistämään ihmisoikeuksia, globaalia oikeudenmukaisuutta sekä avoimuutta unionin päätöksenteossa. Vältän tarpeetonta vastakkainasettelua ja rakennan siltoja poliittisten ryhmien välille. Näin voidaan tukea rakentavaa ja avointa poliittista toimintaympäristöä, Hautala sanoo. 

Hautala on toiminut meppinä 1995–2003, 2009–2011 ja yhtäjaksoisesti vuodesta 2014. Hänet valittiin Euroopan parlamentin varapuheenjohtajaksi lokakuussa 2017 ja uudelleen vuonna 2019.

EU-instituutioiden työtä seuraavat VoteWatch ja BCW arvioivat vuosittain europarlamentaarikkojen mahdollisuuksia vaikuttaa poliittisiin prosesseihin, kuten kykyä muuttaa EU-lainsäädäntöä, kerätä ääniä ja vaikuttaa poliittiseen keskusteluun. Influence Index arvioi myös sosiaalista vaikutusta, kuten kykyä vaikuttaa julkiseen keskusteluun ja kerätä kannatusta sosiaalisessa mediassa. 

Parlamentin vihreä ryhmä (Greens/ EFA) menestyi vertailussa hyvin erityisesti sosiaalista vaikutusta arvioitaessa. Kymmenen sosiaalisesti vaikutusvaltaisimman mepin joukossa on peräti viisi vihreän ryhmän edustajaa.

Suomalaiset euroedustajat sijoittuivat ryhmänä vertailun sijalle kuusi poliittisessa vaikutusvallassa ja sijalle seitsemän sosiaalisessa vaikutusvallassa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: Heidi Hautala
heidi.hautala@europarl.europa.eu
p. +32 28 45518

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät Euroopan parlamentissa
Vihreät Euroopan parlamentissaTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät Euroopan parlamentissa

Mepit Niinistö ja Hautala: EU:n aiheuttaman metsäkadon torjunta jäämässä puolitiehen17.11.2021 15:29:03 EET | Tiedote

EU-komissio julkaisi tänään esityksensä EU:n aiheuttaman globaalin metsäkadon torjumiseksi. On erinomaista, että EU vihdoin ryhtyy toimenpiteisiin kulutuksemme aiheuttaman globaalin metsäkadon pysäyttämiseksi ja asettaa EU-markkinoille metsäkatoriskituotteita tuoville yrityksille huolellisuusvelvoitteen. Vihreät mepit Ville Niinistö ja Heidi Hautala näkevät, että esityksessä on kuitenkin huolestuttavia porsaanreikiä niin luonnonsuojelun kuin ihmisoikeuksien osalta.

Ville Niinistö: Energiamurroksen vauhdittaminen vastaa energian hinnannousuun paremmin kuin fossiiliriippuvuuden jatkaminen6.10.2021 12:33:53 EEST | Tiedote

Euroopan hurjasti nousseet kaasun ja sähkön hinnat herättävät huolta. Euroopan parlamentin jäsen Ville Niinistö toteaa, että energiamurroksen vauhdittaminen on ratkaisu myös tähän tilanteeseen ja riippuvuutta fossiilitaloudesta kannattaa edelleen vähentää nopeasti. Europarlamentti keskusteli energiapolitiikasta täysistunnossaan tänään Strasbourgissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme