Messukeskus

Heidi Karjalainen suunnittelee itsenäisyyspäivän juhlapuvun rouva Jenni Haukiolle

Jaa

Vuoden nuori suunnittelija 2017 -tittelin syksyllä voittanut Heidi Karjalainen sai kunnian suunnitella rouva Jenni Haukion juhlapuvun itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Aalto-yliopistossa muotoilun laitoksella opiskeleva Karjalainen on nouseva kyky, jonka töitä nähtiin lokakuussa I love me -messuilla. Vuoden nuori suunnittelija -kilpailun järjestää Messukeskus ja sen rahoittaa Suomen Messusäätiö.

Heidi Karjalainen suunnittelee linnan juhlien katsotuimman puvun. Kuva: Messukeskus.
Heidi Karjalainen suunnittelee linnan juhlien katsotuimman puvun. Kuva: Messukeskus.

Vuoden nuori suunnittelija 2017 -kilpailu toi Karjalaiselle runsaasti näkyvyyttä. I love me -messuilla Karjalaisella oli oma osasto sekä sisääntulo tapahtuman muotinäytöksissä. Lisäksi 25.9. julkistettu Vuoden nuori suunnittelija -voitto noteerattiin myös laajasti eri medioissa. Messuvalmisteluiden ja Haukion puvun suunnittelun lisäksi Karjalainen on syksyllä jatkanut myös maisterinopintojaan Aalto-yliopistossa. Kiireet jatkuvat itsenäisyyspäivään saakka, sillä nyt Karjalaisella on työn alla oma juhla-asu linnan juhliin.

- Fiilikset ovat tosi hienot, iloitsi Karjalainen sen jälkeen, kun tieto maan ykkösnaisen puvun suunnittelijasta julkistettiin.

Vuoden nuori suunnittelija -kilpailu järjestettiin tänä vuonna jo 23. kerran, ja se on yksi alan vanhimmista kilpailuista Suomessa. Kilpailun tavoitteena on löytää uusia ideoita ja ratkaisuja vaatesuunnitteluun sekä kannustaa nuoria suunnittelijoita ja suomalaista vaatetusteollisuutta. Voittajan valitsee raati, johon kuuluvat toimittaja ja suunnittelija Jaakko Selin (raadin puheenjohtaja), muotitaiteilija Ritva Falla, vaatesuunnittelijat Katri Niskanen, Hammi Mettinen ja Mari Talka, muotitoimittaja ja stylisti Nina Nuorivaara sekä Elle-lehden päätoimittaja Taru Marjamaa.

- Mahtavaa, että tällä tasolla tunnustetaan nuoren polven lahjakkuus vaatesuunnittelussa. Vuoden nuori suunnittelija -kilpailu on pitkän historiansa aikana ollut aina edelläkävijä nuorten lahjakkuuksien nostamisessa, ja tällainen kansallinen tunnustus on kaikille, sekä suunnittelijoille että muotialalle, hieno juttu, arvioi raadin puheenjohtaja Jaakko Selin.

Karjalaisella on omanlainen tapa suunnitella vaatteita. Piirtämisen sijaan vaatteet muotoutuvat spontaanisti suoraan sovitusnuken päälle.  Ideoita ja inspiraatiota hän löytää sekä ihmisistä että kulttuurista, kuten taiteesta, elokuvista ja musiikista.

- Oma tapani työskennellä pohjautuu vaatteellisten referenssien hyödyntämiseen, eli muotoilen sovitusnuken päälle, vaihdan vaatteesta osia ja muutan niiden paikkaa vaistonvaraisesti ja spontaanisti. Saan inspiraatiota ihmisistä, onhan pukeutuminen itsensä ilmaisua. Teen huomioita siitä, kuinka vaatteita yhdistellään ja käytetään, Karjalainen kuvailee työskentelytapojaan.

Heidi Karjalaisella on myös näkemys siitä, millaisen vastuun suunnittelija kantaa tehdessään vaatteita muille ihmisille. Vaatteet luovat mielikuvia ja vaikuttavat tunteisiin.

- Minua kiinnostaa se, miten vaatteet voivat vaikuttaa ihmisiin, ei vain ulkoisesti mutta myös sisäisesti. Pukeutumisella on suora yhteys tunteisiin, kuten turvallisuuden tunteeseen, itsevarmuuteen ja mielihyvään. Suunnittelijana pystyn töideni kautta kommentoimaan sitä, miltä maailma näyttä ja miltä se voisi näyttää, Karjalainen miettii.

Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain noin 400 000 eurolla stipendejä, apurahoja ja palkintoja. Tunnettuja Messusäätiön palkintoja ovat Vuoden nuori suunnittelija -palkinnon ohella mm. Kaj Franck -muotoilupalkinto ja Habitare-suunnittelukilpailu.

Lisätietoja Vuoden Nuori Suunnittelija -kilpailusta: Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, riikka.luomanpaa@messukeskus.com, p. 050 540 4231

Kuvia Vuoden nuori suunnittelija 2017 -voittajasta ja voittoasusta kuvapankissa http://mediabank.messukeskus.com

Kuvat

Heidi Karjalainen suunnittelee linnan juhlien katsotuimman puvun. Kuva: Messukeskus.
Heidi Karjalainen suunnittelee linnan juhlien katsotuimman puvun. Kuva: Messukeskus.
Lataa
Heidi Karjalainen ja Vuoden nuori suunnittelija -kisan voittotyöt. Kuva: Messukeskus.
Heidi Karjalainen ja Vuoden nuori suunnittelija -kisan voittotyöt. Kuva: Messukeskus.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kutsu: PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy 29.-31.5.16.5.2018 15:46Kutsu

Hyvä toimittaja, tervetuloa metsä- ja pakkausteollisuutta monipuolisesti käsittelevään tapahtumakokonaisuuteen 29.–31.5.2018 Messukeskukseen Helsinkiin. Samaan aikaan järjestetään kansainvälinen metsäteollisuuden tapahtuma PulPaper, pakkausalan ykköstapahtuma PacTec ja uusi Wood & Bioenergy. Ohjelmaa median edustajille: 29.5. klo 9.00: Welcoming words & Introduction to PulPaper for media (Media Partner Center, hall 6) - Sales group manager Marcus Bergström, Messukeskus - CEO Antti Lindqvist, Forest Products Engineers 29.5. klo 10.00 Avajaiset / Opening Ceremony (Future Square, halli 6) Messuohjelmassa on useita ajankohtaisia seminaareja, jotka ovat maksuttomia median edustajille: 29.5. Business Forum tuo eturivin vaikuttajat Suomesta ja ulkomailta keskustelemaan mm. johtamisen muutoksesta, kulutustottumuksista ja kestävästä kehityksestä. 29.5. 3D Printing of Biomaterials on VTT:n ja FPInnovations:n isännöimä seminaari, joka käsittelee 3D-tulostukseen liittyviä kysymyksiä. 30.–31.5. Pul

Metsäjätit ja start up -yritykset kohtaavat PulPaperin kansainvälisessä tunnelmassa15.5.2018 15:19Tiedote

PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy muodostavat metsäteollisuuden kansainvälisen tapahtumakokonaisuuden, joka koostuu näyttelystä ja laajasta ohjelmasta. Tapahtumassa kohtaavat noin 500 yritystä metsäteollisuuden jättiläisistä pieniin start up -yrityksiin. Messupäiviin kuuluu myös runsaasti ohjelmaa kolmessa eri seminaarissa ja kolmella tietoiskulavalla. Yhteensä tapahtumissa kuullaan noin 100 asiantuntijaa.

Moottoripyörien koeajokiertueella yli 100 prätkää15.5.2018 13:47Tiedote

Kevään suuret moottoripyörien koeajopäivät tarjoavat laajan kattauksen suurimpien moottoripyörämerkkien uutuusmalleja. Koeajossa on yli 100 moottoripyörää 16 merkiltä. Koeajopäivissä voi kokeilla erilaisia moottoripyörämerkkejä ja -malleja sekä vertailla niiden ominaisuuksia. Suuri moottoripyörien koeajopäivä järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Tampereella 6.6. ja Turussa 7.6. Helsingissä tapahtuma on jo kolmatta kertaa Prätkällä -päivänä 8.6.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme