Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA

Heli Koski Etlan uudeksi tutkimusjohtajaksi

Jaa

Etlan uudeksi tutkimusjohtajaksi on valittu KTT Heli Koski. Koski on Etlan pitkäaikaisia tutkijoita, sillä hän on työskennellyt tutkimuspäällikkönä vuodesta 2000 alkaen. Koski siirtyy johtamaan Kasvu, kansainvälinen kauppa ja kilpailu -tutkimusohjelmaa Mika Malirannan siirryttyä Kilpailu- ja kuluttajavirastoon tutkimusprofessoriksi aiemmin kevään 2019 aikana.

Kosken viimeaikainen tutkimus on keskittynyt muun muassa datatalouteen, kilpailuun ja innovaatiotoimintaan liittyviin taloudellisiin kysymyksiin, ja hänen artikkeleitaan on julkaistu monissa arvostetuissa taloustieteen alan julkaisuissa. Hän toimii myös Aalto yliopistossa tutkimusjohtajana Suomen Akatemian ohjelmassa Disruptive Technologies and Changing Institutions. Hän on työskennellyt aiemmin myös luennoitsijana London School of Economicsissa ja professorina Helsinki School of Economicsissa.

Etlan Kasvu, kansainvälinen kauppa ja kilpailu -tutkimusohjelmassa tutkitaan kilpailun ja sääntelyn roolia ja merkitystä, innovaatioita, ulkomaankauppaa ja tuottavuuden kasvua. Yritykset ja markkinat ovat tutkimusohjelman ytimessä ja ohjelmassa tehdään paljon yritysaineistoihin perustuvaa empiiristä analyysiä. Yritysten muuttuva toimintaympäristö liittyen erityisesti teknologiseen kehitykseen luo Kosken mukaan uusia tietotarpeita.

- Teknologiamurrokset ovat parhaimmillaan merkittävä kasvun ja hyvinvoinnin lähde. Datatalous ja digitalisaatio muuttavat tällä hetkellä yritysten ja markkinoiden toimintaa monilla tavoilla ja haastavat sekä innovaatio- että kilpailupolitiikan. Tämä on yksi tutkimusalue, jonka osalta päätöksentekoa tukevan tutkitun tiedon tarve on suuri ja johon tulemme fokusoitumaan aiempaa voimakkaammin, Koski sanoo.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Aki Kangasharju, ETLA, +358 50 5838573, aki.kangasharju@etla.fi

Tutkimusjohtaja Heli Koski, ETLA, +358 50 466 3214, heli.koski@etla.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA
Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA
Arkadiankatu 23 B
00100 HELSINKI

09 609 900http://www.etla.fi

ETLA eli Elinkeinoelämän tutkimuslaitos tutkii, ennustaa ja arvioi. Etla on yksityinen, voittoa tavoittelematon asiantuntijaorganisaatio.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA

Pääomasijoitukset eivät saavuta potilashoidon tekoälyratkaisuja8.7.2019 09:05:57 EESTTiedote

Potilashoidon tekoälyratkaisuja kehittävät uudet yritykset saavat keskimäärin vähemmän rahoitusta kuin muut tekoälyä yhteistyössä lääkeyritysten ja laitevalmistajien kanssa kehittävät kasvuyritykset. Potilashoitoon suunnitellut tekoälyteknologiat koetaan kenties riskialttiimpana rahoituskohteena. Vähäisempi rahoitus saattaa kuitenkin jarruttaa merkittävästi näiden teknologioiden kehittymistä. Tätä pullonkaulaa ratkaisemaan vaadittaisiin jopa erillistä asiantuntijaryhmää.

Etla: Sähkö- ja elektroniikkateollisuus kasvaa taas kohisten28.5.2019 08:00:00 EESTTiedote

Etlan tänään julkistaman Toimialakatsauksen mukaan sähkö- ja elektroniikkateollisuuden tuotanto kasvaa Suomessa EU-keskiarvoa vauhdikkaammin. Tammi-maaliskuussa alan tuotanto kasvoi 7 prosenttia, kun EU:ssa keskimäärin alan tuotanto hieman väheni. Suomessa vientitilausten arvo nousi samaan aikaan 18 prosenttia. Sähkö- ja elektroniikkateollisuuden tuotannon kehitys poikkeaa muusta teollisuuden tuotannosta: koko Suomen teollisuuden tuotanto kasvoi tammi-maaliskuussa vain 0,3 prosenttia vuodentakaisesta.

Etla: Maahanmuuttajien yritykset luovat uusia työpaikkoja, mutta niiden tuottavuus ja palkkataso ovat matalia14.5.2019 06:30:00 EESTTiedote

Maahanmuuttajataustaisessa omistuksessa olevat yritykset Suomessa luovat suhteellisesti muita enemmän uusia työpaikkoja, käy ilmi tänään julkaistusta ETLA-tutkimuksesta. Maahanmuuttajien yritysten tuottavuus ja palkkataso ovat kuitenkin hyvin matalia, mistä syystä niiden vaikutus talouden kasvuun on toivottua vähäisempi. Joidenkin työntekijäryhmien työllistämisessä maahanmuuttajien yrityksillä voi kuitenkin olla merkittävä rooli.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme