Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Hellanmaantietä ja Kankaantietä parannetaan - Yleisötilaisuus Tempauksen kylätalolla

Jaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Lapuan ja Kauhavan kaupungit teettävät yhdessä tiesuunnitelmaa maantien 7233 eli Hellanmaantien ja Kankaantien parantamiseksi. Hankkeesta pidetään yleisötilaisuus 1.6. klo 17–19 Tempauksen kylätalolla Kauhavalla.

Suunnittelualueena on maantie 7233 (Hellanmaantie ja Kankaantie) koko matkalta LapuanViemeröstä, valtatieltä 16, Kauhavan Rannanjärveen,Ylistarontien risteykseen. Tien pituus on noin 15,1 kilometriä.Hankkeesta on laadittu vuosina 2010–2011 tiesuunnitelma, joka nyt päivitetään. Tiesuunnitelmassa suunnitellaan maantien rakenteen parantaminen, jalankulku- ja pyöräteitä maantien varteen.  

Suunnitteluratkaisut 

Päätien suunnitteluratkaisut ovat aiemmin laaditun tiesuunnitelman mukaisia. Maantien rakennetta parannetaan ja tie levennetään 8 metrin levyiseksi. Vaarallisimmat jyrkimmät kaarteet ja mäennyppylät oikaistaan.  

Maantien varteen rakennetaan jalankulku- ja pyörätie kolmeen kohtaan seuraavasti: 

- Raamatuntie - Tienhaarantie, pituus noin 3,2 km. 

- Alahellantie - Kairoontie, pituus noin 1,6 km 

- Kairoontie - Ylistarontie, pituus noin 5,3 km 

Kaksi ensimmäistä osuutta olivat mukana aiemmin laaditussa tiesuunnitelmassa. Kolmas jalankulku- ja pyörätieosuusKairoontienja Ylistarontien välille on uusi lisäys aiempaan tiesuunnitelmaan.  

Kohdissa, joissa on tilaa, jalankulku- ja pyörätiet tehdään ns. erillisenä (ei korotettuna) maantien sivuojan taakse. Ahtaammissa kohdissa väylä tehdään kapealla noin kolme metriä leveällä välialueella ja kaikkein ahtaimmissa paikoissa väylä tehdään niin sanottuna korotettuna reunatuellisena jalankulku- ja pyörätienä.  

Suunnittelualueen sillat (Lammin silta, Kankaan silta ja Ikolan silta) kunnostetaan tai uusitaan ja jalankulku- ja pyöräteille rakennetaan uudet sillat. 

Hankkeen aikataulu ja yleisötilaisuus 

Suunnittelu on aloitettu syksyllä 2021 ja tiesuunnitelma valmistuu vuoden 2022 aikana. Hankkeen toteutukselle ei ole tällä hetkellä rahoitusta.  

Alueen asukkailla ja muilla intressiryhmillä on mahdollisuus osallistua suunnitteluun ja vaikutusten arviointiin.Hankkeesta pidetään yleisötilaisuus 1.6.2022klo 17–19 Tempauksen kylätalolla (Tempauksentie 10, Kauhava). Tilaisuudessa voi tutustua suunnitelmaluonnoksiin ja esittää niistä mielipiteensä. Tilaisuudessa esitettäviin aineistoihin voi tutustua myös hankkeen internetsivuilta https://vayla.fi/mt-7233-viemero-rannanjarvi 

 

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja suunnitelmasta antavat:

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Hanna Kauppila, puh. 0295 027 723, hanna.kauppila@ely-keskus.fi

Lapuan kaupunki, Anssi Kylkisalo, puh. 050 438 4641, anssi.kylkisalo@lapua.fi

Kauhavan kaupunki, Antti Hakola, puh. 050 514 1576, antti.hakola@kauhava.fi

Insinööritoimisto Kolmostie Oy, Mika Latvamäki, puh. 040 727 9577, mika.latvamaki@kolmostie.fi

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme