Tuomioistuinvirasto

Helsingin hallinto-oikeuden ylituomariksi Ann-Mari Pitkäranta

Jaa

Tasavallan presidentti on tänään nimittänyt ylituomari Ann-Mari Pitkärannan Helsingin hallinto-oikeuden ylituomariksi seitsemän vuoden määräajaksi 1.8.2020 lukien.

Varatuomari, oikeustieteen lisensiaatti Ann-Mari Pitkäranta on Hämeenlinnan hallinto-oikeuden ylituomari. Aikaisemmin hän on toiminut korkeimman hallinto-oikeuden ma. kansliapäällikkönä sekä ma. oikeussihteerinä, hallinto-oikeuden hallinto-oikeustuomarina, hallinto-oikeuden ja lääninoikeuden esittelijänä sekä käräjätuomarin sijaisena.

Pitkäranta on työskennellyt oikeusministeriössä kehittämispäällikkönä sekä yliopistossa lehtorina.

Pitkäranta on Tuomioistuinviraston johtokunnan jäsen. Hän on toiminut tuomarinvalintalautakunnan jäsenenä ja varajäsenenä sekä opiskelijoiden oikeusturvalautakunnan puheenjohtajana. Lisäksi hänellä on ollut tuomarijärjestöjen luottamustehtäviä.

Helsingin hallinto-oikeus on Uudenmaan maakunnan alueellinen hallinto-oikeus, jonka tuomiopiiriin kuuluu 26 kuntaa. Tietyissä asiaryhmissä Helsingin hallinto-oikeuden tuomiopiirinä voi olla myös koko Suomi.

Helsingin hallinto-oikeuden ylituomarin virka tuli auki ylituomari Liisa Heikkilän eläkkeelle siirtymisen johdosta.

Lisätietoja:

Hallintopäällikkö Riikka Asa, puhelin 02956 42058, sähköposti etunimi.sukunimi@oikeus.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Tuomioistuinvirasto
Tuomioistuinvirasto
PL 100/PB 100
00085 Tuomioistuinvirasto/Domstolsverket

0295650500http://www.tuomioistuinvirasto.fi

Tuo­miois­tuin­vi­ras­to on it­se­näi­nen kes­kus­vi­ras­to, joka pal­ve­lee koko tuo­miois­tuin­lai­tos­ta. Tuo­miois­tuin­vi­ras­to toi­mii oi­keus­mi­nis­te­riön hal­lin­no­na­lal­la.

Vi­ras­ton teh­tä­vä­nä on huo­leh­tia sii­tä, että tuo­miois­tui­met ky­ke­ne­vät käyt­tä­mään tuo­mio­val­taa laa­duk­kaas­ti ja että tuo­miois­tuin­ten hal­lin­to on te­hok­kaas­ti ja tar­koi­tuk­sen­mu­kai­ses­ti jär­jes­tet­ty.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tuomioistuinvirasto

I Domstolsverkets återgångsplan rekommenderas en väl genomtänkt återupptagning av nedlagda funktioner29.5.2020 11:18:08 EESTTiedote

Domstolsverket har i samarbete med domstolar, fackliga organisationer och företagshälsovården utarbetat en återgångsplan i syfte att organisera domstolsarbetet under den undantagsperiod som orsakats av coronavirusepidemin och särskilt med tanke på återgång till normalförhållanden. Domstolarna ansvarar dock själva för organiseringen av sina respektive verksamheter och kan med utgångspunkt i sina egna omständigheter också överväga åtgärder som innebär avsteg från återgångsplanen.

Tuomioistuinviraston palautumissuunnitelmassa suositellaan, että keskeytettyjä toimintoja käynnistettäisiin harkiten uudelleen29.5.2020 11:08:49 EESTTiedote

Tuomioistuinvirasto on yhteistyössä tuomioistuinten, ammattijärjestöjen ja työterveyshuollon kanssa laatinut palautumissuunnitelman, jonka tarkoituksena on auttaa tuomioistuintyön järjestämisessä koronavirusepidemian aiheuttamana poikkeusaikana ja erityisesti normaaliaikaan palauduttaessa. Tuomioistuimet vastaavat itse toimintansa järjestämisestä ja voivat harkita myös suunnitelmasta poikkeavia toimenpiteitä omien olosuhteidensa mukaisesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme