Helsingin tapahtumasäätiö

Helsingin juhlaviikonlopun alla jaetaan satoja henkilökohtaisia Taidelahjoja ympäri kaupungin

Jaa

Helsingin juhlaviikkoja ei tänä kesänä voida järjestää, mutta Helsingin juhlaviikonloppu levittäytyy 21.–23. elokuuta pihoille ja kaduille sekä verkkoon, radioon ja televisioon. Taide tulee lähelle, kun taloyhtiöiden pihoilla kuullaan intiimejä korttelikonsertteja ja helsinkiläiset pääsevät ilahduttamaan läheisiään henkilökohtaisilla Taidelahjoilla. Kuka tahansa voi tilata verkossa esityksen ystävälleen tai perheenjäsenelleen. Taidelahjat jaetaan Helsingin juhlaviikonlopun johdantona 7.–9. elokuuta yhteistyössä Helsingin Sanomien kanssa.

Kuva: Niklas Sandström
Kuva: Niklas Sandström

Elokuussa taide saattaa yllättää myös kotona, kun osana Helsingin juhlaviikonlopun tapahtumakokonaisuutta ympäri Helsingin jaetaan satoja Taidelahjoja. Taidelahjoja esittävät 20 kotimaista eturivin muusikkoa, esittävän taiteen ammattilaista ja runoilijaa. Lahjan sisältö on yllätys niin tilaajalle kuin saajallekin, ja sen esittäjä selviää vasta paikan päällä. Mukana esiintymässä ovat mm. tanssija Minna Tervamäki, sellisti Markus Hohti, viulisti Tami Pohjola ja runoilija Harri Hertell. Lyhyet esitykset toteutetaan turvallisesti esimerkiksi lahjan saajan pihalla, porttikongissa tai parvekkeen alla.

Taidelahjat ovat maksuttomia, ja kuka tahansa voi tilata ainutlaatuisen taide-elämyksen Helsingissä asuvalle läheiselleen. Taidelahjan voi tilata verkossa osoitteessa taidelahja.helsinkifest.fi maanantaina 3. elokuuta klo 12 alkaen. Taidelahjoja on tarjolla yhteensä liki 300, ja niitä voi tilata 6. elokuuta asti tai niin kauan kunnes lahjat loppuvat. 

“Viime vuosina monet ovat kokeilleet Woltin ja Uberin kaltaisilla sovelluksilla aterian tai kyydin tilaamista puhelimella. Tämän poikkeuksellisen kevään jälkeen halusimme yhteistyössä Helsingin Sanomien kanssa tarjota yhtä helpon tavan tilata läheiselle Taidelahjan, lyhyen ilahduttavan esityksen vaikkapa isoäidin kotipihalle,” sanoo taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari.

Taidelahjat jaetaan 7.–9. elokuuta välisenä aikana, ja ne virittävät juhlimaan elokuun lopun Juhlaviikonloppua sekä seuraamaan konserttilähetyksiä klassisesta jazziin ja indieen. Helsingin juhlaviikonlopun ohjelmaa nähdään 21.–23. elokuuta ympäri kaupunkia sekä HS Livessä ja Ylen kanavilla. 

HS Live tarjoaa suorana legendaarisen, jo 50 vuotta edistyksellisen rockin ilosanomaa levittäneen Tasavallan presidentin erikoiskeikan perjantaina 21. elokuuta. Juhlaviikonlopun konsertti toteutetaan yhteistyössä Viapori Jazzin kanssa. Lauantaina 22. elokuuta HS Livessä vietetään koko perheen Lasten jameja. Veikeässä aamupäivätapahtumassa tanssahdellaan lasten suosikkeihin kuuluvien Mimmien, Flip Flopin, Maukan ja Väykän sekä OP:n Hippojen tahtiin. HS Liven kautta pääsee Juhlaviikonloppuna kurkistamaan myös taloyhtiöiden pihoille levittäytyviin korttelikonsertteihin, joissa esimerkiksi Pekka Kuusisto ja Maria Ylipää versioivat Aviciin kappaleita.

Taidelahjasovelluksen on kehittänyt Counterpoint yhteistyössä Helsingin tapahtumasäätiön tiimin kanssa. 

Helsingin juhlaviikonloppu 21.–23.8.2020. Koko ohjelma osoitteessa helsinkifest.fi.

Helsingin juhlaviikonloppua mahdollistamassa ovat pääyhteistyökumppanit Helsingin Sanomat, Elisa ja OP, sponsorit Accenture, HOK-Elanto ja Clear Channel sekä palvelukumppanit PunaMusta,  Heku ja Renault. Tapahtumaa on tukenut Opetus- ja kulttuuriministeriö.  

Helsingin juhlaviikonloppu on Helsingin tapahtumasäätiön tuottama tapahtuma. Helsingin tapahtumasäätiö kuuluu Helsingin kaupunkikonserniin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Laura Gottleben, Helsingin tapahtumasäätiö, laura.gottleben@eventshelsinki.fi, puh. 050 468 7243

Kuvapankki medialle osoitteessa pressi.helsinkifestival.fi (tunnus: pressi, salasana: huvila)

Kuvat

Kuva: Niklas Sandström
Kuva: Niklas Sandström
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin tapahtumasäätiö
Helsingin tapahtumasäätiö
Kalevankatu 6
00100 Helsinki

https://eventshelsinki.fi/

Helsingin tapahtumasäätiö toteuttaa Helsingin kaupungin merkittäviä yleisötapahtumia kuten Helsingin juhlaviikkoja, Lux Helsinkiä, Helsinki-päivää, Helsingin uudenvuoden juhlaa, Silakkamarkkinoita ja Tuomaan Markkinoita. Tammikuussa 2019 toimintansa käynnistänyt säätiö kehittää Helsingistä entistä toimivampaa ja vetovoimaisempaa tapahtumakaupunkia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin tapahtumasäätiö

Tuomaan Markkinat perutaan pääkaupunkiseudun koronavirustilanteen vuoksi27.11.2020 12:46:26 EETTiedote

Helsinki on siirtynyt pandemiatilanteessa leviämisvaiheeseen, ja kaikki yleisötilaisuudet on pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätöksellä kielletty 30.11. alkaen. Tuomaan Markkinoiden oli määrä avautua 5.12. Senaatintorille. Koronavirustilanteesta johtuen markkinat perutaan. Markkinamyyntiä pyritään järjestämään osin digitaalisesti ja sosiaalisessa mediassa. Tuomaan Markkinat vaatii vuosittain kymmenien eri kumppanien ennakkotyötä, ja tapahtuma kerää yhteen satoja toimijoita luomaan joulun Helsinkiin. Helsingin tapahtumasäätiö kunnioittaa tehtyä työtä ja korvaa alihankkijoille tähän asti tapahtuman järjestelyistä syntyneet kulut. Peruutuksesta aiheutuu Helsingin tapahtumasäätiölle arviolta yli 200 000 euron mittavat tappiot. “Kovimmin peruutus iskee kuitenkin markkinoiden kauppiaisiin ja ravintoloihin. Melkein sata pientuottajaa on valmistautunut joulumarkkinoihin valmistamalla tuotteita keväästä saakka. Tutkimme nyt tapoja auttaa tuottajia myymään tuotteitaan digitaalisesti

Strömmingsmarknaden introducerar strömmingsdelikatesser på Salutorget och på restaurangerna28.9.2020 08:50:00 EESTTiedote

Strömmingsmarknaden ordnas på traditionellt sätt på Salutorget i Helsingfors den 4–10 oktober. Nästan 30 fiskare från olika håll i Finland säljer strömmingsprodukter i båtar och försäljningsstugor. Skärgårdstorget, som byggs bredvid Salutorget, bjuder dessutom på andra höstsmaker och hantverksprodukter. Även restaurangerna i Torgkvarteren bjuder på strömming.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme