Tuomioistuinvirasto

Helsingin käräjäoikeuden laamanniksi Sirpa Pakkala

Jaa

Tasavallan presidentti on tänään nimittänyt käräjäoikeuden laamanni Sirpa Pakkalan Helsingin käräjäoikeuden laamanniksi seitsemän vuoden määräajaksi 1.6.2022 alkaen.

Varatuomari, oikeustieteen kandidaatti Sirpa Pakkala on Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuden laamanni. Aikaisemmin hän on toiminut käräjätuomarina ja osaston johtajana käräjäoikeudessa. Hän on myös hoitanut oikeusneuvosmiehen tehtävää raastuvanoikeudessa sekä toiminut hovioikeudenneuvoksena hovioikeudessa.

Lisäksi Pakkala on toiminut julkisena oikeusavustajana ja johtavana julkisena oikeusavustajana sekä lakimiehenä Suomen kunnallisliitossa ja perintäyhtiössä.

Hän on työtuomioistuimen asiantuntijajäsenen varajäsen ja Tuomioistuinviraston johtokunnan varajäsen.

Pakkala on suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon. Hän on myös toiminut koulutustehtävissä.

Helsingin käräjäoikeus on Suomen suurin käräjäoikeus henkilökunnan ja käsiteltyjen asioiden määrillä mitattuna. Helsingin käräjäoikeuden tuomiopiiriin kuuluu Helsingin kaupunki, jossa asuu yli 658 000 asukasta. Viime vuonna käräjäoikeuteen saapui noin 75 000 asiaa.

Helsingin käräjäoikeudessa työskentelee noin 350 henkilöä.

Helsingin käräjäoikeus sijaitsee Salmisaaren oikeustalossa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

ma. laamanni Kalevi Passila, p. 029 5644545, etunimi.sukunimi@oikeus.fi

Tietoja julkaisijasta

Tuomioistuinvirasto
Tuomioistuinvirasto
PL 100/PB 100
00085 Tuomioistuinvirasto/Domstolsverket

0295650500http://www.tuomioistuinvirasto.fi

Tuo­miois­tuin­vi­ras­to on it­se­näi­nen kes­kus­vi­ras­to, joka pal­ve­lee koko tuo­miois­tuin­lai­tos­ta. Tuo­miois­tuin­vi­ras­to toi­mii oi­keus­mi­nis­te­riön hal­lin­no­na­lal­la.

Vi­ras­ton teh­tä­vä­nä on huo­leh­tia sii­tä, että tuo­miois­tui­met ky­ke­ne­vät käyt­tä­mään tuo­mio­val­taa laa­duk­kaas­ti ja että tuo­miois­tuin­ten hal­lin­to on te­hok­kaas­ti ja tar­koi­tuk­sen­mu­kai­ses­ti jär­jes­tet­ty.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tuomioistuinvirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme