Stara

Helsingin kaupungin konepajan oppisopimuskoulutuksen historiikki on julkaistu

Jaa

Helsingin rakentamispalveluliikelaitos Stara on julkaissut lokakuussa kaupungin konepajan oppisopimuskoulutuksesta kertovan teoksen Kaikki oppivat ja kaikki opettavat. Teoksen on kirjoittanut FT Kari Viinisalo, joka toimi Helsingin kaupungin oppisopimusjohtajana 1997-2013.

Oppisopimuskoulutus alkoi Helsingin kaupungin konepajalla 30 vuotta sitten. Kuva: Veikko Somerpuro.
Oppisopimuskoulutus alkoi Helsingin kaupungin konepajalla 30 vuotta sitten. Kuva: Veikko Somerpuro.

Oppisopimuskoulutus alkoi Helsingin kaupungin konepajalla 30 vuotta sitten. Uusi kirja valottaa etenkin 1990-lukua, jota voidaan pitää konepajan oppisopimustoiminnan kulta-aikana. Silloin syntyi kulttuuri, jossa koko työyhteisö oli oppimassa ja ohjaamassa. Henkenä oli, että mitään ei piiloteta. Omaa osaamista ja erilaisia ammattiniksejä näytettiin muille työntekijöille. Työpaikkaohjaajat havainnollistivat opetettavia asioita kekseliäin menetelmin ja konepajalla kehitettiin useita innovatiivisia opetusmetodeja kuten ammattipiirit.   

Kirja on suunnattu ammatillisesta koulutuksesta kiinnostuneille opettajille, koulutusjohdon ja yritysten edustajille sekä kaikille oppisopimuskoulutuksesta kiinnostuneille.

Puheenvuoron saavat niin oppisopimusopiskelijat, työpaikkaohjaajat kuin johto. Kasvatustieteellisen perspektiivin teokseen tuo sen kirjoittaja FT Kari Viinisalo, joka toimi Helsingin kaupungin oppisopimusjohtajana 1997-2013.

Historiallisen katsauksen lisäksi kirja tarjoaa virikkeitä työssäoppimiseen, henkilöstön kehittämiseen sekä yritysten ja oppilaitosten väliseen yhteistyöhön.

”Teos tekee tunnetuksi oppisopimuskoulutuksen vahvuuksia, joita ei täysin tunneta vieläkään”, toteaa kirjan esipuheen kirjoittaja, dosentti ja ammattikasvatusneuvos Pentti Rauhala.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja näytekappaleet:

Kari Viinisalo
kirjoittaja, oppisopimusjohtaja emeritus
puh. 050 566 7770 (yhteydenotot mieluiten klo 9-14)
sähköposti: kviinisalo@gmail.com

Kari Haapaniemi
yksikönjohtaja, rakennustekniikka, Stara
puh. 050 380 1022
sähköposti: kari.haapaniemi@hel.fi

Kuvat

Oppisopimuskoulutus alkoi Helsingin kaupungin konepajalla 30 vuotta sitten. Kuva: Veikko Somerpuro.
Oppisopimuskoulutus alkoi Helsingin kaupungin konepajalla 30 vuotta sitten. Kuva: Veikko Somerpuro.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Stara
Stara
Ilmalankuja 2 L, PL 1660
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 17000http://www.hel.fi/stara

Stara on Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos – rakentamisen, ympäristönhoidon ja logistiikan moniosaaja. Se huolehtii Helsingin siisteydestä, toimivuudesta ja vehreydestä. Staran hoidossa on noin 70 % Helsingin kaduista ja puistoista. Liikelaitoksessa on lähes 1 500 työntekijää ja sen liikevaihto on noin 200 miljoonaa euroa vuodessa. www.hel.fi/stara

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stara

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme