Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen päätökset

Jaa

Helsingin strategiajohtajaksi on valittu kauppatieteiden maisteri Markus Kühn. Kaupunginhallitus päätti valinnasta kokouksessaan maanantaina 20.1.2020. Valintaa koskevat lisätiedot julkaistaan kaupunginkanslian erillisessä tiedotteessa.

Kaupunginhallitus päätti myös yhteensä lähes miljoonan euron määrärahoista, joilla on mahdollista palkata nuoria kesätöihin.

Siisti kesä -hankkeeseen hyväksyttiin 850 770 euron määräraha,  jolla palkataan noin 270 nuorta kaupungin kesätöihin. Työsuhteiden kestot vaihtelevat kolmesta viikosta kahteen kuukauteen.

Määrärahasta 50 000 euroa käytetään nuorten työntekijöiden tarvitsemiin suojavaatetuksiin ja työvälineistöön sekä välttämättömin turvakoulutuksiin. Rahoituksen ja työkuukausien jakautuminen sovitaan erikseen kulttuurin ja vapaa-ajan liikuntapalveluiden sekä rakentamispalveluliikelaitos Staran kanssa.

Kaupunginhallitus hyväksyi myös 120 000 euron määrärahan käytettäväksi uuteen nuorten kesärekryhankkeeseen. Kesätyöntekijät palkataan laaduntarkkailijoiksi havainnoimaan maailman toimivimman kaupungin toteutumista käytännössä. 

Määrärahalla voidaan palkata yhteensä 40 työntekijää, joista 28, ensisijaisesti 16-17-vuotiasta nuorta, palkataan kuukauden mittaisiin työsuhteisiin. Yhdeksän ammattikorkeakoulun DI-insinööriopiskelijaa palkataan kahden kuukauden työsuhteisiin ja kaksi työnjohtajaa sekä yksi viestintäopiskelija 2,5 kuukauden työsuhteisiin.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Paula Katajamäki

Viestintäasiantuntija
Kaupunginkanslia
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kutsu medialle: Helsinki Energy Challenge -haastekilpailun avaustilaisuus 27.2.202019.2.2020 10:32:58 EETKutsu

Helsingin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Kaupungin ilmastotyöllä on jo saatu aikaan paljon, mutta tavoitteeseen pääsemiseen tarvitaan enemmän kunnianhimoa, erityisesti kestävien lämmitysratkaisujen löytämiseksi. Helsinki haastaa innovaattorit ja alan parhaat asiantuntijat mukaan ratkaisemaan kaupungin lämmityshaastetta käynnistämällä kansainvälisen kilpailun, jonka palkinto on miljoona euroa. Tervetuloa Helsinki Energy Challenge -haastekilpailun avaustilaisuuteen torstaina 27. helmikuuta Helsingin kaupungintalon tapahtumatorille (Pohjoisesplanadi 11–13). 9.00 Aamiaistarjoilu 9.30 Pormestari Jan Vapaavuori avaa tilaisuuden Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja, professori Markku Ollikainen: Kunnianhimon tason nosto globaalin ilmastomuutoksen hillinnän edellytys Projektinjohtaja Laura Uuttu-Deschryvere: Helsinki Energy Challenge -haastekilpailun esittely 10.30 Kahvitarjoilu & keskustelua Tilaisuuteen ilmoittautuminen: Viestintäasiantuntija Anne Hämäläinen, kaupu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme