Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki selvittää luvattomien päiväkotien tilanteen

Jaa

Helsingin kaupunki suhtautuu vakavasti esille nousseeseen ongelmaan, jossa päiväkoteja on toiminut luvattomissa tiloissa. Kaupunki on pormestari Vapaavuoren kaupunginvaltuustossa keskiviikkona 30.1. tiedottamalla tavalla käynnistänyt torstaina 31.1. perusteellisen selvityksen, jonka tavoitteena on tutkia tarkasti koko luvattomien päiväkotien tilanne ja kaupungin oma toiminta, joka on mahdollistanut tilanteen syntymisen. Selvitys tehdään kaupunginkansliassa.

Helsinkiläisen Ankkalampi-päiväkotiketjun on todettu toimivan kymmenessä toimipisteessä ilman asianmukaisia lupia. Tilat on rakennettu alun perin muuhun käyttöön, eikä niissä ole tehty päiväkotitoiminnan edellyttämiä muutostöitä.

Helsingin kaupunki kantaa huolta päiväkotipaikkojen riittävyydestä, mutta päiväkotitoimintaan soveltumattomissa tai vaaralliseksi katsotuissa tiloissa toimintaa ei voi harjoittaa.

Kaupunki haluaa varmistaa päiväkotitilojen terveellisyyden ja turvallisuuden ja tulee tarkastamaan yksityisten sekä myös kaupungin omien päiväkotien lupatilanteen. Jos yksiköitä joudutaan sulkemaan puutteellisten lupien takia, se tehdään hallitusti niin, että perheille jää aikaa hakeutua joko kunnalliseen päiväkotiin tai toiseen yksityiseen päiväkotiin. Kaupunki tiedottaa perheille tällaisesta tilanteesta hyvissä ajoin.

– Selvityksessä käydään läpi kaupungin sisäisen tiedonkulun ja vastuunjaon tilanne sekä puutteelliset prosessit. Lupaprosessia on jo tarkennettu ja varmistettu, että päiväkotitoimintaa ei voida käynnistää ennen kuin kaikki asiaan kuuluvat luvat ovat kunnossa. Kun kaikki tarvittavat tiedot on saatu koottua, kaupunki päättää esitutkintapyynnön tekemisestä Ankkalampi Oy:n toiminnasta, toteaa pormestari Jan Vapaavuori.

Kaupunki tiedottaa tilanteen etenemisestä hel.fi-sivuilla.

Lisätietoja:

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala valvoo yksityistä varhaiskasvatusta henkilöstön pätevyyden ja mitoituksen, pedagogisen toiminnan sekä oppimisympäristön näkökulmasta. Rakennusluvat sekä tilojen terveellisyyteen ja turvallisuuteen liittyvät rakenteelliset asiat kuuluvat kaupunkiympäristön toimialalle. Helsingin pelastuslaitos valvoo tilojen paloturvallisuuteen liittyviä asioita.

Helsinkiin on tulossa vuonna 2019 arviolta 1600 uutta kunnallista päiväkotipaikkaa. Uusia päiväkoteja rakennetaan Lauttasaareen, Jätkäsaareen, Myllypuroon, Haagaan, Vallilaan, Kalasatamaan, Tapulikaupunkiin, Itäkeskukseen ja Mellunkylään.


Maisa Hopeakunnas
tiedottaja, Helsingin kaupunginkanslia
Puh. 09 310 27821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pormestari Jan Vapaavuori / erityisavustaja Hanna Laine, 09 31036172 tai 040 5044406, hanna.e.laine@hel.fi

Viestintäjohtaja Liisa Kivelä, Helsingin kaupunki, 09 310 22091 tai 0400 308484, liisa.kivela@hel.fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala: toimialajohtaja Liisa Pohjolainen, 09 31086200, liisa.pohjolainen@hel.fi

Kaupunkiympäristön toimiala: toimiajajohtaja Mikko Aho, 09 31031064 tai 040 5779490, mikko.aho@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kansainvälisten kiinteistösijoittajien rooli kasvaa pääkaupunkiseudun kiinteistösijoitusmarkkinoilla21.2.2019 13:26:14Tiedote

Ulkomaiset sijoittajat tekivät lähes kaksi kolmasosaa kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen kaupoista Suomen kiinteistösijoitusmarkkinoilla vuonna 2018. Kiinteistösijoittajat ovat kiinnostuneet erityisesti pääkaupunkiseudusta, jossa tehtiin yli 60 % Suomen kiinteistökaupoista. Syitä kansainvälisten kiinteistösijoittajien kiinnostukseen erityisesti Suomea kohtaan ovat hienoisesti korkeampi nettotuottotaso verrokkimaihin verrattuna hyvä talouskehitys, moniin muihin Euroopan maihin verrattuna jäljessä kulkeva taloussykli, liiketoimintaympäristön vakaus, turvallisuus ja läpinäkyvyys sekä Suomen kuuluminen euroalueeseen. Asiat käyvät ilmi Helsingin kaupunginkanslian tuoreesta tilastojulkaisusta.

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli valtuutettujen aloitteita14.2.2019 00:06:56Tiedote

Kaupunginvaltuuston kokouksessa käytiin keskiviikkoiltana 13.2. laaja aloitekäsittely, jonka aikana käsiteltiin 15 valtuutettujen tekemää aloitetta. Erityisesti valtuutettu Atte Harjanteen aloite liha- ja maitotuotteiden kulutuksen puolittamiseksi kaupunkikonsernissa vuoteen 2025 mennessä johti pitkään keskusteluun. Tiukan äänestyksen jälkeen asia palautettiin valmisteluun ja kaupungilta edellytetään suunnitelmaa tämän tavoitteen toteuttamiseksi.

Helsingin Mukana-ohjelma hakee systeemisiä ratkaisuja syrjäytymisen ehkäisyyn12.2.2019 09:00:14Tiedote

Syrjäytyminen on usein kasauma vastoinkäymisiä ja huonoja lähtökohtia. Nuoren ihmisen kohdalla riskit voivat sekoittua viheliäiseksi vyyhdiksi, josta on vaikea erottaa, mikä tekijä oli sen alullepanija. Helsinki käynnistää laajan ja kokonaisvaltaisen Mukana-ohjelman, joka tähtää lasten ja nuorten syrjäytymisen, sen ylisukupolvisen periytymisen ja alueellisen eriytymisen vähenemiseen Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme