Kirkko Helsingissä

Helsingin kirkkojen kellot soivat Leijonien kunniaksi

Jaa

Helsingissä soitetaan tänään maanantaina 27.5. kirkkojen kelloja jääkiekon maailmanmestaruuskisoissa kultaa voittaneiden Leijonien koneen laskeutuessa kotimaan kamaralle. Suomen jääkiekkomaajoukkueen kone laskeutuu Helsinki–Vantaan lentokentälle kello 14.30, jolloin myös MM-kultakellot soivat pääkaupungin kirkoissa. Kellojen soitolla toivotetaan kultamitalistit tervetulleiksi takaisin kotiin.

”Poikkeuksellisissa tilanteissa vaaditaan poikkeuksellisia tekoja. Kirkonkellojen soittaminen toimii nyt kunnianosoituksena Leijonien huippusuoritukselle. ’Iloitkaa iloitsevien kanssa, itkekää itkevien kanssa.’ Eilen voitiin kerrankin itkeä ilosta. Tämä kulta oli juuri sitä mitä Suomi tarvitsee; yhdistämistä. Jääkiekon MM-joukkue oli nimenomaan joukkue. Kirkko Helsingissä haluaa myös näin osallistua suomalaisten yhteiseen iloon ja juhlaan tällaisella hienolla hetkellä”, kertoo Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki.

Haagan seurakunnassa Huopalahden kirkonkellot soivat jo viime yönä pelin loppuvihellyksen jälkeen. Tänään myös muiden seurakuntien kirkkoherrat päättivät, että kellot soivat kirkoissa. Tavallisestikin kirkonkellot soivat niin iloissa kuin surussa eli niitä soitetaan yleensä jumalanpalvelusten alkamisen merkiksi sekä vihkimisen tai hautajaisten yhteydessä.

Toisen maailmansodan aikana Helsingin ilmatorjunta käytti kirkonkelloja varoittaakseen kaupunkilaisia lähestyvistä ilmahyökkäyksistä. Aleppon kelloja soitettiin pari vuotta sitten ympäri maailmaa, silloin saattokelloja soitettiin Syyrian sisällissodan uhrien muistoksi.

Kirkonkelloja saattaa olla useampiakin, niin että ne soittavat jotakin sävelmää. Esimerkiksi Helsingin Kallion kirkon seitsemän pronssikelloa soittavat joka päivä kello 12 ja 18 Jean Sibeliuksen kirkkoa varten säveltämää kellokoraalia.

Lisätietoja: Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki, p. 09 2340 4310, juha.rintamäki@evl.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi

Kirkko Helsingissä – ihmistä varten. Uskon, rakkauden ja ympäristön puolesta.

Kirkko Helsingissä muodostuu 20 ev.-lut. seurakunnasta, joista 17 on suomenkielistä ja kolme ruotsinkielistä. Helsingin seurakunnissa on lähes 340 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme