Greta Tuotanto Oy

Helsingin oopperakesässä monikielinen ja värikäs ohjelmisto

Jaa
Helsingin oopperakesä -festivaali järjestetään kolmatta kertaa Aleksanterin teatterissa 17.8.-3.9.2023. Tapahtuma kokoaa yhteen vapaan kentän oopperaryhmät ja esittelee kiinnostavia, pienimuotoisia ja kokeellisia musiikkiteatteriteoksia.

Helsingin oopperakesä syntyi oopperalaulaja Reetta Ristimäen kehittämästä ja koordinoimasta vapaan oopperakentän ammattilaisryhmien yhteistyöstä. Festivaali tarjoaa värikkään kattauksen vapaalla kentällä tuotettuja kamarioopperateoksia.

Nyt kolmannen kerran Aleksanterin teatterissa järjestettävän Helsingin oopperakesä - Helsinki Contemporary Opera Festival -tapahtuman ohjelmistossa on kantaesityksiä, Helsingin ensiesityksiä sekä lisäesityksiä jo aiemmin ensi-iltansa saaneista teoksista. Mukana on yhdeksän ammattilaisryhmän tuotannot.

Tavoitteena on laajentua kansainvälisesti tärkeäksi musiikkiteatterin ja kamarioopperan foorumiksi, jonka ensiaskeleena festivaalilla on mukana tänä vuonna kaksi pohjoismaista yhteistyötuotantoa Det här är ögonblicket ja In transit. Festivaalin toivotaan nostavan näkyväksi myös vapaiden oopperaryhmien kiertue- ja vientipotentiaalin sekä koti- että ulkomaisille festivaaleille, teattereihin ja kulttuuritaloihin.

Helsingin oopperakesän taiteellinen johtaja on Reetta Ristimäki ja koko tapahtuman päätuottaja on Greta Tuotanto. Festivaalin pääyhteistyökumppani on Aleksanterin teatteri ja tapahtuma on Helsingin juhlaviikkojen ystäväfestivaali. Muita yhteistyökumppaneita ovat mm. Music Finland, Teatterin tiedotuskeskus, Teatterikeskus, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, Musiikin edistämiskeskus, Muusikkojen liitto, Suomen Säveltäjät ja Fennica Gehrman.

OHJELMISTO:

Anne Frank & Eva Braun -monologioopperat
Esitykset: to 17.8. klo 19 & la 19.8. klo 19
Tuotanto: Greta Tuotanto

Det här är ögonblicket -kamariooppera
Esitykset: pe 18.8. klo 19 & la 19.8. klo 16
Tuotanto: työryhmä

Keinulauta! -lastenooppera
Esitykset: la 19.8. klo 13 & su 20.8. klo 13
Tuotanto: KLAPS klassista lapsille ry

24 TUNTIA 48 MINUUTISSA -kamariooppera
Esitys: su 20.8. klo 16
Tuotanto: Greta Tuotanto & MorrowSound

ORLANDO -kamariooppera
Esitykset: to 24.8. klo 19 & su 27.8. klo 14
Tuotanto: työryhmä

G. Bizet: Carmen Suviyössä -ooppera
Esitykset: pe 25.8. klo 19 & la 26.8. klo 19
Tuotanto: Oopperayhdistys Operaatio! ry

Laura Maddalena -musiikkidraama
Esitys: la 26.8. klo 14
Tuotanto: työryhmä

S. Lindgren: In transit -ooppera
Esitykset: to 31.8. klo 19, la 2.9. klo 14 & su 3.9. klo 16
Tuotanto: Opera BOX & KammarOperaKompaniet

NoitaNaisia -musikaaliooppera
Esitys: pe 1.9. klo 19
Tuotanto: työryhmä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Reetta Ristimäki. Kuva: Tanja Ahola
Reetta Ristimäki. Kuva: Tanja Ahola
Lataa
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Greta Tuotanto Oy
Greta Tuotanto Oy
Korkeavuorenkatu 3 A 12
00140 Helsinki

https://www.gretaproductions.fi/

Greta Tuotanto Oy / Greta Productions on Reetta Ristimäen vuonna 2016 perustama taiteellinen tuotantotoimisto, joka ideoi ja toteuttaa mm. musiikkiteatteri- ja oopperaesityksiä.

Greta Tuotanto keskittyy tuotannoissaan erityisesti historiaa luotaaviin ja yhteiskunnallisiin aiheisiin sekä immersiivisiin, katsojan kokonaisvaltaisesti esitykseen upottaviin esityksiin. Pääosin esitykset ovat musiikkiteatteriesityksiä tai oopperaa. Greta Tuotannolla ei ole vakituista esitystilaa, vaan esityksiä suunnitellaan ja toteutetaan paitsi teatteri- ja kulttuuritiloissa, myös muissa tiloissa, kuten museoissa, ravintolaympäristöissä ja historiallisesti autenttisissa tapahtumapaikoissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Greta Tuotanto Oy

Tekoäly on yksi laulusolisteista Suomen ensimmäisessä scifi-oopperassa15.2.2023 13:16:07 EET | Tiedote

Suomalainen kamariooppera kantaesittää Tanssin talossa 3.3. Max Savikankaan säveltämän, monitaiteellisen Ihmisen jälkeen -tieteisoopperan. Tarinassa ihmisen jälkeiset olennot herättävät henkiin kauan sitten planeetalta kuolleen lajin, ihmisen, jonka geenejä ja meemejä laitetaan lasta muistuttavaan olentoon. Oopperassa yhden roolin laulaa ihmisen ääntä yllättävän autenttisesti tuottava tekoäly. Teos herättää kysymyksen, onko ihminen korvattavissa myös oopperassa? Muistaako ihmistä tulevaisuudessa kukaan?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme