Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingin perhehoito etsii sijaisperheitä Uudeltamaalta – Lahja Lapselle! Infotilaisuus 28.11. Keravalla

Jaa

Helsingin lastensuojelun perhehoito hakee mukaan toimintaansa uusia sijaisperheitä Uudeltamaalta. Kaikille avoin infotilaisuus järjestetään Keravan Keuda-talossa keskiviikkona 28.11. klo 17.30–19.30, Keuda-talo, Keskikatu 3, Kerava.

Helsingin perhehoidolla on Suomen suurimpana toimijana pitkät perinteet ja paljon monipuolista osaamista. Kaikki sijaisperheet valmennetaan ennalta tehtävään. Valmennuksen jälkeen perheet saavat nimetyn työntekijän, joka tukee ja auttaa heitä.

Lastensuojelun perhehoito

Monenlaiset perheet voivat toimia sijaisperheenä. Tärkeintä on, että perheillä on aikaa ja halua keskittyä lapsen tarpeisiin ja tehdä yhteistyötä lapsen läheisten kanssa.

Helsingillä on noin viisisataa sijaisperhettä, joihin on sijoitettu noin 750 lasta. Suurin osa sijaisperheistä asuu Etelä-Suomessa. Vuonna 2017 Helsinki sijoitti 96 lasta perhehoitoon. Tällä hetkellä on tarve löytää perheitä kaikenikäisille lapsille ja nuorille.

Vastaanottoperhetoiminta

Jos perheelläsi on valmiuksia kohdata kriisissä olevia lapsia ja muuttuvia tilanteita, perheesi voi sopia vastaanottoperheeksi. Vastaanottoperheen tehtävänä on ottaa hoitoon lapsia, joiden kotitilanne vaatii selvittelyä.

Sijoitusten pituus vaihtelee muutamasta päivästä noin puoleen vuoteen. Vastaanottoperheille annetaan työnohjausta ja henkilökohtaista tukea. Työ edellyttää perhehoitajan kotonaoloa. Vuonna 2017 vastaanottoperheisiin sijoitettiin 282 lasta.

Sijaisvanhemmat Emma ja Pekka

Keravalaiset Emma ja Pekka kertovat infotilaisuudessa kokemuksistaan sijaisvanhempina. He ovat toimineet reilun vuoden kahden pienen sisaruksen sijaisperheenä ja arkeen on tullut uutta vipinää lasten myötä.

”Ajatus sijaisvanhemmuudesta kyti vuosia, ennen kuin päätimme hakeutua Helsingin järjestämään PRIDE-valmennukseen”, kertovat Emma ja Pekka.

Valmennuksessa perheet saavat tietoa mm. siitä, mitä valmiuksia sijaisvanhemmat tarvitsevat. Samalla perheet voivat arvioida omia vahvuuksiaan ja mahdollisia kehittämistarpeita.

”Jokainen sijoitus on erilainen. Ei kannata liikaa etukäteen miettiä, miten se omalla kohdalla sujuu. Kannattaa lähteä rohkein mielin mukaan vaan”, Emma ja Pekka kannustavat!

Infotilaisuus 28.11. Keravan Keuda-talossa

Kaikille avoin infotilaisuus lastensuojelun perhehoidosta järjestetään keskiviikkona 28.11. klo 17.30–19.30, Keravan Keuda-talo, Keskikatu 3, Kerava.

Tilaisuudessa sijaisperhe sekä työntekijät kertovat kokemuksistaan.

Tilaisuutta ennen on kahvitarjoilu klo 17–17.30.

Ilmoittautumiset keskiviikkona 28.11. klo 14 mennessä lasten.perhehoito@hel.fi tai p. 09 310 46979.

Lisätiedot
Lastensuojelun perhehoito, perhehoidon palvelupäällikkö Alli Uusijärvi,
p. 09 3104 6827, lasten.perhehoito@hel.fi

Vastaanottoperhetoiminta, p. 040 1599194, vastaanottoperheeksi@hel.fi

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Ruokamyrkytysepäily Kalasataman päiväkodissa ja ala-asteella10.5.2019 17:14:42 EESTTiedote

Kalasataman päiväkodin lapsilla, ala-asteen oppilailla (Polariksenkatu 1) ja useilla henkilökuntaan kuuluvilla on todettu ruokamyrkytykseen sopiva oireita. Oireet alkoivat torstaina 9. toukokuuta. Sairastuneita lapsia ja koululaisia on noin 40. Sairastuneilla on ollut oksentelua, vastakipuja ja osalla korkeaa kuumetta. Oireet voivat viitata myös noro-vatsatautiin. Sairastuneilta otetaan tarvittavat näytteet. Ympäristöpalvelujen toimesta on otettu pinnoilta ja elintarvikkeista näytteitä. Näytteiden tuloksista tiedotetaan, kun ne valmistuvat. Tilojen tehosiivous on aloitettu ja sitä jatketaan ensi viikolla. Sairastuneiden lasten ja työntekijöiden tulee olla poissa päiväkodista, koulusta ja työstä vähintään kaksi vuorokautta oireiden loppumisen jälkeen. Jos Kalasataman päiväkodin tai ala-asteen lapsille tai henkilökunnalle (Polariksenkatu 1) ilmaantuu viikonlopun aikana ruokamyrkytykseen tai vatsatautiin sopivia oireita, pyydämme heitä ottamaan yhteyttä maanantaina 13.5. epidemiologiseen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme