Kirkko Helsingissä

Helsingin seurakunnissa käyttöön uusia keinoja seurakuntalaisten suojaamiseksi

Jaa

Helsingin seurakuntayhtymän varautumisryhmä on antanut uusia tarkennettuja suosituksia, joilla seurakunnat pyrkivät omalta osaltaan hillitsemään koronan leviämistä. Tämä tarkoittaa rajoituksia muun muassa kuorotoimintaan.

Kuorojen suositellaan pitävän taukoa kasvotusten tapahtuvista kokoontumisista ja harjoituksista lokakuun loppuun asti. Kyseessä on suositus, ja osa Helsingin seurakunnista ja niiden kuoroista saattaa tehdä tästä poikkeavia ratkaisuja. 

Silloin kuorot kuitenkin varmistavat, että harjoituksissa pidetään esimerkiksi tavallista pidemmät turvaetäisyydet tai kuorolaiset käyttävät visiiriä tai suojaavaa maskia. Viime kädessä päätös harjoituksiin osallistumisesta on jokaisella kuorolaisella itsellään. 

Suositeltavinta kuitenkin on, että alkusyksyn ajan harjoitukset toteutetaan etänä. Suositukset on tehty seurakuntien omille kuoroille. Muut kuorot päättävät itse käytännöistään, mutta seurakuntien tiloja ei niiden kokoontumisiin suositella käytettäväksi syys-lokakuussa.

Suositus aiempaa tiukemmista rajauksista koskee myös kuorokonsertteja. Nämä konsertit ovat lähtökohtaisesti tauolla syys-lokakuun. Mahdolliset poikkeukset liittyvät pääsylipullisiin konsertteihin, ja näitä tilanteita käydään läpi tilannekohtaisesti. Instrumentaalikonsertteja voi edelleen järjestää, ja niitä koskevat normaalit korona-ajan hygienia- ja turvaetäisyysohjeet.

Kuoro- ja laulurajoituksia loppuvuoden osalta tarkastellaan uudelleen lokakuun alkupuolella. Tämän lisäksi seurakuntien työntekijät muun muassa jatkavat etätöissä vuoden loppuun asti, silloin kun se työntehtävien kannalta on mahdollista.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi

Kirkko Helsingissä – ihmistä varten. Uskon, rakkauden ja ympäristön puolesta.

 

Kirkko Helsingissä muodostuu 20 ev.-lut. seurakunnasta, joista 17 on suomenkielistä ja kolme ruotsinkielistä. Helsingin seurakunnissa on lähes 340 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Evankelis-luterilainen kirkko pääkaupunkiseudulla mukana Helsinki Pridessa4.9.2020 09:03:00 EESTTiedote

Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma Helsinki Pride järjestetään tänä vuonna 7.–13.9. Evankelis-luterilainen kirkko pääkaupunkiseudulla on mukana Priden yhteisökumppanina. Viikon aikana seurakunnat ja kristilliset toimijat järjestävät esimerkiksi vertaistukitapaamisia sateenkaari-ihmisille ja heidän läheisilleen, keskustelutilaisuuksia sekä Sateenkaarimessun.

Heikki Arikan ja Jarno Limnéllin ”Kymmenen teesiä selviytymisestä” -sarja käynnistyy Yle radio 1:ssä – ensimmäinen vieras Sauli Niinistö25.5.2020 09:05:45 EESTTiedote

Malmin kirkkoherra Heikki Arikka ja kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll aloittavat ohjelmasarjan Yle radio 1:ssä. Kaksikko esittelee kesän aikana kymmenen teesiä selviytymisestä poikkeusolojen Suomessa. Heidän kanssaan selviytymisen rakennuspuita etsivät muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistö, kirjailija Jari Tervo, psykoterapeutti Maaret Kallio, alivaltiosihteeri Päivi Nerg ja piispa Eero Huovinen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme