Kirkko Helsingissä

Helsingin seurakuntien päiväleirejä käynnistetään kesäkuussa – rippileirien toteutuksia valmistellaan

Jaa

Helsingin seurakunnat alkavat purkaa kokoontumisrajoitteita vaiheittain kesäkuun alusta. Tilaisuuksien ja leirien käynnistelyt noudattavat valtioneuvoston 4.5. tekemiä linjauksia ja piispojen 5.5. antamia ohjeistuksia. Kaikille rippikoululaisille pyritään tarjoamaan leirikokemus tämän vuoden aikana.

Tyttö Töölössä, Temppeliaukion kirkon yllä kalliolla. Kuva: Elina Manninen/Keksi
Tyttö Töölössä, Temppeliaukion kirkon yllä kalliolla. Kuva: Elina Manninen/Keksi

Seurakuntien Helsingin kaupungille ostopalveluna tuotettavat eka- ja tokaluokkalaisten iltapäiväkerhot avataan torstaina 14.5., kun peruskoululaiset palaavat lähiopetukseen.

Koululaisten ensimmäisten lomaviikkojen aikana eli kesäkuun alussa monet seurakunnat järjestävät ala-asteikäisten päiväleirejä alkuperäisten suunnitelmien mukaan: näihin ns. kesäkerhoihin voi osallistua enintään 50 henkilöä. Seurakunnat järjestävät kesän aikana erilaista lasten, nuorten ja perheiden päivätoimintaa.

Seurasaaren selällä sijaitseva suosittu päiväretkikohde Mustasaari pidetään suljettuna toistaiseksi.

Rippileireistä päätöksiä mahdollisimman pian

Poikkeustilanne vaikuttaa etenkin rippikoululeirien järjestelyihin. Hygienia- ja turvallisuusasiat joudutaan pohtimaan jokaisessa leirikeskuksessa erikseen.

”Helsingin seurakunnat haluavat tarjota rippikoululaisille leirikokemuksen poikkeusolojenkin keskellä. Ripari on monen nuoren kesän kohokohta ja yksi ikimuistoisimpia vaiheita elämässä. Odotamme aluehallintovirastolta suosituksia ja linjauksia lähipäivinä ennen kuin pystymme tarkemmin kertomaan, miten leirit toteutetaan”, kirkkoherrainkokouksen puheenjohtaja Johan Westerlund sanoo.

”Alkukesän ripareja siirretään ainakin osin syksyyn, mutta niissäkin päivä- ja verkko-opetusta voidaan jo käynnistää.”

Osallistujarajoitukset vaikuttavat myös kesän perhejuhliin

Jumalanpalveluksia voidaan järjestää 1.6. alkaen niin, että kirkkotilassa on paikalla seurakuntalaisia. Osallistujia voi kuitenkin olla enintään 50 henkeä. Mikäli kirkkotila on pieni, väkimäärää saatetaan joutua rajaamaan tätä pienemmäksi. Suositus yli 70-vuotiaiden pysymisestä kotonaan on edelleen voimassa, ja seurakunnat pyrkivät välittämään jumalanpalveluksensa verkossa myös kesällä. Seurakunnat päivittävät tietojaan jumalanpalveluksista ja hartauksista verkkosivuilleen.

Myös kirkollisissa toimituksissa kuten kasteissa, vihkimisissä ja hautaan siunaamisissa sekä näihin liittyvissä seurakuntien tiloissa pidettävissä tilaisuuksissa noudatetaan 1.6. alkaen 50 hengen osallistujarajoituksia. Pienet tilat voivat vaikuttaa myös näiden juhlien osallistujamääriin.

Kesän konserttitarjonnasta kerrotaan lisää mahdollisimman pian. Osallistujarajoitukset, turvaetäisyydet ja muut hygieniaohjeet koskevat myös näitä tilaisuuksia.

Lisätietoja: Johan Westerlund, p. 050 521 3573, johan.westerlund@evl.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tyttö Töölössä, Temppeliaukion kirkon yllä kalliolla. Kuva: Elina Manninen/Keksi
Tyttö Töölössä, Temppeliaukion kirkon yllä kalliolla. Kuva: Elina Manninen/Keksi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi

Kirkko Helsingissä – ihmistä varten. Uskon, rakkauden ja ympäristön puolesta.

Kirkko Helsingissä muodostuu 20 ev.-lut. seurakunnasta, joista 17 on suomenkielistä ja kolme ruotsinkielistä. Helsingin seurakunnissa on lähes 340 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme