Kirkko Helsingissä

Helsingin seurakuntien viime vuoden tulos jäi miinukselle

Jaa

Yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyi osaltaan Helsingin seurakuntien tilinpäätöksen vuodelta 2018. Vaikka toimintakulut toteutuivat budjetin mukaisina ja käyttötalouden toimintakate oli ennakoitua parempi, jäivät vuosikate ja tilikauden tulos heikommaksi kuin talousarviossa.

Tilinpäätös menee vielä yhteisen kirkkovaltuuston vahvistettavaksi kesäkuussa.

Vuoden 2018 tulos oli sijoitusten kirjanpidolliset arvonalennukset huomioiden 12,0 milj. euroa alijäämäinen. Sijoitusten alaskirjaus oli -16,6 milj. euroa. Ilman alaskirjausta tilikauden ylijäämä olisi ollut 4,6 milj. euroa.

Verotulot ja valtionrahoitus pysyivät lähes edellisvuotisella tasolla (muutos -0,4 milj. euroa) ja olivat nyt yhteensä 91,7 milj. euroa. Seurakuntayhtymän veroprosentti on 1 %. Käyttötalouden toimintakate oli -76,4 milj. euroa eli 1,1 milj. euroa talousarviossa esitettyä parempi. Toimintakulut 110,7 milj. euroa toteutuivat budjetin mukaisina. Vuoteen 2017 verrattuna toimintatuotot pienenivät nyt 2,8 milj. euroa ja toimintakulut kasvoivat 1,4 milj. euroa, josta henkilöstökulujen osuus oli 1,2 milj. euroa lähinnä työehtosopimuksen tasokorotuksien vuoksi.

Seurakuntayhtymän kiinteistösijoitusten arvoksi arvioitiin vuoden lopussa noin 161 milj. euroa, josta asuntojen osuus on noin 59 prosenttia, toimisto- ja liikekiinteistöjen noin 14 prosenttia sekä tonttien ja maa-alueiden noin 27 prosenttia.

Kiinteistöosaston kokonaisinvestointien määrä vuoden 2018 talousarviossa oli yhteensä 23,2 milj. euroa, josta hautausmaiden kiinteistöinvestointien osuus oli 13 prosenttia ja kiinteistötoimen osuus 87 prosenttia (sisältäen investoinnit sijoituskiinteistöihin). Syksyn 2018 talousarviomuutosten jälkeen kiinteistöosaston kokonaisinvestointien määrä pudotettiin 16,4 milj. euroon. Vuoden 2018 lopussa kiinteistöosaston kokonaisinvestointien toteuma oli yhteensä 9,0 milj. euroa. Useita korjaus- ja kaavakehityshankkeita on siirretty henkilöstövajauksen vuoksi seuraaville vuosille.

Apua Mosambikiin ja Zimbabween 57 000 euroa

Yhteinen kirkkoneuvosto myönsi katastrofiapuna 30 000 euroa Kaakkois-Afrikan tulvauhrien auttamiseen Kirkon ulkomaanavun kautta.

”Tämä summan lisäksi saimme keskiviikon ja torstain aikana kasaan noin 7 000 euroa, kun kymmenet seurakuntien työntekijät vapaaehtoiset liikkuivat kaupungilla lippaiden kanssa”, sanoo yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Jukka Pakarinen.

”Keräys tuotti Helsingissä käteisenä, mobiili- ja verkkomaksuina ja sekä neuvoston nyt myöntämänä avustuksena yhteensä 57 000 euroa. Keräys jatkuu monissa seurakunnissa myös tulevana viikonloppuna.”

Lisätiedot: Helsingin seurakuntayhtymän hallintojohtaja Juha Tuohimäki, p. 09 2340 2300, juha.tuohimaki@evl.fi
seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki, p. (09) 2340 4310, juha.rintamaki@evl.fi

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi

Kirkko Helsingissä – ihmistä varten. Uskon, rakkauden ja ympäristön puolesta.

 

Kirkko Helsingissä muodostuu 20 ev.-lut. seurakunnasta, joista 17 on suomenkielistä ja kolme ruotsinkielistä. Helsingin seurakunnissa on lähes 340 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Heikki Arikan ja Jarno Limnéllin ”Kymmenen teesiä selviytymisestä” -sarja käynnistyy Yle radio 1:ssä – ensimmäinen vieras Sauli Niinistö25.5.2020 09:05:45 EESTTiedote

Malmin kirkkoherra Heikki Arikka ja kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll aloittavat ohjelmasarjan Yle radio 1:ssä. Kaksikko esittelee kesän aikana kymmenen teesiä selviytymisestä poikkeusolojen Suomessa. Heidän kanssaan selviytymisen rakennuspuita etsivät muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistö, kirjailija Jari Tervo, psykoterapeutti Maaret Kallio, alivaltiosihteeri Päivi Nerg ja piispa Eero Huovinen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme