Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan ennakkotiedote  

Jaa

Lautakunnan seuraava kokous on tiistaina 14. syyskuuta klo 16.15. alkaen. Lautakunta aloittaa tässä kokouksessa sosiaali- ja terveystoimen ensi vuoden talousarvioehdotuksen ja talousarvioaloitteiden käsittelyn.

Sosiaali- ja terveystoimen talousarvioehdotus vuodelle 2022

Sosiaali- ja terveystoimialan viisi keskeistä ensi vuoden painopistettä ovat: 1) koronapandemiasta palautuminen, 2) henkilöstön saatavuuden ja pysyvyyden parantaminen, 3) palvelujen saatavuuden ja saavutettavuuden parantaminen, 4) asiakkaille yhteensopivien ja digitaalisten palvelujen järjestäminen ja 5) sote-uudistukseen valmistautuminen.

”Ehdottaman tärkeää on, että pääsisimme mahdollisimman pian purkamaan koronapandemian aiheuttamaa hoito- ja palveluvelkaa. Haluamme esimerkiksi lisätä matalan kynnyksen palveluja, palvelusetelitoimintaa ja tarkoituksenmukaisia palveluhankintoja. Meidän täytyy myös kaikin käytettävissä olevien keinoin parantaa henkilöstön saatavuutta ja pysyvyyttä ”, sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtaja Juha Jolkkonen kertoo.

Helsinki jatkaa ensi vuonna vuoden 2023 alussa voimaan tulevan sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastustoimen kansallisen uudistuksen valmistelua. Myös lukuisat muut meneillään olevat lakimuutokset työllistävät sosiaali- ja terveystoimea ja lisäävät kustannuksia merkittävästi.

Apotti-järjestelmän viimeinen käyttöönotto on Helsingissä marraskuussa 2021. Tämän jälkeen Apotti on käytössä kaikissa Helsingin sote-palveluissa.

”Tämä tuo meille aivan uudenlaisen mahdollisuuden kehittää yhdessä henkilöstömme kanssa toimintatapojamme ja myös itse järjestelmää. Erityisen tyytyväisiä olemme, että voimme vihdoin tarjota Apotin myötä asiakkaillemme kaikki sähköisen asioinnin palvelut asiakasportaali Maisan kautta”, toimialajohtaja Juha Jolkkonen kertoo.

Sosiaali- ja terveystoimen ensi vuoden kokonaismenoiksi esitetään noin 2,4 miljardia euroa. Talousarvioehdotus koostuu viidestä eri talousarviokohdasta: 1) sosiaali- ja terveyspalvelut, 2) toimeentulotuki, 3) vastaanottokeskukset, 4) Apotti ja 5) HUS-kuntayhtymä.

Koko sosiaali- ja terveystoimen menoihin esitetään 114,7 miljoonan euron lisäystä, mikä tarkoittaa noin 5 prosentin lisäystä kuluvan vuoden talousarvioon verrattuna. Esitetystä lisäyksestä 75,9 miljoonaa euroa varattaisiin sosiaali- ja terveyspalvelut -talousarviokohdan menoihin, kuten väestön kasvuun ja ikääntymiseen varautumiseen, palkankorotuksiin, kustannustason nousuun ja uusiin lakisääteisiin velvoitteisiin.

Sosiaali- ja terveystoimen vuoden 2022 talousarvioehdotuksessa ei ole huomioitu koronapandemian välittömiä kustannuksia eikä hoito- ja palveluvelan purkamisen kustannuksia.

Tarkemmat suunnitelmat, miten helsinkiläisten sosiaali- ja terveyspalvelut järjestetään ensi vuonna kuvataan syksyn aikana valmisteltavassa ensi vuoden käyttösuunnitelmassa.

Lisätietoa: sosiaali- ja terveystoimialan talousarvioehdotus 2022 ja talousarviosuunnitelma 2023 - 2024

Lisätietoa toimialajohtaja Juha Jolkkonen, p. 09 310 42215, juha.jolkkonen@hel.fija talous- ja suunnittelupäällikkö Sampo Pajari, p. 09 310 42246, sampo.pajari@hel.fi

Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilla. Kokouksen päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Koronavirusepidemia ei ole vielä ohi – hoivakodeissa useita epidemioita elo- ja syyskuun aikana16.9.2021 15:10:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungin seniorikeskuksissa, palvelutaloissa ja Helsingin sairaalassa on ollut elo- ja syyskuun aikana useita koronavirusepidemioita. Vähintään kahdella asiakkaalla todettiin tartunta kuudessa palvelutalossa tai seniorikeskuksessa. Tartuntoja todettiin muun muassa Roihuvuoren seniorikeskuksessa, Myllypuron seniorikeskuksessa ja Itäkeskuksen palvelutalossa. Tartuntoja todettiin lisäksi Suursuon sairaalassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme