SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Helsingin sydämessä sijaitseva Original Sokos Hotel Helsinki sulkeutuu uudistustöiden ajaksi. Vuonna 2022 avautuva uusi hotelli esittelee Helsinkiä pala palalta.

Jaa

Urbaania helsinkiläistunnelmaa vuodesta 1930 saakka sykkinyt Original Sokos Hotel Helsinki sulkeutuu uudistustöiden vuoksi 30. marraskuuta. Kesällä 2022 Kluuvikadulle avautuva, täysin uudistunut hotelli on tyylikäs kumarrus Helsingille ja sen ikonisille yksityiskohdille.

Original Sokos Hotel Helsinki, Kluuvikatu 8
Original Sokos Hotel Helsinki, Kluuvikatu 8

Hotellirakennus peruskorjataan ja samassa yhteydessä talon kaikki hotellihuoneet, kattosauna sekä aula- ja ravintolatilat uusitaan. Majoitustilojen sisustussuunnittelusta vastaa Suunnittelutoimisto KOKO3 ja ravintolatilojen Promakers. Hotellioperaattorina toimii Sokotel Oy, kiinteistön omistaa sijoitusyhtiö Exilion. Uudistustyöt kestävät arviolta 1,5 vuotta.

”Olemme tehneet pitkäaikaista, menestyksekästä yhteistyötä Sokotelin kanssa, sillä Exilion on omistanut kiinteistön jo vuodesta 2008. Rakennuksella on pitkä historia, ja nyt haluamme yhdessä nostaa sen tasoa vastataksemme tulevaisuuden vaatimuksiin. Tulemme samalla investoimaan myös rakennuksen energia- ja ympäristöystävällisyyteen”, Investment Manager Jussi Ojamo Exilionista sanoo.

Uudessa hotellissa Helsinki esitellään pala palalta

Hotelli Helsingin kohta sadan vuoden mittainen tarina on aina ollut kiinteä osa Helsingin ja helsinkiläisten tarinaa. Sijainti klassistisen Helsingin äärellä tuo oman eleganssinsa hotelliin.

”Sisustussuunnittelun inspiraationa on ollut ihana Helsinki ja sen lukuisat ikoniset yksityiskohdat, kuten kaupungin kullatut kupolit ja rautatieaseman monumentaaliset lyhdynkantajat. Uudessa hotellissa ihastutaan Helsinkiin pala palalta - yllättävien yksityiskohtien kautta. Ja mikä parasta, kaikki hotellin esittelemät aiheet löytyvät kivenheiton päästä kaupungilta. Helsinki-elämys alkaakin jo yöpymispaikasta”, kertoo sisustusarkkitehti Aino Brandt KOKO3:sta. ”Hotelli Helsingin uusi tuleva aikakausi tarkoittaa vieraille täysin uniikkia hotellikokemusta”, Brandt lupaa.

Ydinkeskusta tarjoaa parhaan sijainnin ravintolakohtaamisille

Ravintolat muodostavat jatkossa yhtenäisen kokonaisuuden hotelliaulan kanssa. Eloisa miljöö ja rento ruoka- ja juomalista vetoavat niin hotelliasukkaisiin kuin helsinkiläisiin.

”Hotellimiljöö tarjoaa loistavat raamit sosiaalisille kohtaamisille. Tällä sijainnilla, kaupungin kiinnostavimmassa kulmauksessa, käytössämme on loistava liikepaikka, jonne muovaamme rohkean ja elämää pulppuavan ravintolatilan. Uskomme vahvasti ydinkeskustan voimaan”, toteaa Sokotel Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Härmälä. ”Suomen ensimmäinen suurhotelli on säilyttänyt suosionsa vuosikymmenten varrella, mistä kertovat myös hotellin kovat käyttöasteet. Nyt tavoittelemme ravintoloiden osalta samaa ja luomme uudenlaista after work -kulttuuria Helsinkiin. Ydinkeskusta on paras paikka kohtaamisille – niille tulee tarjota kiinnostavat puitteet.”

Original Sokos Hotel Helsingin ollessa suljettuna Helsingin keskustassa asiakkaita palvelevat suomalaisia ilmiöitä esittelevä Original Sokos Hotel Presidentti, funkkisklassikko Original Sokos Hotel Vaakuna ja Suomen parhaaksi bisneshotelliksi juuri valittu Radisson Blu Royal Hotel Kampissa. 

Original Sokos Hotel Helsingin peruskorjaus ja uudistus

Kesto                               30.11.2020 – kesä 2022

Kiinteistön omistaja         Exilion Real Estate I Ky

Hotellioperaattori             Sokotel Oy

Sisustussuunnittelu         Suunnittelutoimisto KOKO3 Oy

Ravintolasuunnittelu       Promakers Oy

Urakoitsija                       Rakennus Oy Antti J. Ahola

Original Sokos Hotel Helsingin tarina

Original Sokos Hotel Helsinki on Kluuvikadulla, Helsingin sydämessä sijaitseva paljasjalkainen helsinkiläishotelli. Ennen uudistusta hotellissa on 206 huonetta, kaksi ravintolaa, kokoustiloja ja kattosauna.

Hotelli Helsinki avautui vuonna 1930 Helsingin Suomalaisen Säästöpankin liikepalatsiin Hallitus- (nykyinen Yliopistonkatu) ja Kluuvikadun kulmaan ensimmäisenä helsinkiläisenä suurhotellina. Kahdeksankerroksinen, uusklassismia edustava rakennus oli laajoine ravintolatiloineen ja matkustajahuoneineen ensimmäinen laatuaan maassamme, ja näin ollen aikansa suuri puheenaihe. Juhlakerroksessa kattokruunut ja pöytähopeat kimmelsivät.  Matkustajahuoneet hotellin suunnitellut arkkitehti P. E. Blomstedt sisusti klassistisen tyylin mukaan pelkistetymmin.

Vuosien varrella juhlakerroksessa on tarjoiltu lounaita suihkulähdepöydästä, kruunattu missejä ja seurattu radion välityksellä marsalkka Mannerheimin virkaanastujaisia. Huippuvuosiaan 1990–2000-luvuilla juhlinut Helsinki Club muistetaan kaupungin kuumimpana yökerhona. Hotellissa on majoittunut monia kuuluisuuksia Paavo Nurmesta Benito Mussoliniin.

Hotellin hyvä sijainti, rauhallinen tunnelma ja sydämellinen asiakaspalvelu ovat houkutelleet asiakkaita Kluuvikadun sympaattiseen hotelliin jo 90 vuotta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jarkko Härmälä, toimitusjohtaja
Sokotel Oy
Puh. 050 388 4378
s-posti jarkko.harmala@sok.fi

Kuvat

Original Sokos Hotel Helsinki, Kluuvikatu 8
Original Sokos Hotel Helsinki, Kluuvikatu 8
Lataa
Original Sokos Hotel Helsinki, kesäkuva
Original Sokos Hotel Helsinki, kesäkuva
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

http://www.s-ryhma.fi

Sokotel Oy on SOK:n matkailu- ja ravitsemisliiketoimintaa harjoittava tytäryhtiö, joka operoi pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Oulussa, Vaasassa, Tallinnassa ja Pietarissa 18 Sokos Hotellia ja seitsemää Radisson Blu Hotellia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

S-ryhmä palkkaa ensi kesänä 12 000 nuorta: ”Tilannearvioissa on alueellista vaihtelua”22.1.2021 09:53:44 EETTiedote

S-ryhmä työllistää kesällä 2021 ympäri Suomen noin 12 000 nuorta myymälöissä, ravintoloissa, hotelleissa ja liikennemyymälöissään. Arvio on lähes sillä tasolla, jolla kausiapualaisia työllistettiin ennen koronakriisiä. Nuorille halutaan välittää toiveikkaita signaaleja ja katsoa kesään jo luottavaisesti. Koronatilanteen kehittymistä kuitenkin seurataan tiiviisti koko ajan.

MSC-sertifikaatteja kalatiskeille, QR-koodeja tonnikalapurkkeihin – S-ryhmä auttaa valitsemaan vastuullista kalaa14.1.2021 08:32:03 EETTiedote

S-ryhmä haluaa tehdä vastuullisen kalan valitsemisen asiakkaille aiempaa helpommaksi. Rainbow-tonnikalapurkista löytyy nyt QR-koodi, jonka avulla voi jäljittää ostamansa tonnikalan matkan valtamerestä purkkiin ja kaupan hyllylle. Myymälöiden kalatiskien vastuullisuussertifiointi puolestaan etenee Food Market Herkuista muihin marketkaupan ketjuihin. Tammikuun aikana peräti 14 myymälän kalatiski saa MSC-sertifikaatin.

Edelläkävijyys vastuullisuusasioissa toi kaikille Pohjois-Karjalan Sokos Hotelleille kestävästä matkailusta kertovan Sustainable Travel Finland -tunnuksen11.1.2021 13:00:00 EETTiedote

Break Sokos Hotellit Koli ja Bomba sekä Joensuun Original Sokos Hotellit Vaakuna ja Kimmel ovat saaneet joulukuussa 2020 Sustainable Travel Finland -tunnuksen. Tunnuksen saa, kun täyttää Visit Finlandin luoman kestävän kehityksen kriteeristön, joka huomioi niin hotellin ekologisen, taloudellisen, sosiaalisen kuin kulttuurisen kestävyyden. Hotelleja operoivalle Pohjois-Karjalan Osuuskaupalle ihmisten, luonnon ja oman maakunnan hyvinvointi on koko toiminnan lähtökohta, jonka eteen on jo pitkään tehty monipuolisesti työtä.

Uudenvuodenlupaukset näkyvät ostoskoreissa: 20 % enemmän hedelmiä, 20 % vähemmän makeisia7.1.2021 08:36:01 EETTiedote

Joulun herkuttelujen jälkeen moni suomalainen haluaa syödä hieman kevyemmin ja terveellisemmin, ja tämä näkyy myös ruokaostoksissa. Tammikuussa myydään tavallista enemmän tuoreita hedelmiä ja kasvispakasteita, kun taas karkkien ja sipsien myynti laskee, osoittaa S-ruokakauppojen myyntidata vuosilta 2018-2020. Myös tipattoman tammikuun viettäjät näkyvät tilastoissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme