Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingin työväenopiston menovinkit 19.8.–26.8.2020

Jaa

Työväenopisto käynnistää syyskautensa esittelemällä toimintaansa 19. elokuuta yhdessä Arbiksen kanssa Keskustakirjasto Oodissa. Luentokausi starttaa 26. elokuuta tutustumalla kuosisuunnitteluun Stoassa ja perehtymällä Wagnerin oopperoihin Opistotalon luentokonsertissa.

Helsingin työväenopisto ja Arbis esittelevät toimintaansa Keskustakirjasto Oodissa 19.8. Kuva: © Helsingin kaupunki / Maarit Hohteri
Helsingin työväenopisto ja Arbis esittelevät toimintaansa Keskustakirjasto Oodissa 19.8. Kuva: © Helsingin kaupunki / Maarit Hohteri

Viikko 34

Keskiviikko 19.8.

Opistot Oodissa

Helsingin työväenopisto ja Helsingfors arbis esittelevät toimintaansa. Ohjelmassa turvalonkeroiden virkkausta pienille lapsipotilaille, hulluttelevaa kuvanmuokkausta lasten kanssa, perhe-afrotanssia, parkouria, flow-joogaa, kielten esittelyä sekä työpaja, jossa voi tehdä tuorepuuroa. Paikan päällä myös mahdollisuus ilmoittautua kursseille. Keskustakirjasto Oodi (Töölönlahdenkatu 4) klo 11–16. Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Torstai 20.8.

Sata salamaa paperilla – kuvatyöpaja perheille

Vapauta sisäinen hullutteleva taiteilijasi ja tule kokeilemaan yhdessä lapsesi kanssa, miten salamat maalataan ja miten eri luonnonilmiöitä voi tehdä savesta.Paja on osa Stoan elojuhla -tapahtumaa. Opettajina Hanna Siikamäki Hanna ja Tero Hytönen. Stoa (Turunlinnantie 1) klo 17–20.15. Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Pistele ja taittele paperia -työpaja

Kokeile paperin muokkaamista kahdella hauskalla tekniikalla – yksin tai yhdessä lapsen kanssa. Alle kouluikäinen toimii aikuisen parina, kouluikäinen voi osallistua itsenäisesti. Työpajaan otetaan kerrallaan enintään 10 osallistujaa. Työpaja on osa Vuotalon Taiteiden illan ohjelmaa. Vuotalo, käsityöluokka (Mosaiikkitori 2) klo 17–20. Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Viikko 35

Keskiviikko 26.8.

Piirrä omat kuosisi

Kuosisuunnittelija Elina Savolainen kertoo omien kuosien suunnittelusta ja niiden tilaamisesta erilaisille kangasmateriaaleille. Kurkistamme myös teollisuudessa tapahtuvaan kuosisuunnitteluun. Stoa, luentosali (Turunlinnantie 1) klo 17.30–19. Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Wagnerin sankarittarien matkassa – Brünnhilde, Senta ja Kundry

Luentokonsertti, jossa laulaja Jutta Holmberg ja luennoitsija MuM Ilkka von Boehm johdattavat Richard Wagnerin oopperoiden kiehtovaan maailmaan. Opistotalo, juhlasali (Helsinginkatu 26) klo 19–20.30. Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Kuvat

Helsingin työväenopisto ja Arbis esittelevät toimintaansa Keskustakirjasto Oodissa 19.8. Kuva: © Helsingin kaupunki / Maarit Hohteri
Helsingin työväenopisto ja Arbis esittelevät toimintaansa Keskustakirjasto Oodissa 19.8. Kuva: © Helsingin kaupunki / Maarit Hohteri
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

- varhaiskasvatus ja esiopetus
- perusopetus
- lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
- ruotsinkieliset palvelut
- hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 22.9.202018.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 22. syyskuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Kokouksen esityslista Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa ruoka-, siivous- ja kohdevastaavapalveluiden hankinta ajalle 1.1.2021 - 31.12.2023 sekä tilahankkeita. Lautakunnalle esitetään päätettäväksi ruoka-, siivous- ja kohdevastaavapalveluiden hankintaa kolmelta eri yritykseltä. Hankintahinta ilman arvonlisäveroa on noin 4,8 miljoonaa euroa. Hankinnassa on käytetty kestävän kehityksen mukaisia kriteereitä vähimmäisvaatimuksissa. Palveluntuottajien edellytetään tuottavan sekä ruoka-, siivous- että käyttäjäpalvelut kestävien periaatteiden mukaisesti. Siivouspalvelujen tarjoajalla tulee olla ympäristöä säästävät siivousmenetelmät. Vähimmäisvaatimusten lisäksi ruokapalveluissa laadun yhtenä arviointikriteerinä on käytetty Hiilineutraali Helsinki 2035 -ohjelman toteuttamista. Tilahankkeista lautakunnalle e

Helsingin peruskoulujen asiakastyytyväisyys hyvällä tasolla – vahvuuksina muun muassa opettajat ja oppimisen tuki18.9.2020 11:00:00 EESTTiedote

Helsinki selvitti perusopetuksen asiakkaiden tyytyväisyyttä alkuvuodesta. Vastausten perusteella oppilaat ja huoltajat ovat tyytyväisiä kouluun ja opetukseen. Kolmasosa oppilaista ja neljäsosa huoltajista antoi kokonaistyytyväisyydessä parhaan arvosanan. Helsingin peruskoulujen vahvuuksia ovat oppimisen tuki, turvallisuus, kodin ja koulun yhteistyö sekä opettajat ja opettajuus.

Kundnöjdheten i Helsingfors stads grundskolor är på en god nivå – skolornas styrkor är bland annat lärarna och stödet för lärandet18.9.2020 11:00:00 EESTTiedote

Helsingfors kartlade i början av år 2020 hur nöjda klienterna inom den grundläggande utbildningen är. Enligt svaren är eleverna och vårdnadshavarna nöjda med skolan och undervisningen. En tredjedel av eleverna och en fjärdedel av vårdnadshavarna gav skolorna högsta betyg i helhetsbedömningen. Grundskolornas styrkor är stödet för lärandet, tryggheten, samarbetet mellan hem och skola samt lärarna och lärarrollen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme