Maahanmuuttovirasto

Helsingin vastaanottokeskus osaksi Maahanmuuttovirastoa

Jaa

Helsingin vastaanottokeskus siirtyy Maahanmuuttovirastolle 25.10.2021. Tällä hetkellä vastaanottokeskuksen toiminnasta vastaa Helsingin kaupunki.

Helsingin vastaanottokeskus on yksi turvapaikanhakijoiden vastaanottojärjestelmän tärkeimmistä yksiköistä ja toimii niin sanottuna transit-keskuksena. Transit-keskuksella tarkoitetaan vastaanottokeskusta, joka sijaitsee Maahanmuuttoviraston turvapaikkapuhutteluita tekevän toimipisteen lähellä ja on tarkoitettu ensisijaisesti uusille maahan tulleille turvapaikanhakijoille.

– Helsingin vastaanottokeskuksella on kunniakkaat perinteet ja se on sijaintinsa, tehtävänsä ja asiakasmääränsä vuoksi kriittinen osa maamme vastaanottojärjestelmää ja sen valmiutta, kertoo johtaja Mikael Laurinkari Maahanmuuttovirastosta.

Helsingin vastaanottokeskus muodostuu 150-paikkaisesta laitosmuotoisesta kauttakulkuyksiköstä sekä palvelupisteestä, joka tuottaa tällä hetkellä noin 800:lle yksityisesti majoittuvalle turvapaikanhakijalle lakisääteiset palvelut, kuten sosiaali- ja terveydenhuollon ja vastaanottorahan.

Vastaanottokeskuksen henkilöstö siirtyy Maahanmuuttoviraston työntekijöiksi

Vastaanottokeskuksen siirto toteutetaan liikkeenluovutuksena, mikä tarkoittaa sitä, että nykyinen vakituinen henkilökunta siirtyy suoraan Maahanmuuttoviraston työntekijöiksi Helsingin kaupungilta. Maahanmuuttovirasto rekrytoi parhaillaan myös täydentävää henkilöstöä. Vastaanottokeskuksen henkilöstön kokonaismäärä tulee olemaan noin 40.

Helsingin vastaanottokeskuksen toimintaa tulee johtamaan Mikael Laurinkari, joka johtaa myös Helsingin säilöönottoyksikköä. Toiminnot tulevat muodostamaan yhden organisatorisen kokonaisuuden.

– Palvelukseemme on siirtymässä kaupungilta osaavaa ja alallaan meritoitunutta henkilöstöä. Se luo vahvan pohjan toiminnan jatkamiselle ja sen kehittämiselle osana valtion keskushallintoa, kertoo Laurinkari.

Maahanmuuttovirasto vastaa vastaanottokeskusten ja säilöönottoyksiköiden toiminnan ohjauksesta, suunnittelusta ja valvonnasta. Valtion vastaanottokeskukset sijaitsevat Lappeenrannassa (Joutseno) ja Oulussa, säilöönottoyksiköt Lappeenrannassa ja Helsingissä. Muita vastaanottokeskuksia ylläpitävät esimerkiksi järjestöt ja kunnat. Suomessa on tällä hetkellä 30 vastaanottokeskusta, joissa on kirjoilla noin 5 160 asiakasta.

Helsingin vastaanottokeskuksen siirto ei liity Afganistanin tilanteeseen.

Lue lisää:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikael Laurinkari, p. 0295 433 292, s-posti: etunimi.sukunimi@migri.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maahanmuuttovirasto
Maahanmuuttovirasto
PL 10
00086 Maahanmuuttovirasto

Puh. 0295 430 431 (vaihde/switchboard))http://www.migri.fi

Maahanmuuttovirasto on maahanmuutto-, turvapaikka-, pakolaisuus- ja kansalaisuusasioissa päätöksenteko-organisaatio ja ylläpitää vastaanottojärjestelmää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maahanmuuttovirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme