Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsinginkadun Filharmonikkojen kirkkokonserteissa soi Mozartin Requiem ja Beethovenin Kohtalonsinfonia

Jaa

Helsingin työväenopiston sinfoniaorkesteri Helsinginkadun Filharmonikot konsertoi yhdessä Helsingin tuomiokirkon Viva vox -kamarikuoron ja Kallion Kantaattikuoron kanssa syyskuun viimeisenä viikonloppuna. Helsingin tuomiokirkon ja Kallion kirkon konserteissa kuullaan kaksi länsimaisen taidemusiikin tunnetuinta teosta, joita on harvoin esitetty samassa konsertissa.

Helsinginkadun Filharmonikot esittää 27. ja 28. syyskuuta yhdessä Helsingin tuomiokirkon Viva vox -kamarikuoron ja Kallion Kantaattikuoron kanssa W. A. Mozartin Requiemin d-molli KV626. Konserttien alussa kuullaan ensimmäinen osa Ludwig van Beethovenin sinfoniasta nro 5 c-molli op. 67 Kohtalonsinfonia.

Requiemin solisteina esiintyvät Inka Kinnunen, sopraano; Katariina Heikkilä, altto; Tommi Niskala, tenori ja Elja Puukko, basso. Kapellimestarina toimii Helsinginkadun Filharmonikkojen taiteellinen johtaja Veli-Antti Koivuranta. Kuorojen valmennuksesta vastaavat Inka Kinnunen ja Tommi Niskala.

Konserteissa esitetään kaksi länsimaisen taidemusiikin tunnetuinta teosta, joita harvoin kuulee samassa konsertissa. Beethovenin Kohtalonsinfonian alkutahdit muodostavat musiikin historian kenties kuuluisimman temaattisen motiivin.

Mozartin Requiem eli sielunmessu on muun muassa Dies iraen, Tuba mirumin ja Lacrimosan sävelin saanut katedraalien ja konserttilavojen lisäksi kulttiaseman lukuisissa elokuvissa, mainoksissa ja seremonioissa.

Konserteissa kuultavien teosten voima on niiden ajattomuudessa: ihmiskunta on yli kahden vuosisadan ajan pysähtynyt miettimään näiden teosten parissa olemassaoloaan ja sielun sanomaa kerta toisensa jälkeen.

Konsertit:

Pe 27.9. klo 19, Helsingin tuomiokirkko (Unioninkatu 29)

La 28.9. klo 18, Kallion kirkko (Itäinen Papinkatu 2)

Kesto noin 1h 15min (ei väliaikaa).

Vapaa pääsy. Ohjelma 10 €.

Konserttien tuotannosta vastaavat Helsingin työväenopisto, Krunikan festarit ja Helsingin seurakuntayhtymä yhdessä esiintyvien kuorojen ja orkesterin kanssa.

Lisätiedot:

Veli-Antti Koivuranta
puh. 09 310 88606
veli-antti.koivuranta@hel.fi

Helsinginkadun Filharmonikot on Helsingin työväenopiston sinfoniaorkesteri, jossa soittaa viikoittain noin 65 orkesterimusiikin harrastajaa. Orkesteri esiintyy kolmesta neljään konserttiohjelmalla vuosittain ja on mukana erilaisissa tapahtumissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

- varhaiskasvatus ja esiopetus
- perusopetus
- lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
- ruotsinkieliset palvelut
- hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingforsborna får syssla med egna projekt i fem klassrum för teknisk slöjd nästa läsår18.6.2020 10:55:00 EESTTiedote

Bland de vinnande förslagen i OmaStadi-omröstningen i höstas fanns ett förslag om att öppna skolornas klassrum för teknisk slöjd för hobbyverksamhet. Detta förslag blir nu verklighet. Stadsborna får möjlighet att avgiftsfritt arbeta med sina egna projekt i fem klassrum för teknisk slöjd, det vill säga OmaStadi-verkstäder, från september till maj under läsåret 2020–2021.

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 16.6.202012.6.2020 11:15:46 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kevään viimeinen kokous pidetään tiistaina 16. kesäkuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Esityslista Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa useita päiväkotien ja koulujen tilahankkeita. Esityslistalla olevat päiväkotien tilahankkeet: lausunto Malmilla sijaitsevan päiväkoti Marmorin sisäilmakorjausten hankesuunnitelmasta lausunto Kalliossa sijaitsevan päiväkoti Kalevan korvaavien tilojen hankesuunnitelmasta tarveselvitys Pasilassa osoitteeseen Lavakatu 1 toteutettavasta päiväkodista tarveselvitys Malmilla osoitteeseen Jäkälätie 11 toteutettavasta päiväkodista tarveselvitys Kannelmäessä osoitteeseen Soittajantie 10 toteutettavasta päiväkodista Muut lautakunnan esityslistalla olevat tilat: tarveselvitys Kruunuvuorenrannan palvelurakennukseen sijoittuvasta peruskoulusta, päiväkodista ja leikkipuistosta lausunto Roihuvuoren ala-asteen ja esiopetuksen lisätilan hankesuunnitelmasta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme