Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsinginkadun Filharmonikkojen konserteissa kohtaavat Titaani ja Luonnotar

Jaa

Helsingin työväenopiston sinfoniaorkesterin Helsinginkadun Filharmonikkojen kevätkonserteissa toukokuun 16. ja 18. päivä kuullaan Gustav Mahleria sekä Jean Sibeliusta.

Helsinginkadun Filharmonikkojen kevätkonsertit pidetään torstaina 16.5.2019 klo 19 Temppeliaukion kirkossa (Lutherinkatu 3) ja lauantaina 18.5.2019 klo 16 Opistotalon juhlasalissa (Helsinginkatu 26). Konsertit johtaa Helsinginkadun Filharmonikkojen taiteellinen johtaja, kapellimestari Veli-Antti Koivuranta.

Konserttien pääteoksena kuullaan Gustav Mahlerin Sinfonia nro 1 D-duuri ”Titaani”. Avauksena on luvassa Jean Sibeliuksen Luonnotar sävelrunoelma op. 70, jossa orkesterin solistina toimii Jenni Lättilä, sopraano.

Gustav Mahlerin sinfoninen tuotanto on ollut eräs romanttisen orkesterikirjallisuuden kestomenestyjiä jo yli sadan vuoden ajan.

Tavatessaan Jean Sibeliuksen Helsingissä 1907 Mahler kuvaili globaalia sävellysfilosofiaansa: ”Sinfonian on oltava kuin maailma, siihen tulee sisältyä kaikki.”

Mahlerin aikalainen Sibelius puolestaan hahmotti sinfoniansa loogisuuden kautta sekä loi merkittävän osan ohjelmallista tuotantoansa sävelrunoelmilla.

Konsertissa kuultava mystinen mutta myös kosminen Luonnotar toimii Mahlerin mahtipontiselle sinfonialle eräänlaisena Kalevala-henkisenä johdantona. Konsertissa voi kokea näiden kahden suuren – Luonnottaren ja Titaanin – maailmankuvien kohtaamisen.

Temppeliaukion kirkko, Lutherinkatu 3

To 16.5.2019 klo 19

Opistotalon juhlasali, Helsinginkatu 26

La 18.5.2019 klo 16

Liput 15/10 € ovelta (sis. ohjelman), ennakot Ticketmasterista.

Konsertin kokonaiskesto on noin 1 h 15 min ilman väliaikaa.

Helsinginkadun Filharmonikoissa opiskelee viikoittain noin 65 orkesterimusiikin aikuisharrastajaa. Orkesteri esiintyy kolmesta neljään konserttiohjelmalla vuosittain ja on mukana erilaisissa tapahtumissa.

Lisätietoja:

Veli-Antti Koivuranta
veli-antti.koivuranta@hel.fi

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

  • varhaiskasvatus ja esiopetus
  • perusopetus
  • lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
  • ruotsinkieliset palvelut
  • hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Stadin ammatti- ja aikuisopisto mukana Young Entrepreneurs Skills -tapahtumassa9.10.2019 17:03:32 EESTTiedote

Stadin ammatti- ja aikuisopisto toteuttaa verkostoyhteistyössä Young Entrepreneurs Skills -tapahtuman 15.–17.10.2019 Helsingin kaupungintalolla. Tapahtumassa nostetaan esiin yrittäjyys opiskelijoiden ja yrittäjyyskasvatuksen verkoston kautta. Tapahtuma on osa Euroopan ammattitaitoviikkoa. Syyslomalaisille tapahtuma tarjoaa upean kattauksen kiinnostavia yrittäjätarinoita, asiantuntijapuheenvuoroja, tietoiskuja ja työpajoja – tervetuloa oppimaan, keskustelemaan ja inspiroitumaan!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme