Suomen Punainen Risti SPR

Helsingissä Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustus monikulttuurisen päiväkeskuksen vapaaehtoisille

Jaa

Suomen Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piiri on myöntänyt Ennakkoluuloton edelläkävijä –tunnustuksen monikulttuurisen päiväkeskuksen Mosaiikin vapaaehtoisille.

Helsingissä toimiva päiväkeskus Mosaiikki on turvallinen kohtaamispaikka, missä ihmisen laillisella statuksella tai taustalla ei ole merkitystä. Päiväkeskuksessa on tarjolla lämmintä syötävää, oikeudellista neuvontaa, palveluohjausta ja tukea. Toiminnan sydämessä ovat päiväkeskuksen vapaaehtoiset. He tarjoavat ruokaa ja keskusteluapua, auttavat tiedonhaussa, opettavat asiakkaille suomea ja englantia, pelaavat seurapelejä ja järjestävät talkootoimintaa.

— Vapaaehtoiset ovat läsnä kanssakulkijoina ja pyrkivät toiminnallaan sisällyttämään jokaisen autettavan yhteiskuntaan, jotta varjokansaa ei syntyisi, sanoo Helsingin ja Uudenmaan piirin monikulttuurisuustoiminnan kehittäjä Eva Kuhlefelt.

Punaisen Ristin rasisminvastaisella viikolla jaetaan Ennakkoluuloton edelläkävijä –tunnustuksia ja nostetaan esille toimijoita, jotka edistävät ihmisten yhdenvertaista kohtelua Suomessa.

Helsingin ja Uudenmaan piirin myöntämä tunnustus luovutetaan Mosaiikin vapaaehtoisille kansainvälisenä rasisminvastaisena päivänä 21.3.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Monikulttuurisuustoiminnan kehittäjä Eva Kuhlefelt, p. 040 648 6785, Suomen Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piiri

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme