Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingissä ensi lauantaina koronarokotukseen ilman ajanvarausta

Jaa

Helsinkiläiset voivat käydä ensi lauantaina 17.7. koronavirusrokotuksessa ilman ajanvarausta. Rokotuksen ensimmäisen annoksen voi hakea kaikilta Helsingin rokotuspisteiltä klo 9.15-17.00.

Helsingin rokotuspisteet sijaitsevat Jätkäsaaressa (Tyynenmerenkatu 6 L3), Malmilla (Stadin ammattiopisto, Vanha Helsingintie 5/Latokartanontie 16), Messukeskuksessa (Pohjoinen sisäänkäynti, Ratapihantie 17) ja Myllypurossa (Metropolia, Myllypurontie 1). Rokotukseen tarvitsee mukaan henkilö- tai Kela-kortin. Tarkemmat ohjeet ovat osoitteessa www.hel.fi/rokotukseen.

Tehosterokotuksia annetaan lauantaina normaalisti vain henkilöille, joilla on tehosterokotukseen varattu aika.

Helsingin terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen kehottaa kaikkia 16-vuotiaita ja tätä vanhempia sekä 12-15-vuotiaita riskiryhmiin kuuluvia hakemaan rokotuksen, jos he eivät ole vielä rokotusta hakeneet.

- Nyt rokotuspisteessä voi piipahtaa hakemassa rokotuksen vaikka lauantaikävelyn tai -ajelun lomassa ja vaikka porukalla. Kokeilemme tätä nyt ensi lauantaina ja tulosten perusteella saatamme jatkossa tarjota tällaista mahdollisuutta pysyvämminkin, Turpeinen kertoo.

- Pyrimme nyt monin tavoin tekemään rokotuksen ottamisen vaivattomaksi ja saavutettavaksi. Tulemme jatkossa tarjoamaan rokotuksia esimerkiksi pop-up -pisteillä. Pop-up -pisteistä kerromme tarkemmin myöhemmin, Turpeinen jatkaa.

Helsingissä on nyt rokotusaikoja erittäin hyvin tarjolla, joten ajanvarauksenkin kautta rokotuksen saa mille päivälle haluaa.

- Rokotteita on saatu viime aikoina reilusti Helsinkiin ja rokotusaikoja on tarjolla enemmän kuin niitä varataan. Tämän vuoksi pyrimme kaikin keinoin innostamaan helsinkiläisiä ja Helsingissä pidempää asuvia rokotuksiin, Turpeinen kertoo.

Tällä hetkellä 65 prosenttia helsinkiläisistä on saanut koronavirusrokotuksen ensimmäisen annoksen. 70-vuotiaista ja tätä vanhemmista rokotuksen on saanut 90 prosenttia tai enemmän. 50-69-vuotiaiden rokotuskattavuus on ensimmäisen rokotuksen osalta 80-90 prosentin välillä, 35-49-vuotiaiden 70-80 prosenttia ja 20-34-vuotiaiden 60-70 prosenttia.

Ensi viikolla koronan sairastaneille lähdössä tekstiviesti koronarokotuksista

Ensi viikon aikana koronan sairastaneet helsinkiläiset, joiden koronataudin oireiden alusta tai taudin toteamisesta on kulunut kaksi kuukautta, saavat tekstiviestin rokotuksista. Tällä hetkellä koronan sairastaneille tarjotaan rokotusta kahden kuukauden kuluttua koronavirustaudin sairastamisesta.

Lisätietoja helsinkiläisten koronarokotuksista: koronarokotus.hel.fi

Lisätietoja:
terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen, p. 09 310 52481

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsinki, Espoo, Vantaa ja HUS kannustavat nuoria ottamaan koronavirusrokotteen8.7.2021 10:53:27 EEST | Tiedote

Koronavirusrokotteiden ajanvaraus on avattu koko pääkaupunkiseudulla 16-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Helsinki, Espoo, Vantaa ja HUS aloittavat yhdessä nuorille ja nuorille aikuisille kohdennetun kampanjan koronavirusrokotuksista. Kampanja toteutetaan sosiaalisessa mediassa julkaistavina videoina. Kampanjassa on mukana nuorille tuttuja some-vaikuttajia. Kanavina on Snapchat, Jodel, Instagram ja Facebook.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme