MessukeskusMessukeskus

Helsinki Chemicals Forum käsittelee kemikaalien sääntelyn ajankohtaisia aiheita

Jaa

Helsinki Chemicals Forum johdattaa kansainväliset viranomaiset, teollisuuden johtohenkilöt, kansalaisjärjestöt, tutkijat, median ja muut kiinnostuneet tahot avoimeen keskusteluun maailmanlaajuisesti tärkeistä aiheista kestävämmän tulevaisuuden saavuttamisesta.

Kongressi järjestetään 8-9.6.2022 Helsingin Messukeskuksessa, joka isännöi samaan aikaan järjestettävien ChemBio Finlandin ja PulPaper-ammattitapahtumia sekä näiden yhteistä Green Economy Business Summit -tapahtumaa. Green Economy Business Summit käsittelee kolmen tapahtuman yhteisiä aiheita vihreää taloutta elinkeinoelämän kannalta keskittyen siihen, miten taata kohtuullinen talouskasvu samalla kun ympäristön kuormitusta vähennetään. Tapahtuman keynote-puheet pitää Sitran yliasiamies Jyrki Katainen ja EU:n sisämarkkinoista vastava komissaari Thierry Breton.

”Metsäteollisuuden ja kemianteollisuuden toimijoiden kanssa ensimmäistä kertaa 8.6. yhteistyössä järjestettävä Green Economy Business Summitin portit avautuvat samalla lipulla Helsinki Chemicals Forumiin rekisteröityneille”, sanoo tapahtumien liiketoimintapäällikkö Marcus Bergström.

Helsinki Chemicals Forum -ammattitapahtuman avataan tämän jälkeen korkean tason keynote-puhenvuoroilla, joista vastaa Euroopan komission johtaja, DG Growth Kristin Schreiber ja ECHAn johtaja Peter van der Zandt. Tämän jälkeen ohjelma jatkuu kaikki johtavat toimijat kokoavalla viidellä ajankohtaisella paneelikeskustelulla.

Viisi kemikaalien sääntelyn ajankohtaista paneelikeskustelua

 • Paneelikeskustelu 1: Accelerating chemicals regulation, moderaattorina Chemical Watch

  Euroopan unioni uudistaa parhaillaan useita kemikaalien sääntelyyn liittyvää asetusta osana kestävän kehityksen kemikaalistrategiaansa. Paneelissa keskustellaan mm. EU:ssa käyttöön tulevista työkaluista, joilla nopeutetaan sääntelypäätöksiä ja sitä, kuinka varmistetaan nopeampaa sääntelyä samalla kun edistetään keskeisten alojen ja tuotteiden vihreää innovaatiota. 

 • Paneelikeskustelu 2: Defining & stimulating safe and sustainable by design substances, moderaattorina Euroopan komissio

  Kestävyyttä edistävä EU:n kemikaalistrategia yhdistää visiota myrkyttömästä ympäristöstä Euroopan teollisuuden kilpailukyvyn kasvattamiseen, jotta voitaisiin saavuttaa turvallisten ja kestävien kemikaalien ja materiaalien tuotannon ja käytön johtoasemalla. Paneelissa keskustellaan ”turvallisista ja sustainable-by-design” -kriteereistä, mittareista ja suorituskykyindikaattoreista. Paneeli käsittelee myös innovaatioprosessia, sääntelytoimenpiteitä ja EU:n eri instituutioiden rooleja. 

 • Paneelikeskustelu 3: Can chemicals risk management be integrated with circularity and climate policy objectives, moderaattorina CEFIC

  EU:n vihreän kehityksen ohjelman tavoitteet voivat vaikuttaa siihen, miten riskialttiiden kemikaalien käsittelyä suunnitellaan ja toteutetaan. Vihreän kehityksen ohjelman tavoitteet, kemikaaliturvallisuus, kierrätettävyys ja ilmasto, eroavat lähestymistavoissaan siinä määrin toisistaan, että käytännöt voivat kilpailla tai jopa vaikuttaa negatiivisesti toisiinsa. Täten kemikaalien riskiä arvioitaessa on tärkeää myös arvioida riskien vaikutusta ilmasto- ja kierrätettävyystavoitteisiin. Näin ehkäistään mahdollinen haitallinen riskienhallinta- tai korvaamistoimenpide. Paneelissa keskustellaan arviointiprosessista kokonaisuudessaan ja tietoon perustuvien, harkittujen 3C-päätösten tekemisestä sekä teollisuuden, muiden sidosryhmien ja viranomaisten roolista tässä prosessissa. 

 • Paneelikeskustelu 4: How to accelerate the replacement of animal toxicity testing, moderaattorina OECD 

  Tämä paneelikeskustelu keskittyy kemikaalilainsäädännöissä esiintyvien eläinkokeiden rajoittamiseen tai poistamiseen. Uudet, bioteknologian edistysaskeliin vaikuttavat lähestymistavat ovat tuottaneet useita ei-eläinperäisiä testimenetelmiä, jotka samalla voivat lisätä kemikaaliturvallisuuden arvioinnin tahtia. Paneelikeskustelu pohtii valmiutta sääntelytarkoituksiin käytettävien vaihtoehtoisten testimenetelmien käyttöön, kuinka lisätä päättäjien halua käyttää niitä, kuinka näitä lähestymistapoja voidaan soveltaa eri sääntelymekanismien osalta, mihin mennessä kaikkein monitahoisimmat ihmisen terveyttä koskevat eläinkokeet voidaan korvata ja mitä esteitä on näiden lähestymistapojen maailmanlaajuiselle yhteensovittamiselle?
 • Paneelikeskustelu 5: A science policy interface for the sound management of chemicals and waste moderaattorina UNEP 

  Toimenpiteet tieteen ja politiikan välisen rajapinnan vahvistamiseen ja tieteeseen perustuvan, kemikaalien ja jätteen koko elinkaaren kestävän hallitun käsittelyn edistämiseksi tulee pikaisesti tehostaa. Paneelikeskustelu, johon osallistuu teollisuuden, viranomaisten, akateemisen yhteisön ja yhteiskunnan eri alojen edustajia, käsittelee tieteen ja politiikan välisen rajapinnan asemaa kemikaalien hallinnan ja jätteen hyötykäytön edistämiseksi maailmanlaajuisesti. Mikä olisi kyseisen kehityksen hyödyllisin tulos? Minkälainen rooli eri sidosryhmillä on? Mitkä ovat tarvittavat suojakeinot uskottavan, virallisen ja asiaankuuluvan toimintatavan suunnan varmistamiseksi?

Tämän vuoden Helsinki Chemicals Forum täydentyy Helsinigin Messukeskuksen synergioista ja tieteidenvälisistä keskusteluista. Helsinki Chemicals Forum järjestetään samanaikaisesti pohjoismaiden ja Baltian maiden kemian ja bioteknologian ammattilaisten ChemBio Finland -messujen ja metsäalan johtavan PulPaper-ammattitapahtuman kanssa. Osallistujilla on mahdollisuus paikan päällä tutustua tapahtumiin ja verkostoitua niin näytteilleasettajien kuin muiden kongressivieraiden kanssa.

Helsinki Chemicals Forum 2022 -kongressin järjestää voittoa tavoittelematon Chemicals Forum Finland yhteistyössä lukuisten suomalaisten ja kansainvälisten kumppanien kanssa. Myös sponsorijärjestäjät ovat tervetulleita. Lisätietoa:  http://www.helsinkicf.eu

Twitter: @ChemicalsForum  I LinkedIn 

Helsinki Chemicals Forum:  Geert Dancet, pääsihteeri, geert.dancet@messukeskus.com  

Helsingin Messukeskus: Anu-Eveliina Mattila, tiedottaja, puh. 050 555 6183, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com  

 Valokuvia ja tapahtuman logo vapaaseen käyttöön:  

https://mediabank.messukeskus.com/kuvat/Helsinki+Chemicals+Forum/   

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme