Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki Garden -hankkeesta keskustellaan verkossa ja Laiturilla

Jaa

Helsinki Garden -hankkeeseen voi ottaa kantaa 21. helmikuuta asti kaupungin verkkosivuilla osoitteessa kerrokantasi.hel.fi/helsinkigarden. Hankkeesta keskustellaan myös 7. helmikuuta kello 17.30–19.30 info- ja näyttelytila Laiturilla Kampin vanhalla linja-autoasemalla osoitteessa Narinkka 2.

Havainnekuva Helsinki Garden -hankkeesta pohjoisesta katsottuna. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy
Havainnekuva Helsinki Garden -hankkeesta pohjoisesta katsottuna. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy

Helsinki Garden -hanke tähtää uuden, yksityisen tapahtuma-areenan rakentamiseen Nordenskiöldintien varteen nykyisen jäähallin viereen. Areenan lisäksi alueelle tutkitaan liike- ja toimitilojen, hotellin ja asuntojen rakentamista. Myös nykyinen jäähalli on tarkoitus yhdistää osaksi kokonaisuutta. Suunnittelussa selvitetään sen muuttamista pienemmäksi monitoimiareenaksi sekä liikunta- ja liiketiloiksi.

Maanpäällinen uudisrakentaminen sijoittuisi Nordenskiöldinkadun ja Pohjoisen Stadiontien varteen pääosin nykyisen jäähallin pysäköintikentän kohdalle. Maanpäällisiin rakennuksiin on kaavailtu toimitilaa, hotellia ja asuntoja. Kivijalkaan tulisi liiketiloja. Rakennuksiin on esitetty 8–13 kerrosta.

Uusi areena rakennettaisiin nykyisen pysäköintikentän alle. Lisäksi maan alle tehtäisiin tiloja pysäköinnin ja huollon sekä vapaa-ajan ja liikunnan tarpeisiin. Ne sijoittuisivat muun muassa pallokentän kuplahallin ja Pohjoisen Stadiontien itäpuolisen metsäalueen alle. Maanalaisen ajoyhteyden rakentamista alueelle Vauhtitieltä selvitetään.

Hankkeen toteutuminen edellyttää asemakaavan muutosta. Kaavaluonnos on tarkoitus valmistella niin, että se olisi kommentoitavana keväällä. Luonnoksen pohjalta valmistellaan kaavaehdotus kaupunkiympäristölautakunnan päätettäväksi. Lopullisesti asemakaavasta päättää kaupunginvaltuusto.

– Kaavaa laadittaessa selvitetään, miten hanke vaikuttaisi muun muassa kaupunkikuvaan, luontoon, asumisviihtyvyyteen, liikuntamahdollisuuksiin sekä elinkeinoelämään ja kaupungin talouteen, kertoo kantakaupunkitiimin päällikkö Hanna Pikkarainen Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta.  

Hankkeen taustaa:

  • Helsinki Garden -hankkeen taustalla on Projekti GH Oy.
  • Helsingin kaupunki omistaa alueet, jolle hanketta suunnitellaan. Kaupunginhallitus hyväksyi hankkeelle tarkistetun suunnittelualuevarauksen 8. tammikuuta.
  • Projekti GH Oy järjesti vuonna 2016 yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa arkkitehtuurikutsukilpailun asemakaavoituksen ja toteutuksen pohjaksi. Kilpailun voitti arkkitehtuuritoimisto B&M Oy ehdotuksellaan Skrinnari.

Kaavan valmisteluaineistoa on esillä 21. helmikuuta asti info- ja näyttelytila Laiturilla, Narinkka 2, Töölön kisahallissa, Paavo Nurmen kuja 1 C, sekä verkkosivuilla osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat. Laiturilla on esillä myös pienoismalli arkkitehtuurikilpailun voittaneesta työstä.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanna Pikkarainen
kantakaupunkitiimin päällikkö
kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki
puh. 09 310 37027
hanna.pikkarainen@hel.fi

Kuvat

Havainnekuva Helsinki Garden -hankkeesta pohjoisesta katsottuna. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy
Havainnekuva Helsinki Garden -hankkeesta pohjoisesta katsottuna. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 15.2.201915.2.2019 16:34:22Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2019/Kymp_2019-02-15_Ylja_3_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 1.3.2019 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme