Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsinki haluaa saada 130 kilometriä rantaviivaa siivottua talkoovoimin

Jaa

Avajaistapahtuma: Maailman ympäristöpäivän rantatalkoot Kaivarissa 5.6.2019 klo 18-20

Kuva: Eeva Puustjärvi
Kuva: Eeva Puustjärvi

Itämereen päätyvä roskan määrä on herättänyt yhä enemmän huolestumista helsinkiläisten keskuudessa. Rannoilta päätyy mereen iso määrä muoviroskaa: muovipusseja, kertakäyttöastioita, elintarvikepakkauksia, kalastusvälineitä, tupakantumppeja ja paljon muuta. Helsingissä halutaan pysäyttää roskavirta maalta mereen siivoamalla rantoja talkoovoimin.

Helsingin kaupunki, partiolaiset, 4H, NNKY ja Vihreät nuoret ovat yhdistäneet voimansa ja aloittaneet SATAKOLKYT-hankkeen, jonka tavoitteena on innostaa kaikenikäiset kaupunkilaiset sekä liikkumaan upealla 130 kilometriä pitkällä Itämeren rantaviivallamme että samalla siivoamaan rantaa roskista.

Hanke polkaistaan käyntiin kaikille avoimille rantatalkoilla Kaivopuiston rannassa 5.6. klo 18-20. Samalla juhlistetaan Maailman ympäristöpäivää asiaankuuluvasti tekemällä hyvää ympäristölle. Tapahtumassa on puhumassa kaksi nuorta ympäristövaikuttajaa: Vihreiden nuorten Amanda Pasanen sekä Siiri Mäkelä Nuorten Agenda 2030:stä. Rantakallioilla esiintyy laulukollektiivi Sabrina ja Saarten tyttäret. Mukana tapahtumassa on myös mm. Luonto-Liiton Itämeriryhmä, John Nurmisen Säätiö, Nuorten Ekokahvila sekä surffauksen ja leijalautailun esittelyä.

Kaupunki kannustaa kaikki helsinkiläiset myös omatoimisiin rantojensiivoustalkoisiin. Sivulle www.satakolkyt.fi aukeaa karttasovellus, jolla voi ilmoittaa omat rantatalkoonsa ja jo siivotut rannat. Karttasovellus visualisoi, miten Helsingin rantaviiva puhdistuu roskista yhteisvoimin. Roskapihdit ja roskapussit saa kätevästi lainaan lähikirjastosta ja kaupunki huolehtii talkooroskien poiskuljetuksen. Lähde siis liikkumaan rannalle ja pelastamaan Itämerta askel askeleelta. Jokainen roska pois rannalta on askel kohti puhtaampaa Itämerta!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Eeva Puustjärvi
hankekoordinaattori
eeva.puustjarvi@hel.fi
044 270 0573

www.satakolkyt.fi (nettisivut aukeavat kokonaisuudessaan 4.6.)
FB: www.facebook.com/SATAKOLKYT
IG: @satakolkyt
#satakolkyt #pelastanitämertaaskelaskeleelta

Kuvat

Kuva: Eeva Puustjärvi
Kuva: Eeva Puustjärvi
Lataa
Lataa
Yhteistyökumppanien logot
Yhteistyökumppanien logot
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Den anrika Georgsgatans simhall renoveras för att bli ännu mer kundorienterad30.11.2021 10:54:09 EET | Tiedote

Den nyklassiska och stämningsfulla Georgsgatans simhall som byggdes på 1920-talet kommer att undergå en grundrenovering och servicereform under de närmaste åren. Reformen syftar till att utveckla simhallens tjänster så att de blir ännu mer kundorienterade och miljövänligare. Stadsbor och kunder erbjuds möjlighet att påverka framtida reformer redan under slutet av året och våren 2022.

Historiallinen Yrjönkadun uimahalli uudistuu entistä asiakaslähtöisemmäksi30.11.2021 09:20:55 EET | Tiedote

1920-luvulla rakennettu uusklassinen ja tunnelmallinen Yrjönkadun uimahalli tulee kokemaan peruskorjauksen ja palveluiden uudistuksen lähivuosina. Uudistuksella tullaan kehittämään uimahallin palveluita entistä asiakaslähtöisemmiksi ja ympäristöystävällisemmiksi. Kaupunkilaisille ja asiakkaille tarjotaan mahdollisuutta vaikuttaa tuleviin uudistuksiin jo loppuvuoden ja kevätkauden 2022 aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme