Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsinki haluaa saada 130 kilometriä rantaviivaa siivottua talkoovoimin

Jaa

Avajaistapahtuma: Maailman ympäristöpäivän rantatalkoot Kaivarissa 5.6.2019 klo 18-20

Kuva: Eeva Puustjärvi
Kuva: Eeva Puustjärvi

Itämereen päätyvä roskan määrä on herättänyt yhä enemmän huolestumista helsinkiläisten keskuudessa. Rannoilta päätyy mereen iso määrä muoviroskaa: muovipusseja, kertakäyttöastioita, elintarvikepakkauksia, kalastusvälineitä, tupakantumppeja ja paljon muuta. Helsingissä halutaan pysäyttää roskavirta maalta mereen siivoamalla rantoja talkoovoimin.

Helsingin kaupunki, partiolaiset, 4H, NNKY ja Vihreät nuoret ovat yhdistäneet voimansa ja aloittaneet SATAKOLKYT-hankkeen, jonka tavoitteena on innostaa kaikenikäiset kaupunkilaiset sekä liikkumaan upealla 130 kilometriä pitkällä Itämeren rantaviivallamme että samalla siivoamaan rantaa roskista.

Hanke polkaistaan käyntiin kaikille avoimille rantatalkoilla Kaivopuiston rannassa 5.6. klo 18-20. Samalla juhlistetaan Maailman ympäristöpäivää asiaankuuluvasti tekemällä hyvää ympäristölle. Tapahtumassa on puhumassa kaksi nuorta ympäristövaikuttajaa: Vihreiden nuorten Amanda Pasanen sekä Siiri Mäkelä Nuorten Agenda 2030:stä. Rantakallioilla esiintyy laulukollektiivi Sabrina ja Saarten tyttäret. Mukana tapahtumassa on myös mm. Luonto-Liiton Itämeriryhmä, John Nurmisen Säätiö, Nuorten Ekokahvila sekä surffauksen ja leijalautailun esittelyä.

Kaupunki kannustaa kaikki helsinkiläiset myös omatoimisiin rantojensiivoustalkoisiin. Sivulle www.satakolkyt.fi aukeaa karttasovellus, jolla voi ilmoittaa omat rantatalkoonsa ja jo siivotut rannat. Karttasovellus visualisoi, miten Helsingin rantaviiva puhdistuu roskista yhteisvoimin. Roskapihdit ja roskapussit saa kätevästi lainaan lähikirjastosta ja kaupunki huolehtii talkooroskien poiskuljetuksen. Lähde siis liikkumaan rannalle ja pelastamaan Itämerta askel askeleelta. Jokainen roska pois rannalta on askel kohti puhtaampaa Itämerta!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Eeva Puustjärvi
hankekoordinaattori
eeva.puustjarvi@hel.fi
044 270 0573

www.satakolkyt.fi (nettisivut aukeavat kokonaisuudessaan 4.6.)
FB: www.facebook.com/SATAKOLKYT
IG: @satakolkyt
#satakolkyt #pelastanitämertaaskelaskeleelta

Kuvat

Kuva: Eeva Puustjärvi
Kuva: Eeva Puustjärvi
Lataa
Lataa
Yhteistyökumppanien logot
Yhteistyökumppanien logot
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

ENNAKKOKUTSU aamiaisinfoon Savoy-teatteriin ke 28.10. klo 9.3021.10.2020 18:32:39 EESTKutsu

Tervetuloa lehdistöaamiaiselle keskiviikkona 28.10. klo 9.30 Savoy-teatteriin Julkistamme syyskuussa -21 ensi-iltansa saavan musikaalin, joka on Savoy-teatterin ja Sublime Music Agencyn kaikkien aikojen suurin tuotanto. Savoy-teatterissa tuotettavan musikaalin ensi-ilta on 1.9.2020. Päärooleihin on kiinnitetty kansainvälisiä ja kotimaisia musiikkiteatterin huippusolisteja. Lehdistöaamiaisella tulette näkemään teoksesta tanssikohtauksen ja tapaamaan produktion kotimaisia esiintyjiä. Mukana ovat myös ohjaaja, visualisti, kapellimestari ja koreografi. Tilaisuus kestää noin 40 minuuttia. Tanssiesitys alkaa 9.35, joten saavuthan ajoissa paikalle! Ilmoittautumiset 27.10. klo 16 mennessä: sirpa.hynninen@hel.fi Turvallisuus: Kutsumme Savoyn aamiaisinfoon vain rajallisen määrän kutsuvieraita. Tulethan paikalle maski päällä. Tullessasi saat aulassa aamiaisen mukaasi saliin, jossa istutaan turvavälein tilavassa katsomossa. Haastattelumahdollisuus on tilaisuuden lopussa, ja tuolloin kehotamme toim

Maahanmuuttajanuorten Helsinki -hanke on luonut töitä ja opiskeluedellytyksiä yli kymmenelle tuhannelle nuorelle - menestyksekkäät toimintamallit saavat jatkoa ja laajentuvat20.10.2020 09:32:21 EESTTiedote

Vuonna 2016 startannut Maahanmuuttajanuorten Helsinki -hanke on luonut neljän uuden toimintamallin myötä ratkaisuja maahanmuuttajataustaisten nuorten kohtaamiin rakenteellisiin ja konkreettisiin ongelmiin. Kaikki hankkeen toiminnot saavat jatkoa, vaikka itse hanke päättyykin vuoden 2020 lopussa. Hankkeen loppuseminaari järjestetään 29.10.

Ecology Stone, a new piece of public art by Akseli Leinonen completed in Keski-Pasila19.10.2020 11:04:21 EESTPress release

Ecology Stone by Akseli Leinonen, a new work of public art, has been completed on Fredikanterassi in front of Tripla in Keski-Pasila. The work will be unveiled in the presence of the artist on Tuesday 20 October at 11 am. Ecology Stone won the general artwork competition in 2016–2017. The competition was organised by the City of Helsinki and YIT Rakennus Oy. It was organised to find a permanent and positional piece that would highlight the nature of Fredikanterassi as a space for meetings and feeling good. The organisers wanted the work to lend a unique identity to the area and offer new perspectives for both local residents and anyone visiting the Pasila area.

Det nya offentliga verket Ecology Stone av Akseli Leinonen är färdigt i Mellersta Böle19.10.2020 10:58:51 EESTTiedote

Ett nytt offentligt konstverk, Ecology Stone av Akseli Leinonen, är nu färdigt utanför Tripla i mellersta Böle. Verket offentliggörs i konstnärens närvaro tisdagen den 20 oktober kl. 11. Ecology Stone vann en allmän konsttävling som arrangerades åren 2016–2017. Tävlingen arrangerades av Helsingfors stad och YIT Rakennus Oy. Med tävlingen ville man finna ett beständigt verk med lokal förankring för att stärka Fredriksbergsterrassens karaktär av mötes- och trivselplats. Verket förväntades ge området en unik identitet och nya perspektiv åt såväl områdets invånare som andra som rör sig i Böle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme