Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki mukaan Bloombergin Partnership for Healthy Cities -verkostoon – tavoitteena lisätä koululaisten turvallista ja aktiivista liikkumista

Jaa

Helsinki on liittynyt kansainväliseen Partnership for Healthy Cities -verkostoon, joka on sitoutunut ehkäisemään tarttumattomia sairauksia, kuten syöpää ja diabetesta, vaikuttamalla elintapoihin ja -ympäristöihin. Verkoston jäsenkaupungit valitsevat ensi vuoden ajaksi oman kehittämiskohteensa. Helsinki haluaa omassa hankkeessaan edistää lasten ja nuorten terveyttä ja hyvinvointia parantamalla koulumatkaturvallisuutta, jotta yhä useampi lapsi ja nuori valitsee kävelyn tai pyöräilyn päivittäiseksi liikkumistavaksi kouluun.

Kuva: Lauri Rotko
Kuva: Lauri Rotko

Bloomberg Philanthropies -säätiön tukemaan Partnership for Healthy Cities -verkostoon kuuluu maailmanlaajuisesti 70 kaupunkia, joista eurooppalaisia ovat Helsingin lisäksi Barcelona, Lontoo ja Pariisi. Verkosto toimii yhteistyössä Maailman terveysjärjestö WHO:n sekä terveysjärjestö Vital Strategiesin kanssa.

Helsingin tavoitteena on parantaa lasten terveyttä ja vahvistaa arjen liikkumiseen liittyviä positiivisia mielikuvia niin lasten kuin vanhempien osalta. Työtä tehdään esimerkiksi parantamalla kouluympäristön jalankulun ja pyöräliikenteen olosuhteita sekä lisäämällä tietoisuutta arjen liikkumisen terveysvaikutuksista.

”Liikkumattomuus on kasvava maailmanlaajuinen haaste, jonka ratkaisu koostuu pienistä jokapäiväisistä valinnoista. Kaupunki voi vaikuttaa liikkumattomuuteen muun muassa kehittämällä kaupunkiympäristöä turvallisemmaksi ja siten myös lasten ja nuorten liikkumiseen ja arkiaktiivisuuteen kannustavaksi. Helsingin kunnianhimoinen liikkumisohjelma on yksi kaupungin strategisista kärkihankkeista ja yhteistyö Partnership for Healthy Cities -verkoston kanssa vahvistaa mahdollisuuksiamme onnistua tavoitteissamme oppimalla muilta kaupungeilta”, toteaa pormestari Jan Vapaavuori.

Hankkeen pilottikouluksi on valikoitunut Suutarinkylän peruskoulu, jonka ympäristössä yhteistyössä koulun ja kaupunkiympäristön asiantuntijoiden kanssa tehdään parannuksia, jotta kävely ja pyöräily kouluun sujuvat turvallisesti. Pilottikoulu valittiin oppilasmääränsä sekä sijaintinsa vuoksi. Suutarinkylän peruskoulun oppilaat vanhempineen pääsevät mukaan kevään aikana tehtävään kehittämistyöhön.

Lisätietoja:

Erityissuunnittelija Stina Högnabba
Kaupunginkanslia
050 4020817
stina.hognabba@hel.fi  

Projektipäällikkö Oskari Kaupinmäki
Kaupunkiympäristön toimiala
040 1418118
oskari.kaupinmaki@hel.fi  

Partnership for Healthy Cities -verkostoAnna Kanervirta
Helsingin kaupunginkanslia
anna.kanervirta@hel.fi  
040 186 6583

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Lauri Rotko
Kuva: Lauri Rotko
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki etsii tuhansia kesätyöntekijöitä – uusia tehtäviä liittyen Helsinki Biennaaliin ja kaupungin toimivuuden arviointiin21.1.2020 13:07:54 EETTiedote

Suomen suurimman työnantajan Helsingin kaupungin kesätyöhaku on käynnissä. Uusia paikkoja julkaistaan pitkin kevättä. Siisti kesä! -hankkeen 16–20-vuotiaille suunnattu haku ja 16–17-vuotiaiden kesätyöhaku alkaa 24. helmikuuta ja päättyy 9. maaliskuuta klo 16. Kesäväkeä etsitään myös kaupungin omistamiin yhtiöihin ja lisäksi ensimmäistä kertaa Helsinki Biennaaliin sekä kaupungin toiminnan laaduntarkkailuun liittyen. Kesätyöntekijöitä ja -sijaisia palkataan kaupungin toimialoille ja liikelaitoksiin yhteensä noin 4 000.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Länsi-Pakilan koulujen ja päiväkotien hankesuunnitelman15.1.2020 21:07:04 EETTiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden ensimmäisessä kokouksessaan Pakilanpuiston allianssin hankesuunnitelman. Suunnitelma koskee Pakilan ala- ja yläasteen tilojen laajaa perusparannusta, nuorisotiloja sekä nykyisille päiväkodeille Havukka ja Pakila rakennettavaa uudisrakennusta. Rakennukset suunnitellaan mahdollisimman laajaan asukaskäyttöön soveltuviksi. Lisäksi kaupunginvaltuuston kokouksessa pidettiin kyselytunti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme