Helsingin tapahtumasäätiö

Helsinki-päivänä illallistetaan yhdessä ja nautitaan kaupunginosakeikoista ympäri Helsinkiä

Jaa
Helsinki-päivän juhlinta levittäytyy tänä vuonna koko viikonlopulle 11.–12. kesäkuuta. Lauantaina katetaan Illallinen taivaan alle, ja sunnuntaina kulttuurikeskusten pihat täyttyvät kaupunginosakeikoista. Espan lavan valtaa monimuotoinen kattaus outsider-taidetta. Lisäksi nautitaan aamukahveista kaupungintalolla ja jaetaan mitaleja, palkintoja ja tunnustuksia.
Illallinen taivaan alla c: Lauri Rotko
Illallinen taivaan alla c: Lauri Rotko

Helsingin syntymäpäivän kunniaksi on luvassa yli sata maksutonta tapahtumaa ympäri kaupungin, konserteista lasten taidetyöpajoihin ja saaristoretkistä kaupunkiviljelyyn. Helsinki-päivän ohjelma syntyy avoimen tapahtumahaun kautta yhdessä kaupunkilaisten ja erilaisten kaupunkitoimijoiden kanssa.

Lauantaina 11. kesäkuuta Illallinen taivaan alla kutsuu kaupunkilaiset kokoontumaan yhteisen ruokapöydän ääreen kesäisen Helsingin kaduille. Ensimmäistä kertaa Helsinki-päivänä vuonna 2013 järjestetty ja hetkessä loppuunvarattu Illallinen taivaan alla täyttää illaksi liikenteeltä suljetun Pohjois-Esplanadin. 

Sunnuntaina 12. kesäkuuta Kuule Helsinki! -kaupunginosakeikat valtaavat naapurustot kantakaupungista itään ja pohjoiseen. Luvassa on musiikkia jazzista rockiin ja räppiin sekä koko perheen ohjelmaa Annantalon, Kustaankartanon seniorikeskuksen, Malmitalon, Maunula-talon, Stoan ja Vuotalon pihoilla sekä Kontulan ostarifestareilla. Malmitalolla esiintyy Malmilla kasvanut Mikael Gabriel ja Vuotalolla eri puolilla Itä-Helsinkiä asuneet Seksikäs-Suklaa ja Dosdela.

Espan lavan puolestaan ottaa sunnuntaina haltuun monimuotoinen joukko kulttuurin ja outsider-taiteen tekijöitä. Muun muassa elokuista Outsider Art Festivalia järjestävän Pertin Valinnan kuratoiman OAF Stagen ohjelmaan kuuluu inklusiivinen kattaus musiikkia ja performanssia. Päivän kruunaa brittiläinen Drag Syndrome -kollektiivi.

Kaupungintalolla nautitaan aamukahvit ja jaetaan joukko tunnustuksia

Viikonloppuun kuuluvat myös Helsinki-päivän perinteet. Sunnuntaipäivän käynnistävät pormestari Juhana Vartiaisen isännöimät kaupungintalon aamukahvit, joilla nautitaan raparperipiirakkaa ja kuullaan Helsinki-aiheisia runoja Harri Hertellin lausumana.

“Helsinki-päivä on ehdottomasti yksi vuoden kohokohdista. Tänä vuonna päivä tuntuu erityisen hyvältä, sillä kahden koronavuoden jälkeen pääsemme juhlimaan kaupunkimme syntymäpäivää ilman pandemian aiheuttamia erityisjärjestelyitä. Kutsu juhlimaan on yhteinen ja toivon, että jokainen löytää kivan tavan juhlistaa yhteistä kotikaupunkiamme”, pormestari Vartiainen sanoo.

Juhana Vartiainen ja apulaispormestarit Anni Sinnemäki, Paavo Arhinmäki, Nasima Razmyar ja Daniel Sazonov jakavat kultaiset Helsinki-mitalit kymmenelle ansioituneelle kansalaiselle. Lisäksi jaetaan vuoden tiede-, urheilu- ja kulttuuripalkinnot sekä tunnustukset vuoden helsinkiläisille taiteilijoille ja tutkimusapurahan saajille. Helsinki-päivänä muistetaan myös Helsinki-päivän vauvaa ja nimetään Stadin Kundi ja Friidu. 

Helsinki-päivän koko ohjelma on tutustuttavissa verkossa: helsinkipaiva.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Laura Gottleben, laura.gottleben@eventshelsinki.fi, puh. 050 468 7243

Kuvat

Illallinen taivaan alla c: Lauri Rotko
Illallinen taivaan alla c: Lauri Rotko
Lataa
Drag Sydrome c: Scallywag Fox
Drag Sydrome c: Scallywag Fox
Lataa
Dosdela & Seksikäs-Suklaa c: Julius Konttinen
Dosdela & Seksikäs-Suklaa c: Julius Konttinen
Lataa
Mikael Gabriel c: Viivi Huuska
Mikael Gabriel c: Viivi Huuska
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin tapahtumasäätiö
Helsingin tapahtumasäätiö
Kaasutehtaankatu 1
00540 Helsinki

https://eventshelsinki.fi/

Helsingin tapahtumasäätiö toteuttaa Helsingin kaupungin merkittäviä yleisötapahtumia kuten Helsingin juhlaviikkoja, Lux Helsinkiä, Helsinki-päivää, Helsingin uudenvuoden juhlaa, Silakkamarkkinoita ja Tuomaan Markkinoita. Tammikuussa 2019 toimintansa käynnistänyt säätiö kehittää Helsingistä entistä toimivampaa ja vetovoimaisempaa tapahtumakaupunkia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin tapahtumasäätiö

Helsinki-päivä täyttää kaupungin maksuttomalla tapahtuma- ja kulttuuritarjonnalla5.6.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin syntymäpäivää juhlitaan ympäri kaupunkia monipuolisella maksuttomalla ohjelmalla 12. kesäkuuta. Kulttuurikeskuksissa on koettavissa live-keikkoja, sirkusesityksiä, lavatanssit ja paljon muita elämyksiä. Espan lavalla esiintyy outsider-taiteen tekijöitä ja Stadin kundi ja friidu saavat tunnustuksensa. Lisäksi kaupungintalolla nautitaan yhteiset aamukahvit sekä jaetaan palkintoja ja tunnustuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme