Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsinkiläiset voivat pian valita kotihoidon tuottajansa

Jaa

Helsingin kaupunki tarjoaa 1.5. alkaen kotihoidon palveluseteliä asiakkailleen. Helsinkiläiset voivat valita kotihoidon kaupungilta tai palveluntuottajaksi hyväksytyiltä yrityksiltä.

Kotihoidon palveluseteliä on voinut aiemmin käyttää yksityisissä palvelutaloissa, mutta nyt palvelusetelin voi valita myös kotonaan asuvat helsinkiläiset.

Jos ikääntynyt tarvitsee ensikertaa kotihoitoa, hänen tulee soittaa Seniori-infoon. Ensin kartoitetaan, millaista tukea asiakas tarvitsee. Kotihoidon ja palvelusetelin myöntäminen edellyttävät aina kaupungilla tehdyn palvelutarpeen kartoituksen ja päätöksen kotihoidosta. Tämän jälkeen asiakas voi valita palvelun tarjoajan.

Helsingin kotihoidon asiakkaana jo olevat voivat halutessaan kysyä palveluseteliä kotihoidon ohjaajalta.

Palvelusetelin arvoon vaikuttavat asiakkaan brutto- ja varallisuustulot, perheen koko, palvelun määrä ja valitun tuottajan hinta. Helsingin kaupunki maksaa kotihoidon palveluntuottajille asiakkaalle myönnetyn palvelusetelin arvon mukaisesti. Asiakas maksaa vain omavastuuosuuden.

Kotihoidon palveluseteliä voi käyttää enintään 40 tuntia kuukaudessa. Tämän ylittävän palvelun asiakas voi saada kaupungin kotihoidosta tai ostaa itse lisäpalveluna yksityiseltä palveluntuottajalta. Asiakkaan itse ostama lisäpalvelu on kotitalousvähennyskelpoinen.

Helsingin kaupunki toivoo mukaan myös ruotsinkielisiä kotihoitopalvelun tuottajia.

Näin voit tutustua kotihoidon palveluseteliin

  • Stadin seniori-infon sivuilla voit tutustua kotihoitoon ja muun muassa kotihoidon laskuriin, www.hel.fi/seniorit
  • Seniori-info, neuvontaa ja ohjausta suomeksi ja ruotsiksi, p. 09 310 44556, ma – pe klo 9 - 15.
  • Palveluseteli on sähköisessä muodossa osoitteessa www.parastapalvelua.fi. Näillä sivuilla voit tutustua sinulle myönnettyihin palveluseteleihin, kotihoidon palveluntuottajiin ja vertailla palveluiden hintoja.

Lisätietoja

Tuulikki Siltari, arviointitoiminnan johtaja, p. 040 3345396, tuulikki.siltari@hel.fi

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala


09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingin Matkapalvelun yhteydenottokanavat laajenevat – takaisinsoitto- ja chat-palvelu käyttöön18.5.2018 10:51Tiedote

Helsingin Matkapalvelun yhteydenottokanavat laajenevat, kun takaisinsoittopalvelu ja tunnistava chat otetaan käyttöön. Takaisinsoitossa asiakas voi jättää soittopyynnön, jos puhelinpalveluissa on ruuhkaa. Chatissa taas asiakas voi tehdä Matkapalvelun kuljetustilauksia tai antaa palautetta verkkosivujen kautta. Uusilla yhteydenottokanavilla halutaan nopeuttaa tavoitettavuutta ja tarjota asiakkaalle vaihtoehtoja asiointikanaviin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme