Palvelukeskus HelsinkiPalvelukeskus Helsinki

Helsinkiläisissä päiväkodeissa syödään luomua suomenmestaruuden verran

Jaa

Luomu SM -kilpailun suurten julkisten ruokapalveluntuottajien sarjan voittoa juhlivat kolmannen perättäisen kerran Palvelukeskus Helsinki ja Helsingin kaupungin päiväkodit. Vuonna 2016 päiväkotiruokailussa elintarvikehankinnoista 8,3 prosenttia oli luomua. Luomun osuus valmiista annoksista laskettuna on noin 15 prosenttia.

Päiväkodeissa tarjotaan säännöllisesti useita luomutuotteita, kuten puuroa, leipää, pastaa, tofua, jogurttia ja viiliä. Helsinkiläisissä päiväkodeissa käytetään kaikkiaan huimat 300 000 kiloa luomuelintarvikkeita vuosittain.

– Luomun käyttö on osa Helsingin päiväkotien ruokapalvelun vastuullisuustyötä. Tässä on mukana myös päiväkotien henkilökunta. Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmassa on nostettu ruokakasvatus yhdeksi teemaksi, jota luomuruoan tarjoaminen tukee. Lasten vanhemmat ovat antaneet hyvää palautetta päiväkotiruoasta ja arvostavat luomuruokaa, kertoo kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ruokapalveluvastaava Erja Suokas.
– Teemme jatkuvaa yhteistyötä muun muassa ruokalistojen ja luomuruoan kehittämiseksi. Kuuntelemme myös asiakkaita eli lapsia ja heidän vanhempiaan herkällä korvalla.

Luomu SM -palkinto on tärkeä tunnustus pitkäjänteisestä työstä luomuruoan saamiseksi helsinkiläisiin päiväkoteihin.

– Valmistamme päiväkodeissa noin 42 000 annosta joka arkipäivä. Luomutuotteiden saatavuus ja korkeampi hinta aiheuttavat haasteita. Tästä huolimatta onnistuimme uusimaan Suomen mestaruuden, mistä voimme olla ylpeitä. Meidän tuotekehityksessä ja hankinnoissa on tehty työtä luomun eteen yhteistyössä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa ja tulokset näkyvät tässä, iloitsee Palvelukeskus Helsingin monipalvelujen yksikönjohtaja Anne Koskinen.

Luomun lisäksi tällä hetkellä panostetaan erityisesti kasvisruoan kehittämiseen. Koulujen ruokalistoille lisättiin syksyllä valikoima uusia kasvisruokia, jotka kehitettiin ja valittiin yhdessä oppilaiden kanssa. Kaikissa helsinkiläisissä päiväkodeissa ja kouluissa vietetään lähiruoka- ja luomuviikkoa ensi viikolla.

LISÄTIETOJA
Palvelukeskus Helsinki, ruokapalvelun tuottaja
Kehityspäällikkö Eeva Saarinen, puh. 09 310 40836

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Helsingin päiväkodit
Ruokapalveluvastaava Erja Suokas, puh. 09 310 43246

Palvelukeskus Helsinki Palvelukeskus Helsinki toimii kumppanina Helsingin kaupungin kouluissa ja päiväkodeissa, monipuolisissa palvelukeskuksissa, palvelutaloissa sekä sairaaloissa. Olemme mukana 100 000 ruokahetkessä päivittäin, hoidamme siivous- ja logistiikkapalveluja sekä kehitämme ja tuotamme puhelin- ja hyvinvointipalveluja, mm. turvapuhelin- ja virtuaalipalvelua. Olemme Helsingin kaupungin liikelaitos ja työllistämme noin 1500 henkilöä. Kokemusta meillä on ruokapalvelujen hoitamisesta jo 100 vuoden ajalta. www.hel.fi/palvelukeskus

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi/kasvatus-koulutus

Luomu SM Kilpailu on avoin kaikille ammattikeittiöille ja tavoitteena on löytää Suomessa eniten luomua tarjoavat julkiset ruokapalvelut ja yksityiset ravintolat. Luomu SM on osa Portaat luomuun -ohjelman toimintaa ja siinä tarkastellaan toimipaikkakohtaisesti luomun osuutta käytettyjen elintarvikkeiden kilomääristä. www.portaatluomuun.fi  

Portaat luomuun -ohjelma ja Luomua ravintola -hakupalvelu Portaat luomuun -ohjelma on vapaaehtoinen ammattikeittiöille suunnattu valmennusohjelma, jolla edistetään luomun käyttöä ruokapalveluissa. Tällä hetkellä mukana on jo lähes 2 500 keittiötä. Kaikki mukana olevat toimijat löytyvät Luomua ravintola -hakupalvelusta osoitteesta www.portaatluomuun.fi. Portaat luomuun -ohjelmaa ylläpitää Savon koulutuskuntayhtymä/EkoCentria.

Avainsanat

Kuvat

Tuoreet Luomu SM -palkitut poseeraavat. Kuvassa vasemmalla Palvelukeskuksen tuotesuunnittelija Katriina Bernoulli sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ruokapalveluvastaava Erja Suokas.
Tuoreet Luomu SM -palkitut poseeraavat. Kuvassa vasemmalla Palvelukeskuksen tuotesuunnittelija Katriina Bernoulli sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ruokapalveluvastaava Erja Suokas.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Palvelukeskus Helsinki
Palvelukeskus Helsinki
Elimäenkatu 15/Pakkalantie 30
Helsinki/Vantaa

http://www.hel.fi/palvelukeskus

  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Palvelukeskus Helsinki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme