Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsinkiläisten influenssarokotukset jatkuvat rokotuspisteillä joulukuussa

Jaa

Suuren suosion vuoksi riskiryhmiin kuuluvien ja heidän lähipiirinsä influenssarokotukset jatkuvat rokotuspisteillä koko joulukuun ajan. Rokotuksia saa ainoastaan ajanvarauksella. Nopeimmin rokotusajan voi varata osoitteessa influenssarokotus.hel.fi. Ajan voi myös varata puhelimitse 09 310 46300 (arkisin klo 8 - 16).

Influenssarokotukset aloitettiin 1.11. rokotuspisteillä Jätkäsaaressa, Malmilla, Kannelmäessä ja Myllypurossa. Rokotuksen saa 29.11. lähtien maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 8.15–16 ja tiistaina ja torstaina klo 8.15–18. Saavuthan rokotukseen täsmällisesti. Rokotuspisteillä ei ole erillisiä odotustiloja.

- On mahtava nähdä, miten innokkaasti helsinkiläiset hakevat influenssarokotuksia. Influenssa- ja koronavirustartunnan voi saada samaan aikaan ja tämä lisää vakavan taudin riskiä. Tästä syystä rokotusten hakeminen on erittäin tärkeää. Influenssa- ja koronarokotteen voi ottaa myös yhtä aikaa, jos koronarokotteen tehostaminen on ajankohtaista, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen kertoo.

Influenssarokotuksen kanssa saa samaan aikaan koronarokotuksen kolmannen annoksen, jos koronarokotteen toisesta annoksesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta, ja kuuluu kolmannen annoksen osalta nyt rokotettaviin ryhmiin. Tällöin ei tarvitse varata erikseen aikaa koronarokotukseen, vaan ainoastaan influenssarokotukseen.

- Jatkamme maksuttomien influenssarokotusten tarjoamista kaupunkilaisille tutuilla koronarokotuspisteillä. Hoitovelka ja infektioasiakkaiden hoitaminen kuormittavat tällä hetkellä pahasti terveysasemia ja terveysasemien kaikki panokset ohjataan nyt näihin. Tästä syytä influenssarokotuksia ei anneta tällä kaudella terveysasemilla, Lukkarinen toteaa.

Valitettavasti rokotusten suuri suosio on aiheuttanut viivettä puhelinajanvarauksessa.

- Rokotusajanvarauksen viive on tällä hetkellä noin 2 arkipäivää. Olemme tästä pahoillamme. Kaikille kuitenkin soitetaan takaisin ja tarjotaan rokotusaikaa. Toivomme toki, että rokotusaika varattaisiin sähköisesti, jos se vain on mahdollista, Lukkarinen toteaa.

Maksuttoman influenssarokotuksen saavat

  • raskaana olevat
  • alle 7-vuotiaat lapset (6 kk ikäisistä 6-vuotiaisiin)
  • sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
  • 65 vuotta täyttäneet
  • varusmiespalvelukseen ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat
  • sosiaali- ja terveydenhuollon ja lääkehuollon henkilöstö, joka osallistuu potilaiden ja asiakkaiden välittömään hoitoon tai huoltoon
  • vakavalle influenssalle erityisen alttiiden lähipiiri.

Vakavalle influenssalle alttiiden lähipiiriin kuuluvat henkilöt, jotka asuvat samassa asunnossa tai ovat viikoittain kasvotusten tekemisissä vakavalle influenssalle erityisen alttiin henkilön kanssa. Lähipiiriin kuuluvat myös henkilöt, jotka asuvat samassa asunnossa tai ovat viikoittain kasvotusten tekemisissä vakavalle influenssalle alttiin henkilön kanssa, jota ei voi suojata influenssarokotteella.

Lisätietoa

Timo Lukkarinen, terveysasemien johtajalääkäri, timo.lukkarinen@hel.fi, p. 09 310 42700
Helsinkiläisten influenssarokotukset 2021 – influenssarokotus.hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Lahja lapselle! – Helsingin perhehoito etsii sijaisperheitä22.11.2021 10:07:10 EET | Tiedote

Kampanjan teema ”Lahja lapselle!” symbolisoi kotia lapselle, rakkautta, kiintymystä, turvaa sekä molemminpuolista palkitsevuutta. Helsingin perhehoito hakee uusia sijaisperheitä mukaan toimintaansa. Tule kuulemaan lastensuojelun perhehoidosta sekä vastaanotto- ja tukiperhetoiminnasta. Kaikille avoin infotilaisuus järjestetään tiistaina 30.11. klo 17.30–19 os. Säästöpankinranta 2 A (4. krs), 00530 Helsinki Ilmoittautumiset ma 29.11. klo 16 mennessä: lasten.perhehoito@hel.fi tai p. 040 3341423 tai https://bit.ly/307ErH4 Kahvitarjoilu klo 17. Tervetuloa! Lisätiedot: Lastensuojelun perhehoito ja vastaanottoperhetoiminta: p. 040 3341423, lasten.perhehoito@hel.fi Tukiperhetoiminta: p. 050 3289976, tukiperhe@hel.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme