Kirkko Helsingissä

Helsinkiläisten kirkollisveroprosentti pysyy yhdessä

Jaa

Helsingin seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto päätti, että kirkollisveroprosentti säilyy ennallaan: helsinkiläisten veroprosentti on 1,00 myös vuonna 2022.

Veroprosentti on pienimpien joukossa Suomen seurakuntatalouksista. Tänä vuonna vain neljässä seurakuntataloudessa veroprosentti on pystytty pitämään 1,00:na.

"Kirkollisveroprosentti on tietoisesti haluttu pitää pienenä, jolloin taloudelliset syyt eivät olisi este kirkkoon kuulumiselle. Teemme Helsingin seurakunnissa parhaillaan kovasti töitä tulevaisuuden toimintaedellytysten turvaamiseksi; tämä sisältää merkittäviä talouden tasapainottamistoimenpiteitä mutta samalla myös työn uudelleen organisoimista ja uudenlaista ajattelua", kertoo hallintojohtaja Juha Silander.

Helsingin seurakunnissa on käynnissä parhaillaan Rohkeasti yhdessä -työskentely.

”Toimintaedellytysten turvaamisen osalta tavoitellaan mahdollisimman tehokkaasti resurssien käyttämistä saadaksemme kirkon työhön entistä enemmän vaikuttavuutta. Vastuu verovarojen oikeasuhtaisesta käytöstä on meille tärkeätä”, sanoo seurakuntayhtymänjohtaja Juha Rintamäki.

Noin 330 000 jäsenellään Kirkko Helsingissä on yksi kaupungin suurimmista yhteisöistä. Helsinkiläisten kirkon tehtävänä olla ja toimia ihmisten parhaaksi, tuoda apua ja luoda toivoa muun muassa ruoka-avun, perheneuvonnan sekä yksinäisten, vanhusten ja nuorten ja lasten parissa – kotikaupungin lisäksi myös kansainvälisesti.

Lisätiedot: Hallintojohtaja Juha Silander, juha.silander@evl.fi, p. 040 563 9709

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi

Kirkko Helsingissä toimii helsinkiläisten kanssa ja helsinkiläisten parhaaksi uskon, rakkauden ja ympäristön puolesta. Kirkko Helsingissä muodostuu 20 ev.-lut. seurakunnasta, joista 17 on suomenkielistä ja kolme ruotsinkielistä. Helsingin seurakunnissa on noin 330 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme