Hemsö

Hemsö rakennuttaa Herttoniemeen uuden päiväkodin – uudisrakennukseen tilat 224 lapselle

Jaa
Helsingin kaupunki on valinnut Hemsön toteuttamaan uuden päiväkodin Herttoniemeen. Helsinki vuokraa tilat Hemsöltä 25 vuoden vuokrasopimuksella. Uudisrakennuksessa hyödynnetään paikan päällä tuotettua energiaa niin paljon kuin mahdollista.
Päiväkodin pihanäkymä. Kuva: Arkkitehdit Frondelius + Keppo + Salmenperä.
Päiväkodin pihanäkymä. Kuva: Arkkitehdit Frondelius + Keppo + Salmenperä.

Yhteiskuntakiinteistöihin sijoittava kiinteistöomistaja Hemsö rakennuttaa uuden päiväkodin Helsingin Herttoniemeen. Hemsö ja Helsingin kaupunki allekirjoittivat suunnittelu- ja rakentamisvaihetta koskevan sopimuksen helmikuun alussa.

Hemsö vuokraa uudisrakennuksen kaupungille 25 vuoden vuokra-ajalla. Yhtiö vastaa päiväkodin rakennuttamisesta, ylläpidosta ja peruskorjauksista koko vuokrakauden ajan. Hemsön investoinnin arvo on noin 11 miljoonaa euroa.

Roihuvuoren Kirsikkapuiston kupeeseen nousevaan, 2 500 bruttoneliömetrin uudisrakennukseen tulee tilat 224 suomen- ja ruotsinkieliselle lapselle. Uusi rakennus korvaa Daghemmet Killingenin nykyiset, peruskorjauksen tarpeessa olevat tilat. Lisäksi alueelle saadaan kokonaan uusi 161-paikkainen päiväkoti suomenkielisen varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen käyttöön.

”Herttoniemen asukasmäärä on kasvanut voimakkaasti, kun yritysalueelle rakennetaan asuntoja. Uudelle päiväkodille on erittäin kova tarve”, sanoo rakennuttajapäällikkö Kirsi Viheriäranta Hemsöltä.

”Seuraavaksi aloitamme kehitysvaiheen, jossa viemme päiväkodin hankesuunnitelman rakennuslupa- ja toteutusvaiheeseen yhdessä Helsingin kaupungin kanssa”, Viheriäranta jatkaa. ”Uusi päiväkoti jatkaa luontevasti kaupungin ja meidän yhteistyötämme, joka alkoi Arkadiankatu 24:n kiinteistön peruskorjauksesta ja vuokraamisesta väistötilaksi kaupungin peruskoulujen ja päiväkotien käyttöön.”

Helsingin kaupungin projektinjohtaja Ari Hulkkonen kertoo, että kaupunki pyrkii jakamaan rakennuttamisen ja ylläpidon vastuuta, jotta suuren palvelurakennuskannan hallinta helpottuu.

”Siksi valitsimme päiväkodin toteutusmuodoksi vuokramallin. Halusimme rakennuttajaksi ja vuokranantajaksi luotettavan toimijan, joka sitoutuu ylläpitämään rakennusta pitkälle tulevaisuuteen ja huolehtimaan siitä, että tilat ovat terveelliset ja turvalliset”, Hulkkonen sanoo.

”Meillä on erittäin hyvät kokemukset Hemsöstä Arkadiankatu 24:n kouluväistötilojen perusparannushankkeessa, jossa he tekivät korjaukset ja muutokset asiantuntevasti, aikataulussa ja tilaajaa kärsivällisesti kuunnellen. Teimme juuri loppukäyttäjille kyselyn tilojen toimivuudesta – ja kaikki kyselyn kohdat saivat korkeimmat arviot.”

Uusi päiväkoti rakennetaan osoitteeseen Abraham Wetterin tie 15. Toiminnan on tarkoitus alkaa vuoden 2025 alussa.

Paikalla tuotettua energiaa

Uudisrakennus hyödyntää mahdollisimman paljon paikalla tuotettua energiaa. Vähintään 90 prosenttia vuotuisesta lämmitysenergiantarpeesta tuotetaan maalämpöpumpuilla, ja loppuosa katetaan sähkökattilalla. Sähköenergiasta vähintään 10 prosenttia tuotetaan aurinkosähköllä, kertoo Hemsön energia- ja vastuullisuuspäällikkö Janne Suhonen.

”Tavoittelemme rakennukselle Breeam-vastuullisuussertifioinnin Excellent-tasoa. Se myönnetään kohteelle, joka on toteutettu parhaiden vastuullisuuskäytäntöjen mukaan. Excellent-tasoon pääsee noin joka kymmenes Breeam-sertifioiduista hankkeista”, Suhonen sanoo.

Uuden päiväkodin julkisivu on puusta, ja rakennukseen tulee viherkatto. Uudisrakennuksen viitesuunnitelman on tehnyt arkkitehtitoimisto AFKS, joka jatkaa mukana hankkeessa.

Hemsö omistaa Suomessa noin 143 000 neliötä varhaiskasvatuksen ja koulutuksen kiinteistöjä, joihin kuuluu Arkadiankatu 24:n lisäksi muun muassa Lahteen ensi kesänä valmistuva, 2 500:n käyttäjän Paavolan kampus.

Yhteyshenkilöt

Kirsi Viheriäranta
rakennuttajapäällikkö, Hemsö
p. 0400 212 590
kirsi.viheriaranta@hemso.se


Ari Hulkkonen
projektinjohtaja, Helsingin kaupunki
p. 040 159 6140
ari.hulkkonen@hel.fi


Janne Suhonen
energia- ja vastuullisuuspäällikkö, Hemsö
p. 040 771 8761
janne.suhonen@hemso.se

Kuvat

Päiväkodin pihanäkymä. Kuva: Arkkitehdit Frondelius + Keppo + Salmenperä.
Päiväkodin pihanäkymä. Kuva: Arkkitehdit Frondelius + Keppo + Salmenperä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hemsö
Hemsö
Korkeavuorenkatu 30 A, 1. kerros
00130 Helsinki

+358 400 150 841http://www.hemso.se/fi

Hemsö on johtava yksityinen yhteiskuntakiinteistöjen omistaja Ruotsissa, Suomessa ja Saksassa. Hemsö on erikoistunut hoiva-, oppilaitos-, terveydenhuolto- ja oikeuslaitoskiinteistöjen omistamiseen, ylläpitoon ja kehittämiseen kestävällä tavalla. Hemsölle ovat tunnusomaisia pitkät vuokrasopimukset ja vakaat asiakkaat. Hemsön enemmistöomistaja on Ruotsin valtion eläkerahasto AP3. Kiinteistökannan kokonaisarvo on noin 7,6 miljardia euroa. Standard & Poor’s on myöntänyt Hemsölle luottoluokituksen A- maaliskuussa 2015 ja Fitch Ratings luottoluokituksen A+ maaliskuussa 2021. Lue lisää: www.hemso.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hemsö

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme