Vaasan kaupunki - Vasa stad

Henkilökohtaisen budjetin kokeilu Pohjanmaalla päättyy lokakuussa

Jaa

Henkilökohtaisen budjetin (HB) kokeilu Pohjanmaalla on onnistunut erittäin hyvin. Asiakkailta ja palveluntuottajilta saatu palaute kokeilun aikana on ollut erittäin positiivista ja kannustavaa. Kaikki HB-kokeilut päättyvät suunnitellusti 31.10.2019.

Kuva: Adobe Stock
Kuva: Adobe Stock

– Olemme todella iloisia asiakkailta ja palveluntuottajilta saatuun hienoon palautteeseen Henkilökohtaisen budjetin kokeilusta. Olemme hyödyntäneet vahvasti myös henkilöstöltä saatuja kokemuksia, iloitsee projektipäällikkö Pirjo Wadén.

Kokeilun alussa oli haasteita saada oikeaa ja yhtenäistä tietoa siitä, miten asiakkaiden kanssa toimitaan, millä perusteilla ja mitä palveluja asiakkaille voidaan myöntää. Kokeilun edetessä palvelut on saatu hyvin järjestettyä ja toimintatavat selkiytettyä.

– Pohjanmaan henkilökohtaisen budjetin kokeilu on mennyt todella hyvin. Voitte olla tyytyväisiä, kiittää sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtaja Jukka Kentala.

Henkilökohtainen budjetti mukana uudessa hallitusohjelmassa

Pohjanmaan kokeilussa saadut palautteet ja kokemukset on viety eteenpäin Sosiaali- ja terveysministeriöön (STM). Kokemukset ovat olleet niin hyviä ja merkittäviä, että tulevassa hallitusohjelmassa valmistellaan palvelusetelilain uudistus ja tehdään linjaukset henkilökohtaisen budjetin käyttöönotosta.

– Henkilökohtainen budjetti on mukana uudessa hallitusohjelmassa hyvin selkeästi. Valtakunnallisten kokeilujen kautta saatiin erittäin hyviä tuloksia sosiaali- ja terveyspalveluiden uuden järjestämistavan suhteen, vakuuttaa Kentala.

– Meitä on kuunneltu ministeriössä erittäin hyvin. Erityisesti STM:n hankepäällikkö Vuokko Lehtimäki on ollut tiiviissä yhteistyössä meidän valtakunnallisten kokeilujen projektipäälliköiden kanssa, kiittää Wadén.

Asiakkaat toivovat jatkoa

Asiakkaat ovat olleet todella tyytyväisiä henkilökohtaiseen budjettiin. Alun epävarmuuden jälkeen toimintatavat saatiin valtakunnallisesti toisiaan vastaaviksi ja hyvin toimiviksi. Budjetin käyttö selkiytyi uudeksi tavaksi järjestää palveluita 55 vuotta täyttäneiden hyvinvoinnin edistämiseksi.

– Asiakkailta saaduissa palautteissa tulee esille henkilökohtaisen budjetin käytön helppous palse.fi –sivuston kautta, myös ikäihmisille. Asiakkaat ovat toivoneet henkilökohtaisen budjetin jatkuvan, sillä he ovat olleet todella tyytyväisiä ja kokeneet kokeilun menneen hyvin, ilman ongelmia, hymyilee Wadén.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Pirjo Wadén, puh. 040 481 3243, pirjo.waden@vaasa.fi
Sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtaja Jukka Kentala, puh. 040 718 3660, jukka.kentala@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Adobe Stock
Kuva: Adobe Stock
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme