HSL Helsingin seudun liikenne

Henkilökuntapula vaikuttaa metron ja raitiovaunujen liikenteeseen syksyn aikana

Jaa

Metron ja raitiovaunujen liikennöinnissä saattaa ilmetä häiriöitä vielä tämän syksyn aikana henkilökuntapulan vuoksi.

Tilanteen odotetaan helpottavan syksyn aikana uusien kuljettajakurssien valmistuessa. Kaupunkiliikenne Oy:n tavoitteena on kouluttaa kesään 2023 mennessä 158 uutta raitiovaununkuljettajaa ja 40 uutta metrojunankuljettajaa.

Tällä viikolla suurimpien metroliikenteen häiriöiden odotetaan kohdistuvan aamulähtöihin. Myös raitioliikenteessä voi olla peruttuja vuoroja.

Olemme jo aiemmin muuttaneet metron ja raitiovaunujen aikatauluja luotettavan liikenteen takaamiseksi. Esimerkiksi metro kulkee ruuhka-aikoina kuuden minuutin vuorovälillä normaalin viiden minuutin vuorovälin sijaan. Muutetut aikataulut on päivitetty Reittioppaaseen.

Kerromme perutuista lähdöistä HSL:n verkkosivuilla osoitteessa hsl.fi ja HSL-sovelluksessa.

Pahoittelemme tilanteesta matkustajille aiheutuvaa haittaa. HSL sekä metroa ja raitiovaunuja liikennöivä Kaupunkiliikenne Oy seuraavat tilannetta tiiviisti.

Yhteyshenkilöt

HSL:
Johanna Wallin
Liikenne-tulosalueen johtaja
puh. 050 337 5685
johanna.wallin@hsl.fi

Kaupunkiliikenne Oy:
Arttu Kuukankorpi
liikennöintiyksikön johtaja
puh. 040 5052226
arttu.kuukankorpi@kaupunkiliikenne.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 400 työntekijää, ja liikevaihto on noin 700 miljoonaa euroa vuodessa. Vuonna 2021 HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin 238 miljoonaa, mikä on yli 60 % Suomessa tehdyistä joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme