Ratikkareiteissä muutoksia 3.6. – linja 8 korvataan bussilla 8X, linjojen 1, 2, 4 ja 10 reitit muuttuvat

Jaa

Raitioliikenteeseen vaikuttavat kesän aikana Mannerheimintien katutöiden eteneminen Oopperan risteykseen, Crusellinsillan korjaustyö Jätkäsaaressa sekä pienemmät työmaat.

Reittimuutoksia on linjoilla 1, 2, 4, 8 ja 10 maanantaista 3.6. alkaen. Raitiolinjat säilyvät samoilla poikkeusreiteillä syyskuuhun asti. Reittiopas kertoo ajantasaiset reitit myös poikkeusten aikana. Kesän reitit löytyvät Reittioppaasta, kun hakee reittiä tai aikataulua 3.6. jälkeiselle ajalle.

Nämä muutokset tulevat voimaan maanantaina 3.6.

  • Linja 1 siirtyy kulkemaan Rautatieaseman, Hakaniemen ja Kallion kautta. Linja ei kulje Töölön kautta ja reitiltä jäävät pois Helsinginkatu välillä Ooppera-Kaarlenkatu, Runeberginkatu ja Arkadiankatu. 
  • Linja 8 Arabian ja Jätkäsaaren välillä korvataan kesän ajan bussilinjalla 8X. Se kulkee linjan 8 reittiä, mutta käyttää pääosin ratikkapysäkkien viereisiä bussipysäkkejä.
  • Linjat 2, 4 ja 10 eivät käytä Oopperan pysäkkejä, vaan korvaavat pysäkit sijaitsevat Ruusulankadulla. Linjat kiertävät Oopperan risteyksen Töölön hallipihan ja Ruusulankadun kautta. Muuten reitit säilyvät ennallaan.
  • Linja 9B aloittaa liikenteen Jätkäsaaresta Ensi linjalle Kallioon. Linja kulkee Kampin, Rautatieaseman ja Kaisaniemen kautta eli tarjoaa metroa korvaavia yhteyksiä Rautatientorin metrokatkon aikana.
  • Yölinjan 9N päätepysäkki siirtyy Jätkäsaaressa Tahitinkadun uudelle päätepysäkille. Reitiltä jää pois Tyynenmerenkadun osuus.
  • Kaikkien raitiolinjojen aikatauluihin tulee muutoksia.

Seuraavat muutokset raitioliikenteessä tapahtuvat 17.6., kun kesäaikataulut tulevat voimaan ja linja 1T alkaa kulkea päivittäin. Syksyllä raitiovaunut palaavat Mannerheimintielle Runeberginkadun ja Arkadiankadun välille, mutta siirtyvät pois Runeberginkadun ja Reijolankadun väliseltä osalta. Linjoilla 2, 3, 4 ja 10 tulee käyttöön uusia poikkeusreittejä 2.9. Kerromme syksyn poikkeusreiteistä tarkemmin touko-kesäkuussa.

Korvaavan bussin kyytiin voi nousta myös keskiovista

Raitiolinjaa korvaavassa bussissa 8X toimitaan kuten raitiovaunussa, eli kyytiin voi nousta myös keskiovista. Voimassa olevaa lippua ei tarvitse näyttää kuljettajalle tai kortinlukijalle. Matkakortin lukijalaite on kuitenkin vain etuovella. Pysäkillä lähestyvälle bussille kannattaa näyttää pysähtymismerkkiä.

Tietoa järjestelystä

Mannerheimintien peruskorjauksessa tehdään töitä kesän aikana Mannerheimintien, Runeberginkadun ja Helsinginkadun risteyksessä eli Oopperan risteyksessä.  Syyskuussa alkaa peruskorjauksen toinen vaihe Runeberginkadun ja Reijolankadun välillä. Peruskorjaus vaikuttaa raitio- ja bussiliikenteeseen loppuvuoteen 2025 asti.

Kesällä 2024 on käynnissä myös Ruoholahden ja Jätkäsaaren yhdistävän Crusellinsillan korjaustyö ja pienempiä työmaita. Raitiolinjat säilyvät samoilla poikkeusreiteillä kesän ajan.

HSL ei vastaa työmaista, mutta järjestää poikkeusliikenteen ja kertoo liikennemuutoksista. Poikkeusreitit on suunniteltu niin, että työmaista olisi joukkoliikenteen matkustajille mahdollisimman vähän haittaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Linkit

Helsingin seudun liikenne HSL vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta, tilaamisesta ja lipuista sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on noin 400 työntekijää. Vuonna 2023 HSL:n toimintakulut olivat 830 miljoonaa euroa ja toimintatuotot 876 miljoonaa euroa. HSL:n liikennevälineiden kyytiin noustiin vuoden 2023 aikana 344 miljoonaa kertaa, mikä on suurin osa Suomen joukkoliikennematkoista.
Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Infopaketti kesän metron poikkeuksista julkaistu – näin liikenne kulkee kesällä7.5.2024 08:42:19 EEST | Tiedote

Metroliikenteessä on poikkeuksia kesällä 2024 sekä keskustassa että Itäkeskuksen ja Mellunmäen välillä. 3.6. alkaen metro ei kulje keskustan läpi, kun Rautatientorin metroasema on kiinni 3.6.–1.9. Mellunmäen asema on kiinni 3.6.-8.9., ja myös Myllypuron ja Kontulan asemat ovat osan kesästä suljettuina. Järjestämme poikkeusten aikana korvaavaa bussi- ja ratikkaliikennettä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye