Kirjapaja

Herkkää arkea -uutuuskirja etsii tapoja, miten erityisherkkä jaksaa työpaikalla, opinnoissa ja harrastuksissa

Jaa
Herkkää arkea -kirja tarjoaa tietoa, ymmärrystä ja vertaisnäkökulmia erityisherkkien arkeen: miten hallita arjen kuormitustekijöitä ja tukea omaa jaksamista?

Arjen pirstaleisuus ja ärsyketulva kuormittavat useimpia meistä, mutta aivan erityisesti ne hengästyttävät herkkää ihmistä. Olenko huono työntekijä, vanhempi tai ystävä, jos väsyn asioista, joita muut eivät tunnu edes huomaavan? Erityisherkän on tärkeä löytää omat tapansa toimia työyhteisössä, opinnoissa tai vaikkapa harrastusryhmissä, kasvatustieteilijät Laura-Maria Hyttinen ja Anna Lepistö muistuttavat uutuuskirjassaan Herkkää arkea – Erityisherkkänä työssä ja vapaalla.

 Kirjassa pohditaan erityisherkän arkea kodin ulkopuolella. Miten olla herkkänä itsenään siellä, missä yksilöön kohdistuu eniten vaateita muiden taholta? Hyttinen ja Lepistö etsivät tapoja, miten arjen kuormitustekijöitä voisi taklata ennalta, ja miettivät, millaiset asiat tukevat jaksamista.

Parhaimmillaan erityisherkkyys on voimavara, joka tekee elämästä värikästä sekä auttaa tuntemaan syvästi ja havainnoimaan tarkasti. Olennaista on löytää itselleen sopivat tavat toimia. Omaa herkkyyttään voi myös hyödyntää monin tavoin työssä ja vapaa-ajalla.

Tiedon ja ymmärryksen lisäksi Herkkää arkea -kirja tarjoaa runsaasti vertaiskokemuksia. Hyttisen ja Lepistön lisäksi kirjassa omaa arkeaan ja työelämäänsä pohtii 45 erityisherkkää.

”Tunsimme hämmennystä siitä, miten ihmeessä me introvertit, ujot ja esillä oloa karttavat herkkikset olimme päätyneet kirjoittamaan ajatuksiamme julkaistavaksi”, Hyttinen ja Lepistö kertovat.

”Haluamme lisätä tietoa ja ymmärrystä sekä samalla tarjota roppakaupalla vertaistukea. Haluamme kertoa, minkälaista on arki, jota herkkyys määrittää. – – Arjessa ei jaksa, ellei hoida ja kuuntele itseään. Vaatii lukemattomia toistoja, että oppii pysähtymään oman olonsa äärelle ja suhtautumaan itseensä armollisemmin”, he kirjoittavat.

 

Laura-Maria Hyttinen ja Anna Lepistö ovat oululaisia kasvatustieteilijöitä ja itsekin erityisherkkiä.

Laura-Maria Hyttinen ja Anna Lepistö: Herkkää arkea – Erityisherkkänä työssä ja vapaalla

Kansi Emmi Kyytsönen

Kirjapaja 2023 | ISBN 978-952-354-590-8 | 208 s | Kl 14.4 / 17.3

Saatavilla myös e-kirjana. Äänikirja ilmestyy maaliskuun lopussa.

 

Arvostelukappaleet ja haastattelut:

Minna Vatja | mediakoordinaattori | minna.vatja@kirjapaja.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirjapaja
Kirjapaja
Sörnäistenkatu 1
00580 Helsinki

0968774530http://www.kirjapaja.fi

Kirjapaja julkaisee monipuolisia ja moderneja tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin, kasvatuksen ja yhteiskunnan aloilta. Tuotannossamme on edustettuna myös maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat.

Yhdessä Lasten Keskuksen ja Edukustannuksen kanssa olemme Publiva Oy.

Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirjapaja

Tunturit takapihalla -uutuuskirja kertoo elämänmuutoksesta, joka vei kirjailijan Lappiin13.4.2023 09:41:15 EEST | Tiedote

Miltä tuntuu jättää taakseen ruuhka-Suomi ja muuttaa asumaan pohjoisen luonnon keskelle Lappiin? Mitä tapahtuu, kun kaupungin valot vaihtuvat kaamokseen ja keskiyön aurinkoon? Kirjailija Tittamari Marttinen on kotiutunut pohjoiseen ja kulkee yhtä mielellään Lapin vaaroilla ja tuntureilla kuin nauttii sen taiteesta ja kulttuurista. Millaisen sisäisen maiseman muutto hänelle avasi?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme