Messukeskus

Herkkujen Suomi liittyy osaksi Lähiruoka ja luomu -messuja

Jaa

Suosittu lähiruokatapahtuma Herkkujen Suomi nähdään ensi keväänä osana Messukeskuksessa järjestettävää Lähiruoka ja luomu -tapahtumaa. Aiemmin Helsingin Rautatientorilla järjestetty Herkkujen Suomi esittelee lähi- ja luomuruokatuottajia ja -yrittäjiä eri puolilta Suomea. Lähiruoka ja luomu -tapahtuma järjestetään Messukeskuksessa 2.–5.4.2020 yhdessä Kevätmessujen kanssa.

Heikkilän juustolan tilalliset Annika Heikkilä ja Pekka Moisio palkittiin viime keväänä Vuoden 2019 lähiruokateko -palkinnolla.(Kuva: Messukeskus)
Heikkilän juustolan tilalliset Annika Heikkilä ja Pekka Moisio palkittiin viime keväänä Vuoden 2019 lähiruokateko -palkinnolla.(Kuva: Messukeskus)

Kahdeksatta kertaa järjestettävä Herkkujen Suomi -tapahtuma kokoaa yhteen lähi- ja luomutuottajia ympäri Suomen. Tapahtuma kääntää katseen lähiruokaan sekä kotimaisiin tuottajiin ja raaka-aineisiin. Vuodesta 2017 tauolla ollut Herkkujen Suomi on järjestetty aiemmin Helsingin Rautatientorilla.

”Meille tärkeää on se, että suomalaisen ruoan alkuperä, laatu ja vastuullisuus nousevat esiin. Herkkujen Suomi -tapahtumalla haluamme edistää kotimaisen ruoan arvostusta”, tapahtumaa järjestävän Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK:n viestintäjohtaja Klaus Hartikainen kertoo.

Lähiruoka ja luomu -messut esittelee suomalaisia pientuottajia, lähellä tuotettua ruokaa ja sertifioituja luomutuotteita. ”Tapahtuman järjestäminen osana Lähiruoka ja luomu -tapahtumaa on hyvää jatkoa Herkkujen Suomella”, Hartikainen kommentoi.

Lähiruoka ja luomu -tapahtuma järjestetään Kevätmessujen yhteydessä 2.-5.4.2020. Tapahtuman avajaispäivänä julkistetaan myös Vuoden lähiruokateko -palkinnon saaja. Messusäätiön lahjoittama 2000 euron palkinto myönnetään lähiruoan tekijälle tai puolestapuhujalle. Viime vuonna palkinnon sai Heikkilän juustolan tilalliset Annika Heikkilä ja Pekka Moisio. Kuvia viime vuoden palkinnonsaajista löytyy Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com (kansio Kevätmessut).

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen, puh. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com

www.lahiruokaluomu.fi | #lähiruokaluomu2020

Avainsanat

Kuvat

Heikkilän juustolan tilalliset Annika Heikkilä ja Pekka Moisio palkittiin viime keväänä Vuoden 2019 lähiruokateko -palkinnolla.(Kuva: Messukeskus)
Heikkilän juustolan tilalliset Annika Heikkilä ja Pekka Moisio palkittiin viime keväänä Vuoden 2019 lähiruokateko -palkinnolla.(Kuva: Messukeskus)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Suomen merkittävin kirjallisuustapahtuma on nyt vahvasti valtakunnallinen23.9.2020 00:01:00 EESTTiedote

Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtumassa 22. - 25.10.2020 pääsee seuraamaan upeita kirjallisuuskeskusteluja ja -haastatteluja. Verkkotapahtuma tekee kirjamessuista entistä valtakunnallisemman, sillä tapahtumaa pääsee seuraamaan suoraan omalta tai ystävän kotisohvalta. Ohjelmasta nousevat tänä vuonna entistä vahvemmin kansainväliset tähdet ja monipuolisesti suomalaiset kirjailijat uutuusteoksineen, yhteiskunnalliset keskustelut sekä tapahtuman teema tulevaisuus.

Kirjamessut vie kirjallisuuskeskustelut oppilaitoksiin16.9.2020 02:01:58 EESTTiedote

Helsingin Kirjamessut verkossa tarjoaa yhteistyössä Suomen tietokirjailijat ry:n ja Äidinkielen opettajain liiton kanssa 3000 luokalle kirjallisuusohjelmaa messujen aikana 22. – 25.10.2020 ja kaksi viikkoa niiden jälkeen. Suomen tietokirjailijat ry ja Äidinkielen opettajain liitto tekevät yhteistyössä erilaisia vinkkilistoja ohjelmasta oppilaitoksille ja mahdollistavat oppilaitosten osallistumisen veloituksetta. Poikkeuksellinen vuosi ja uusi toimintatapa tekevät tapahtumasta entistä valtakunnallisemman oppilaitostenkin näkökulmasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme