Stara

Herttoniemen katutöiden toinen vaihe on valmistumassa – urakan jälkeen liikkuminen alueella on aiempaa turvallisempaa ja sujuvampaa

Jaa
Herttoniemen yritysalueen katujen peruskorjauksen toinen urakkavaihe päättyy vuoden lopussa. Kuitenkin runsaan lumentulon vuoksi osa asfaltoinneista siirtyy kevääseen. Peruskorjauksen myötä liikkuminen alueella helpottuu, hulevesien hallinta paranee ja kunnallistekniikka vastaa uusien asukkaiden tarpeisiin. Pääurakoitsijana urakassa on toiminut Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara.
Herttoniemen katutöiden kakkosvaiheen isoimmat betoniputket tulivat hulevesilinjaan Laivalahdenkadulle. Kuvassa näkyy yksi isoista kaivoista, jotka painavat jopa 21 tonnia.
Herttoniemen katutöiden kakkosvaiheen isoimmat betoniputket tulivat hulevesilinjaan Laivalahdenkadulle. Kuvassa näkyy yksi isoista kaivoista, jotka painavat jopa 21 tonnia.

Kunnallistekniikka sekä katujen rakenteet ja pinnat on uusittu kuluneen vuoden aikana Laivalahdenkadulla sekä Insinöörinkadulla ja Työnjohtajankadulla. Osa pintarakenteiden rakentamisesta ja muista viimeistelyistä jää kevääseen, jotta niistä saadaan laadukkaita ja kestäviä.

Jo noin vuosi sitten valmistuivat Laivalahdenkadun alkuosuus Linnanrakentajantien ja Suunnittelijankadun välillä, Suunnittelijankatu sekä Itäväylän ramppi.

Alueelle on rakennettu yksisuuntaisia pyöräteitä, jolloin jalkakäytävä voidaan varata yksin jalankulkijoille. Bussipysäkkien paikkoja on tarkistettu ja niiden yhteyteen on rakennettu uusia pysäkkialueita. Uudet pysäkit otetaan käyttöön keväällä, kun pintarakenteet ovat valmiit.

– Lisäksi alueelle on toteutettu monia pieniä uudistuksia, jotka jäsentävät ja helpottavat liikkumista. Näkövammaisten kulkua ohjaavat noppakiviraidat ja risteysalueiden pyöräilylinjoja jäsentävä väriasfaltti ovat esimerkkejä näistä uudistuksista, kertoo rakennuspäällikkö Veli-Pekka Perttinä Starasta.

Hulevesien hallinta paranee

Alueen hulevesien hallinta paranee, sillä jatkossa Herttoniemen jätevedet ja hulevedet eriytetään.

– Sekä tiiviimpi rakentaminen että ilmastonmuutoksen myötä lisääntyvät sateet lisäävät hulevesien määrää. Isompiin putkiin on myös hyvä yhdistää hulevesiä entistä laajemmalta alueelta. Teimme työtä kasvavan alueen asukkaiden tarpeisiin, kertoo Perttinä.

Yksi urakan haastavimmista työvaiheista liittyi hulevesien hallintaan, sillä pituudeltaan 80-metrinen ja läpimitaltaan 1,4-metrinen hulevesiputki juntattiin Itäväylän alitse kivikkoisten maakerrosten läpi. Putki kulkee nyt Työnjohtajankadun päästä Oravapuistoon.

Työt Herttoniemessä jatkuvat

Kaikki ajoradat ovat urakka-alueella jo käytössä. Kuitenkin Laivalahdenkadun pyöräliikenne kulkee ensi kesään asti vanhaa kävely- ja pyörätietä viheralueen keskellä. Silloin Työnjohtajankatu, Insinöörinkatu ja osa Laivalahdenkatua saavat vielä pinta-asfaltit. Lisäksi tiemerkinnät ja kiveykset viimeistellään.

Herttoniemen yritysalueelle on rakennettu syksystä 2020 lähtien katuja ja asennettu niiden alle viemäreitä, vesijohtoja, tietoliikennekaapeleita ja muuta kunnallistekniikkaa. Katujen uudistus jatkuu vielä vähintään vuoteen 2026. Urakka jakautuu useisiin vaiheisiin, joista Stara on toistaiseksi toiminut urakoitsijana ensimmäisessä ja toisessa vaiheessa. Syksyllä 2023 alkaa Linnanrakentajantien peruskorjaus.

Hankkeesta saa tietoa kaupungin verkkosivuilta osoitteesta hel.fi/herttoniemenkadut sekä Facebookista: facebook.com/herttoniemenkadut

Kuva: Sitowise / Kirsikka Mattila

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veli-Pekka Perttinä
rakennuspäällikkö
Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara

puh. 040 687 2297
veli-pekka.perttina@hel.fi

Kuvat

Herttoniemen katutöiden kakkosvaiheen isoimmat betoniputket tulivat hulevesilinjaan Laivalahdenkadulle. Kuvassa näkyy yksi isoista kaivoista, jotka painavat jopa 21 tonnia.
Herttoniemen katutöiden kakkosvaiheen isoimmat betoniputket tulivat hulevesilinjaan Laivalahdenkadulle. Kuvassa näkyy yksi isoista kaivoista, jotka painavat jopa 21 tonnia.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Stara
Stara
Ilmalankuja 2 L, PL 1660
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 17000http://www.stara.hel.fi

Stara on Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos – rakentamisen, ympäristönhoidon ja logistiikan moniosaaja. Se huolehtii Helsingin siisteydestä, toimivuudesta ja vehreydestä. Staran hoidossa on noin 70 % Helsingin kaduista ja puistoista. Liikelaitoksessa on lähes 1 500 työntekijää ja sen liikevaihto on noin 200 miljoonaa euroa vuodessa. www.stara.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stara

Stara ottaa käyttöön aiempaa tehokkaamman lumensulatus- ja puhdistuslaitteen Helsingissä – tavoitteena lumenkuljetusten ja päästöjen vähentäminen28.2.2023 12:02:32 EET | Tiedote

Helsingin lumenkäsittelykokeilut jatkuvat. Kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara ottaa käyttöön uuden lumensulatus- ja puhdistuslaitteen Helsingin Jätkäsaaressa. Meriveden lämpöä ja etenkin veden virtausta hyödyntävä laite käsittelee parhaimmillaan lähes 15 tonnia tai 1–2 lumikuormaa tunnissa, mikä vähentää lumenkuljetuksia ja niistä johtuvia päästöjä kaupunkialueella merkittävästi.

Helsingin rantavesistä yli 100 kuutiometriä roskaa kesällä 2022 – sähköpotkulautojen suosio näkyy valitettavasti myös meressä30.11.2022 11:54:10 EET | Tiedote

Helsingin kaupunki keräsi reilut 100 kuutiometriä roskaa pääkaupungin rantavesistä kesäkaudella 2022. Aiempiin kesiin verrattuna merestä nostettiin huomattavan paljon enemmän sähköpotkulautoja ja kaupunkipyöriä. Myös yksi hylätty auto haettiin pois autottomasta Vartiosaaresta. Kesäkausi päättyy 1.12., kun viimeinenkin Staran vene nostetaan talviteloille.

Talvien lumikuormissa huimia eroja – Staran ensilumikisassa arvuutellaan, milloin lumi sataa Helsingissä24.10.2022 10:26:52 EEST | Tiedote

Talvi 2021–2022 oli poikkeuksellisen luminen Helsingissä. Lumikuormia kertyi 120 000, kun edellisenä – myös kovalumisena talvena – niitä tuli 103 000. Staran ensilumikisassa arvuutellaan päivää, jolloin lumitöihin tarvitaan aura-autoja. – Aurausta vaativa ensilumi on Helsingissä satanut useimmiten marraskuun puolivälin jälkeen. Ääripäästä toiseen vaihtelevat talvet tekevät talvihoitoon varautumisesta haasteellista kalusto- ja henkilöstömitoituksen kannalta. Muistan talven, jolloin lunta aurattiin marraskuulta liki vappuun saakka. Tuolloin lumikuormia kertyi noin 340 000. Talvena 2019–2020 aurauskalustoa ei puolestaan käytännössä tarvittu juuri lainkaan, yksikönjohtaja Ville Alatyppö Starasta sanoo. Ensilumikisan voittajalle suksipaketti Staran perinteisessä kisassa arvuutellaan päivää, jolloin aurausta vaativa ensilumi sataa Helsinkiin. Oikein arvanneiden kesken arvotaan vapaavalintainen suksipaketti. Kisan sääntöjen mukaan ensilumi katsotaan sataneeksi, kun kolme Staran kuudesta hoito

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme