Hesburger panostaa henkilöstön ammatilliseen kehittymiseen

Hesburger sai viime vuonna yli 14 000 työhakemusta avoinna oleviin työtehtäviin.
”Vaikka meillä on osalla paikkakunnista ravintolakohtaisia haasteita työvoiman saatavuuden kanssa, olemme todella tyytyväisiä hakijamääriin. Olemme panostaneet työn sujuvuuteen ravintoloissamme ja kiinnittäneet huomiota erityisesti henkilöstön ammatilliseen kehittymiseen. Näillä toimenpiteillä on ollut varmasti vaikutusta siihen, että Hesburger kiinnostaa työnhakijoita. Meillä on tällä hetkellä yrityksen kokoon nähden normaali määrä avoimia työtehtäviä”, Hesburgerin henkilöstöpäällikkö Tiina Nurmela-Aaltonen kertoo.
Opiskelua työn ohessa
Hesburgerilla on mahdollista opiskella esihenkilötehtäviin työn ohessa. HeseAkatemia on Hesburgerin sisäinen koulutusjärjestelmä, jonka avulla hampurilaistyöntekijöitä etenee työuralla yhä vaativimpiin tehtäviin. Viime vuonna on startannut myös Vuodessa ravintolapäälliköksi -koulutusohjelma, johon olemme saaneet osallistujia talon sisältä ja talon ulkopuolelta.
Lisäksi Hesburger-työn ohessa on mahdollisuus suorittaa oppisopimuksella virallisia toisen asteen tutkintoja: liiketoiminnan perustutkinto, lähiesimiestyön ammattitutkinto sekä johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto.
Hesburger ja StaffPoint-konsernin valmennusyhtiö Spring House ovat tehneet yhteistyötä jo kymmenen vuoden ajan.
”Tunnemme Hesburgerin työn arjen ja sen vaatimukset. Olemme nähneet upeita yksilöiden kasvu- ja kehittymistarinoita sekä yhteishengen voimaa valmennuksissa. Moni miettii opintojen alussa, että miten opiskelu sujuu työn ohessa, kun kouluajoista voi olla jo aikaa. Ryhmän tuki, arkilähtöiset teemat ja hyvä ohjaus valmentajalta, oppilaitokselta, omalta esihenkilöltä, kollegoilta ja koko organisaatiolta ovat auttaneet viemään opinnot maaliin saakka”, Spring Housen Senior Key Account Manager Tiina Suorsa kommentoi.
Panostus työntekijöiden koulutukseen näkyy myös Hesburgerin koulutusorganisaation vahvistamisena. Hesburger on palkannut viime vuonna koulutuspäällikön, joka kehittää entisestään ravintolahenkilöstön koulutuksia ja vahvistaa ammattiosaamista ravintoloissa kansallisesti sekä kansainvälisesti. Koulutuskoordinaattorit puolestaan aloittavat työt tänä keväänä Suomessa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Bulgariassa. Työntekijöille on tulossa myös uusi digitaalinen oppimisalusta, jonka avulla koulutamme ravintolahenkilökuntaa.
Sujuvaa työtä
Työn sujuvuuteen ravintoloissa on kiinnitetty entistä enemmän huomiota. Esimerkiksi tuotevalikoimaa on muokattu työn sujuvuuden näkökulmasta ja työtä ravintolassa on selkeytetty, jonka avulla on pystytty välttämään työn katkonaisuutta sekä reagoimaan paremmin kiiretilanteisiin. Kotiinkuljetuspalvelut ovat keskitetty nyt yhteen kanavaan. Näin työntekijöiden on helpompi seurata kotiinkuljetustilauksia.
”Uskomme, että ravintola-alan työvoimahaasteet ovat voitettavissa, kun panostamme henkilöstön perehdyttämiseen ja kouluttamiseen sekä työhyvinvointiin. Lisäksi tarjoamme mahdollisuuden kiinnostavaan urapolkuun ja opiskeluun työn ohessa”, Tiina Nurmela-Aaltonen kertoo.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Petteri Pohjonenviestintäpäällikkö
Puh:+358 (0)40 761 3201petteri.pohjonen@hesburger.fiKuvat
Tietoja julkaisijasta
Burger-In Oy on suomalainen perheyritys ja Hesburger sen rekisteröity liikemerkki. Hesburger-ravintoloita löytyy seitsemästä maasta: Suomesta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Saksasta, Ukrainasta ja Bulgariasta. Ketjun ravintoloissa työskentelee noin 8 000 henkilöä.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Hesburger
Hesburger uudistaa henkilöstön koulutusta ja ravintola-arkea tekoälyn ja pelillisen oppimisen avulla – investoi yli 760 000 euroa9.4.2025 08:30:00 EEST | Tiedote
Hesburgerin henkilöstö saa tänä vuonna käyttöönsä tekoälybotin ja pelillisen oppimisympäristön. Viime vuonna koulutukseen suunnattiin yli 760 000 euroa.
Hesburgerin myynti kasvoi Suomessa lähes 4 %, ulkomailla 12 % – uudet ravintolat ja digitalisaatio vauhdittavat kasvua5.3.2025 09:12:55 EET | Tiedote
Hesburger-ketjun ravintolat kasvattivat vuonna 2024 myyntiään 6,3 % vuoteen 2023 verrattuna. Suomessa myynti kasvoi 3,61 % ja ulkomailla 12 %. Koko ketjun verollinen myynti oli 488,6 miljoonaa euroa, josta Suomen ravintoloiden osuus oli 295 miljoonaa euroa.
Tornioon uusi Hesburger – ainutlaatuiset panostukset autoileville ja pyöräileville asiakkaille30.1.2025 08:51:50 EET | Tiedote
Torniossa avaa ovensa uusi Hesburger, joka palvelee drive-in-asiakkaitaan ennätyksellisellä määrällä palveluluukkuja. Hesburger Tornio Drive-in -ravintolan avajaisia vietetään tänään klo 10.00. (30.1.2025).
Vuoden paras Hesburger on Vantaa Tikkurila28.1.2025 08:31:00 EET | Tiedote
Hesburger Vantaa Tikkurila palkittiin Suomen parhaana Hesburger-ravintolana Hesepäivillä Vantaalla. Hesburgerin henkilöstöjuhlassa vuoden 2024 parhaimman ravintolan palkinnon vastaanotti Tikkurilan ravintolapäällikkö Jenna Perämäki.
Hesburger kierrättää 400 tonnia kasviöljyä21.1.2025 08:31:00 EET | Tiedote
Hesburger-ravintoloissa paistetaan päivittäin tuhansia kiloja ranskanperunoita rapsiöljyssä. Käytön jälkeen kasviöljy kerätään talteen, ja se toimitetaan eteenpäin jatkojalostusta varten. Talteen kerättyä öljyä käytetään uusiutuvien tuotteiden valmistuksessa kuten Neste MY Uusiutuva Diesel™ -polttoaineessa, jonka voimalla valtaosa Hesburgerin kuljetuksista kulkee tien päällä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme