Hesburger panostaa henkilöstön ammatilliseen kehittymiseen

Hesburger sai viime vuonna yli 14 000 työhakemusta avoinna oleviin työtehtäviin.
”Vaikka meillä on osalla paikkakunnista ravintolakohtaisia haasteita työvoiman saatavuuden kanssa, olemme todella tyytyväisiä hakijamääriin. Olemme panostaneet työn sujuvuuteen ravintoloissamme ja kiinnittäneet huomiota erityisesti henkilöstön ammatilliseen kehittymiseen. Näillä toimenpiteillä on ollut varmasti vaikutusta siihen, että Hesburger kiinnostaa työnhakijoita. Meillä on tällä hetkellä yrityksen kokoon nähden normaali määrä avoimia työtehtäviä”, Hesburgerin henkilöstöpäällikkö Tiina Nurmela-Aaltonen kertoo.
Opiskelua työn ohessa
Hesburgerilla on mahdollista opiskella esihenkilötehtäviin työn ohessa. HeseAkatemia on Hesburgerin sisäinen koulutusjärjestelmä, jonka avulla hampurilaistyöntekijöitä etenee työuralla yhä vaativimpiin tehtäviin. Viime vuonna on startannut myös Vuodessa ravintolapäälliköksi -koulutusohjelma, johon olemme saaneet osallistujia talon sisältä ja talon ulkopuolelta.
Lisäksi Hesburger-työn ohessa on mahdollisuus suorittaa oppisopimuksella virallisia toisen asteen tutkintoja: liiketoiminnan perustutkinto, lähiesimiestyön ammattitutkinto sekä johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto.
Hesburger ja StaffPoint-konsernin valmennusyhtiö Spring House ovat tehneet yhteistyötä jo kymmenen vuoden ajan.
”Tunnemme Hesburgerin työn arjen ja sen vaatimukset. Olemme nähneet upeita yksilöiden kasvu- ja kehittymistarinoita sekä yhteishengen voimaa valmennuksissa. Moni miettii opintojen alussa, että miten opiskelu sujuu työn ohessa, kun kouluajoista voi olla jo aikaa. Ryhmän tuki, arkilähtöiset teemat ja hyvä ohjaus valmentajalta, oppilaitokselta, omalta esihenkilöltä, kollegoilta ja koko organisaatiolta ovat auttaneet viemään opinnot maaliin saakka”, Spring Housen Senior Key Account Manager Tiina Suorsa kommentoi.
Panostus työntekijöiden koulutukseen näkyy myös Hesburgerin koulutusorganisaation vahvistamisena. Hesburger on palkannut viime vuonna koulutuspäällikön, joka kehittää entisestään ravintolahenkilöstön koulutuksia ja vahvistaa ammattiosaamista ravintoloissa kansallisesti sekä kansainvälisesti. Koulutuskoordinaattorit puolestaan aloittavat työt tänä keväänä Suomessa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Bulgariassa. Työntekijöille on tulossa myös uusi digitaalinen oppimisalusta, jonka avulla koulutamme ravintolahenkilökuntaa.
Sujuvaa työtä
Työn sujuvuuteen ravintoloissa on kiinnitetty entistä enemmän huomiota. Esimerkiksi tuotevalikoimaa on muokattu työn sujuvuuden näkökulmasta ja työtä ravintolassa on selkeytetty, jonka avulla on pystytty välttämään työn katkonaisuutta sekä reagoimaan paremmin kiiretilanteisiin. Kotiinkuljetuspalvelut ovat keskitetty nyt yhteen kanavaan. Näin työntekijöiden on helpompi seurata kotiinkuljetustilauksia.
”Uskomme, että ravintola-alan työvoimahaasteet ovat voitettavissa, kun panostamme henkilöstön perehdyttämiseen ja kouluttamiseen sekä työhyvinvointiin. Lisäksi tarjoamme mahdollisuuden kiinnostavaan urapolkuun ja opiskeluun työn ohessa”, Tiina Nurmela-Aaltonen kertoo.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Petteri Pohjonenviestintäpäällikkö
Puh:+358 (0)40 761 3201petteri.pohjonen@hesburger.fiKuvat
Tietoja julkaisijasta
Burger-In Oy on suomalainen perheyritys ja Hesburger sen rekisteröity liikemerkki. Hesburger-ravintoloita löytyy seitsemästä maasta: Suomesta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Saksasta, Ukrainasta ja Bulgariasta. Ketjun ravintoloissa työskentelee noin 8 000 henkilöä.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Hesburger
Tampereen Tesoman koulun 6 A Hese-kisafinaalin voittoon24.5.2023 10:40:00 EEST | Tiedote
Hesburgerin ja Suomen Urheiluliiton (SUL) järjestämä Hese-kisojen finaali pidettiin eilen Tampereella Ratinan stadionilla. Koululaisyleisurheilukisoissa kilpailtiin sukkula- ja kierrosviestissä, pituushypyssä ja junnukeihäässä. Finaalin voitti Tampereen Tesoman koulun 6 A. Hopeaa sai Mansikkamäen koulun 6 L Kouvolasta ja pronssia Kastellin koulun 6 C Oulusta.
6 000 kilometriä vähemmän kuittipaperia - Hesburgerin itsepalvelukassoille uusi asiakaskuitti11.5.2023 08:59:34 EEST | Tiedote
Hesburger on kehittänyt uuden asiakaskuitin yhdessä ohjelmistokehityskumppani Taisteen kanssa.
Miltä työ maistuu? Hesburger tarkastelee lyhytdokumentin avulla työn murrosta6.2.2023 08:01:29 EET | Tiedote
Maailma muuttuu jatkuvasti ja elämäntapamme sen mukana. Tulevaisuudessa yritykset käyvät yhä kovempaa kilpailua työntekijöistä. Hesburger haluaa olla vastuullinen työnantaja tänään ja huomenna. Se tarkoittaa, että nykyisten työntekijöidemme hyvinvoinnin ylläpitämisen ja kehittämisen lisäksi, meidän on ymmärrettävä myös käynnissä olevaa työn murrosta.
Hesburger-ravintolat kasvattivat myyntiään 19 % edellisvuoteen verrattuna30.1.2023 08:55:32 EET | Tiedote
Hesburger-ravintoloiden myynti kasvoi seitsemässä toimintamaassa 19 % vuoteen 2021 verrattuna. Viime vuonna koko ketjun verollinen myynti oli 409 miljoonaa euroa, josta Suomen ravintoloiden osuus oli 264 miljoonaa euroa. Suomessa myynti kasvoi 13 %.
Vuoden Hesburger on Oulu Joutsensilta24.1.2023 09:59:07 EET | Tiedote
Oulu Joutsensilta palkittiin vuoden 2022 parhaana Hesburger-ravintolana Hesepäivillä Tampereella. Vuoden parhaimman ravintolan palkinnon vastaanotti Oulu Joutsensillan ravintolapäällikkö Santeri Lahdenperä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme