Naantalin kaupunki

Hiekoitushiekan siivoaminen on alkanut Naantalissa

Jaa

Autojen siirtokehotuksiin tai pysäköintikieltoihin ei todennäköisesti ole Naantalissa tarvetta, mutta lähestyvät harjakoneet on hyvä ottaa liikenteessä ja pysäköidessä huomioon.

Naantalissa on aloitettu hiekoitushiekan harjaukset ja katujen pesu. Työt alkoivat maanantaina 22.3. Kanta-Naantalissa ja Rymättylässä, josta edetään muille saaristoalueille.

Puhdistusjärjestys mukailee talvikunnossapidon prioriteettilistaa. Ensin harjataan pääkadut, jonka jälkeen vuorossa ovat järjestyksessä kevyen liikenteen väylät, kokoajakadut sekä asuntokadut. Samanaikaisesti puhdistetaan myös kaupungin omistamien kiinteistöjen pihoja.

Naantalin kaupunginpuutarhuri Simo Saarinen kertoo, että kaikkiaan katualueiden harjauksessa ja pesemisessä kuluu arviolta noin kuusi viikkoa, jos säät pysyvät keväisinä. Jos pakkasia ja lunta vielä saadaan, työ luonnollisesti hidastuu. Sääolosuhteita on myös seurattu tarkasti aloitusajankohdan suhteen.

– Työt aloitetaan mieluummin vähän ennakoiden kuin liian myöhään. Tavoitteena on saada hyvissä ajoin harjattua sekä pestyä kadut, jotta ilmanlaatu voidaan säilyttää hyvänä, Saarinen kertoo.

Hiekan poisto ja katujen pesu vähentää ilmassa olevaa hienoa katupölyä. Hiekoitussepelin harjaukset suoritetaan imulakaisukoneilla, ja myös harjauksen yhteydessä käytetään vettä pölyämisen estämiseksi.

Saarinen kertoo, että Naantalissa autojen siirtokehotuksiin tai pysäköintikieltoihin ei ole todennäköisesti tarvetta, vaan katujen puhdistustyö on edennyt hyvin ja se saadaan maaliin ilman niitäkin. Asukkaille toiveena olisi, että kadun varteen pysäköidessä voisi valita mieluummin jo harjatun kuin harjaamattoman pysäköintiruudun. Lähestyvät harjauskoneet on hyvä ottaa liikenteessä huomioon.

– Harjakoneet liikkuvat katualueella hitaasti ja rauhallisesti, ja autoilijoilta sekä kevyenliikenteenväylien käyttäjiltä toivotaan malttia liikenteeseen. Harjakoneet päästävät takana olevaa liikennettä ohi, kun sopiva levike tulee vastaan, Saarinen sanoo.

Kaduille levitetyn hiekoitussepelin määrään vaikuttaa luonnollisesti talven liukkaus, ja liukkaisiin keleihin vaikuttaa eniten lämpötilan sahaaminen nollan molemmin puolin. Naantalissa liukkaudentorjuntaa on tehty tänäkin vuonna paljon. Saarinen kertoo, että päättymässä olevalla talvikaudella liukkaudentorjuntaan on käytetty sepeliä selkeästi enemmän kuin edellisellä talvikaudella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Simo Saarinen
kaupunginpuutarhuri
Naantalin kaupunki
050 339 0530
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Naantalin Luonnonmaan perhetalon rakentaminen alkaa – urakkasopimukset allekirjoitettiin25.11.2021 10:20:00 EET | Tiedote

Luonnonmaan perhetalon urakkasopimukset allekirjoitettiin maanantaina 22.11. Naantalin kaupungintalolla. Kohde rakennetaan jaettuna urakkana: pääurakoitsijana toimii Arjasmaa Yhtiöt Oy, putkitöistä vastaa Isokouvola Oy, sähkötöistä Saipu Oy ja automaatiotöistä Schneider Electric Finland Oy. Ilmanvaihtourakan kilpailutus valmistui viimeisenä, ja sen urakkasopimus allekirjoitetaan myöhemmin. Urakoitsijaksi valikoitui Saipu Oy. Luonnonmaan perhetalo rakennetaan Rymättyläntien eteläpuolelle, uudelle Aurinkotuulen alueelle. Työt ovat jo alueella käynnissä, ja perhetalo on tarkoitus ottaa käyttöön elokuussa 2023. Luonnonmaan perhetalon budjetti on 14,5 miljoonaa euroa. Kyseessä on Naantalin kaupungin suurin kiinteistöinvestointi 25 vuoteen, kertoo Naantalin kaupungin rakennuttajainsinööri Ilmari Penttilä. Viimeisen vastaavan kokoluokan hanke oli Suopellon yläasteen rakentaminen 1990-luvulla. – Luonnonmaan perhetalon hanke on ollut jo tähän saakka iso ponnistus. On hienoa nähdä, kun rakennus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme