Naantalin kaupunki

Hiekoitushiekan siivoaminen on alkanut Naantalissa

Jaa

Autojen siirtokehotuksiin tai pysäköintikieltoihin ei todennäköisesti ole Naantalissa tarvetta, mutta lähestyvät harjakoneet on hyvä ottaa liikenteessä ja pysäköidessä huomioon.

Naantalissa on aloitettu hiekoitushiekan harjaukset ja katujen pesu. Työt alkoivat maanantaina 22.3. Kanta-Naantalissa ja Rymättylässä, josta edetään muille saaristoalueille.

Puhdistusjärjestys mukailee talvikunnossapidon prioriteettilistaa. Ensin harjataan pääkadut, jonka jälkeen vuorossa ovat järjestyksessä kevyen liikenteen väylät, kokoajakadut sekä asuntokadut. Samanaikaisesti puhdistetaan myös kaupungin omistamien kiinteistöjen pihoja.

Naantalin kaupunginpuutarhuri Simo Saarinen kertoo, että kaikkiaan katualueiden harjauksessa ja pesemisessä kuluu arviolta noin kuusi viikkoa, jos säät pysyvät keväisinä. Jos pakkasia ja lunta vielä saadaan, työ luonnollisesti hidastuu. Sääolosuhteita on myös seurattu tarkasti aloitusajankohdan suhteen.

– Työt aloitetaan mieluummin vähän ennakoiden kuin liian myöhään. Tavoitteena on saada hyvissä ajoin harjattua sekä pestyä kadut, jotta ilmanlaatu voidaan säilyttää hyvänä, Saarinen kertoo.

Hiekan poisto ja katujen pesu vähentää ilmassa olevaa hienoa katupölyä. Hiekoitussepelin harjaukset suoritetaan imulakaisukoneilla, ja myös harjauksen yhteydessä käytetään vettä pölyämisen estämiseksi.

Saarinen kertoo, että Naantalissa autojen siirtokehotuksiin tai pysäköintikieltoihin ei ole todennäköisesti tarvetta, vaan katujen puhdistustyö on edennyt hyvin ja se saadaan maaliin ilman niitäkin. Asukkaille toiveena olisi, että kadun varteen pysäköidessä voisi valita mieluummin jo harjatun kuin harjaamattoman pysäköintiruudun. Lähestyvät harjauskoneet on hyvä ottaa liikenteessä huomioon.

– Harjakoneet liikkuvat katualueella hitaasti ja rauhallisesti, ja autoilijoilta sekä kevyenliikenteenväylien käyttäjiltä toivotaan malttia liikenteeseen. Harjakoneet päästävät takana olevaa liikennettä ohi, kun sopiva levike tulee vastaan, Saarinen sanoo.

Kaduille levitetyn hiekoitussepelin määrään vaikuttaa luonnollisesti talven liukkaus, ja liukkaisiin keleihin vaikuttaa eniten lämpötilan sahaaminen nollan molemmin puolin. Naantalissa liukkaudentorjuntaa on tehty tänäkin vuonna paljon. Saarinen kertoo, että päättymässä olevalla talvikaudella liukkaudentorjuntaan on käytetty sepeliä selkeästi enemmän kuin edellisellä talvikaudella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Simo Saarinen
kaupunginpuutarhuri
Naantalin kaupunki
050 339 0530
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Hangan lauttarantaan saadaan uusi odotuskoppi16.4.2021 12:30:21 EEST | Tiedote

Rymättylän Hankaan on valmistunut uusi odotustila. Hangan rantaan yhteysaluslaiturin läheisyyteen tuleva rakennus on tarkoitettu Hanka–Seili–Nauvo-reitillä liikkuvien käyttöön, esimerkiksi Pienen Rengastien pyöräilijöiden odotus- ja levähdyspaikaksi. Odotustilan ovat rakentaneet kaupungin kunnossapidon kirvesmiehet. Varsinainen rakennus on nyt viimeistelyä vaille valmis, ja paikoilleen Hangan rantaan se tuodaan vielä tämän kuun aikana. Odotustilan on suunnitellut Naantalin kaupungin kaavoitusarkkitehti Mika Sahlström. Rakennuksen suunnittelussa on otettu huomioon, että samaa rakennetta voitaisiin monistaa tuleviin saman tyylisiin rakennuksiin Naantalissa. – Rakennuksessa on kehärakenne, jossa talon runko ja katto muodostavat tavallaan yhtenäisen kehän. Näin kaikki runkorakenteet saadaan tehtyä kerralla valmiiksi. Vaikka malli on hieman monimutkainen, kehärakenne tuo nopeutta sen valmistamiseen, kertoo Naantalin kaupungin kunnossapitomestari Mikko Viitala. – Kehärakenne mahdollistaa sen

Turun, Naantalin ja Raision kaupunginjohtajat sitoutuvat Naantalin Nesteen alueen kehittämiseen25.3.2021 10:45:00 EET | Tiedote

Selvityshenkilö Panu Routila on luovuttanut Naantalin Nesteen jalostamon alueen tulevaisuutta koskevan selvitystyönsä elinkeinoministeri Mika Lintilälle. Routilan selvityksen mukaan alueelle olisi mahdollista muodostaa bio- ja kiertotalouden keskittymä. Selvitystyössä on tunnistettu useita yrityksiä, jotka ovat alueesta kiinnostuneita. – Panu Routila on tehnyt erittäin merkittävän työn selvittäessään alueen mahdollisuudet ja etsiessään yritykset, jotka näkevät alueen kiinnostavana teollisen toiminnan alustana. Parhaimmillaan tästä hankkeesta muodostuu esimerkki teollisuuden uudistumisen mahdollisuuksista, mutta se edellyttää kaikkien tahojen sitoutumista ja panostusta sekä työn jatkumista keskeytyksettä, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve. Jalostamotoiminnassa ollut alue on kokonaisuudessaan yli 200 hehtaaria ja saavutettavuudeltaan erinomainen sekä maantieyhteyksin, rautateitse, että syväväylää pitkin. Kyseessä onkin kansainväliselläkin tasolla houkutteleva kohde uudelle teollisu

Naantalin uudeksi kaupunginjohtajaksi on valittu Laura Leppänen15.3.2021 20:27:06 EET | Tiedote

Naantalin kaupunginvaltuusto on valinnut kokouksessaan 15.3.2021 Naantalin uudeksi kaupunginjohtajaksi Laura Leppäsen. Kaupunginvaltuusto valitsi Leppäsen virkaan yksimielisesti. – Kiitän kaupunginvaltuustoa luottamuksesta ja valinnastani. Naantali on hieno kaupunki ja tulen tekemään parhaani kaupungin, sen asukkaiden, yritysten ja toimijoiden hyväksi. Odotan ilolla tulevia työtehtäviä, niin mahdollisuuksien hyödyntämistä kuin haasteiden ratkaisemistakin. Avoimella yhteistyöllä kaupungin henkilöstön ja luottamushenkilöidemme kanssa tulemme saamaan tuloksia aikaan, Leppänen toteaa valinnastaan. Laura Leppänen on koulutukseltaan filosofian tohtori, ja hän toiminut vuodesta 2019 alkaen Päijät-Hämeen liiton maakuntajohtajana. Leppänen on työskennellyt aiemmin Varsinais-Suomen liitossa maakuntauudistuksen muutosjohtajana. Naantalin kaupunginjohtajan tehtävä oli haettavana 27.11.–28.12.2020. Kelpoisuusvaatimuksena virkaan oli soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, ja valittavalta toivottiin h

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme