If Vakuutus

Hiihtolomareissu suunnitteilla? Tarkista Ifin karttapalvelusta, mitä sairastuminen suosituissa lomakohteissa voi maksaa – ja kiinnitä koronaviruksen jyllätessä huomiota myös matkustusturvallisuuteen

Jaa

Moni suuntaa seuraavien viikkojen aikana etsimään lunta Euroopan suosituista laskettelukohteista tai rentoutumaan Aasian houkutteleville hiekkarannoille. Ulkomailla tapahtuva sairastuminen tai loukkaantuminen voi tulla yllättävän kalliiksi. If kokosi kätevään karttapalveluun esimerkkihintoja sairastumisen kustannuksista suosituimmissa matkakohteissa.

Miten käy lomabudjetille, jos jalka murtuu Alpeilla tai raju vatsatauti vie sairaalahoitoon Thaimaassa? Ifin kartalta löytyy esimerkkihintoja, mitä lääkärikäynti, sairaalassa vietetty yö tai harvinaisempi vahinko kuten ambulanssilento tai helikopterikuljetus kohteessa kustantaa.

Esimerkkihinnat ovat yksittäisille matkavakuutusasiakkaille maksettuja korvauksia, eivät tilastollisia keskiarvoja. Hinnat on kerätty Ifin vahinkokorvauskeskuksesta ja yhteistyökumppaniltamme SOS Internationalilta. If päivittää karttaa tasaisin väliajoin.

Hintaesimerkkejä:

Kotiinkuljetus Thaimaasta Suomeen saattajan kanssa: 4 300 euroa

Ambulanssikuljetus rinteestä sairaalaan Sveitsissä: 1 118 euroa

Lääkärikäynti Kiinassa: 800 – 1 111 euroa

Katso kartasta, mitä eri matkakohteissa sairastuminen maksaa

Matkustusturvallisuus herättää kysymyksiä

Matkustusturvallisuus herättää tällä hetkellä normaalia enemmän kysymyksiä ja huolta matkailijoissa. Yhteydenotot Ifin korvauspalveluun ovat selvästi lisääntyneet sen jälkeen kun koronaviruksen leviäminen on vaikuttanut matkustamiseen erityisesti Kiinassa.

-Wuhanin tilanteen kärjistyttyä yhteydenottoja on ollut paljon. Asiakkaat kysyvät nyt entistä enemmän jo ennakolta voiko tiettyyn kohteeseen matkustaa ja korvaako vakuutus matkan mahdollisen peruuntumisen. Kehotamme seuraamaan ulkoministeriön matkustustiedotteita ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeita. Myös me Ifissä seuraamme jatkuvasti tilannetta ja olemme valmiudessa auttamaan, kertoo korvausasiantuntija Anne Koivisto.

Turvallisuus pohdituttaa tällä hetkellä myös työn puolesta matkustavia.

-Työnantaja huolehtii matkustavien työntekijöiden matkavakuutuksista. Oman työnantajan matkustusohjeet ja paikallisten viranomaisten määräykset antavat ensikäden tietoa, jos matkakohteen turvallisuustilanteessa tapahtuu muutoksia. If on pohjoismaiden suurin matkavakuuttaja ja pystymme auttamaan asiakkaitamme myös kumppanimme SOS Internationalin välityksellä tarpeen mukaan”, kertoo Ifin yritysasiakkaiden henkilövakuutusten matkakorvauksista vastaava Tiina Isoniemi.

Seuraa tilannetta ja tee matkustusilmoitus, olitpa sitten loma- tai liikematkalla

  • Ulkoministeriö päivittää eri maiden matkustustiedotteita tarvittaessa ja tilanteen muuttuessa, tarkista ajankohtainen tilanne ministeriön verkkosivuilta.
  • Matkustusilmoitus on aina hyvä tehdä ennen matkaa, sillä silloin saat suoraan tiedon, jos matkakohteesi turvallisuustilanne muuttuu. Tämän lisäksi matkakohteeseen liittyvää uutisointia kannattaa seurata jo ennen matkaa.
  • Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) päivittää sivuillaan tuoreimmat tiedot esimerkiksi koronaviruksen aiheuttaman taudin esiintymisestä sekä ohjeista tartuntojen torjumiseksi.
  • Turvaa itsesi ja halutessasi myös matkatavarasi matkavakuutuksella. If korvaa matkan peruuntumisen, jos vakuutuksen on ottanut viimeistään kolme päivää ennen lähtöä.

Matkavakuutus tuo turvaa ikäviä yllätyksiä vastaan missä päin maailmaa tahansa.

Tutustu Ifin matkavakuutukseen.

Lisätietoja:

if.fi/sairastumisen-kustannukset

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

If Vakuutus
If Vakuutus
Niittyportti 4
02200 Espoo

010 191 515http://www.if.fi

 If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiseteläimetkoditautot ja paljon muuta. Me hoidamme vakuutusasiat mutkattomasti, helposti ja hetkessä. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 700 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta If Vakuutus

Yli 90% suomalaisista vakuuttaa kotinsa – moni ei kuitenkaan tiedä, että kotivakuutus korvaa myös matkapuhelimelle sattuneen vahingon27.2.2020 08:00:00 EETTiedote

Ifin yhteistyökumppanin iTapsan teettämästä tutkimuksesta selvisi, että kaksi kolmasosaa suomalaisista ei tiedä vakuuttaneensa puhelintaan jo kotivakuutuksella. Tutkimuksen mukaan suurin osa suomalaisista ei kuitenkaan ota erillistä laitevakuutusta. Ifin nettisivujen 3D-palvelusta näkee helposti, millaisia matkapuhelimille ja muille kodin laitteille sattuneita vahinkoja kotivakuutuksesta korvataan ja mitä ovat keskimääräiset korvaussummat.

Milloin ne renkaat pitikään vaihtaa? If selvitti, miten uusi laki vaikuttaa suomalaisten rengaskäyttäytymiseen4.2.2020 08:00:00 EETTiedote

Moni autoilija on kiristellyt hampaitaan ajaessaan tammikuun vesikeleillä nastarenkailla tai luistellessaan kesärenkailla takatalven yöpakkasissa. Heille uuden tieliikennelain astuminen voimaan 1. kesäkuuta 2020 tuonee helpotusta kalenteriin sidottuun renkaidenvaihtorumbaan: jatkossa autoilija voi itse päättää ajokelin mukaan ottaako alleen talvirenkaat. If selvitti noin 30 000 suomalaisen asenteita renkaiden käytöstä. Kyselyn tulosten mukaan yllättävän moni suunnittelee jatkossa vaihtavansa talvirenkaat kelin mukaan.

Kymmenissä tuhansissa keittiöissä piilee vakava tulipaloriski - havaitse reistailevan liesituulettimen vaaran merkit ajoissa22.1.2020 08:00:00 EETTiedote

Harmittomalta vaikuttava vika liesituulettimessa tai jopa pelkkä veden keittäminen saattavat aiheuttaa mekaanisella liukukytkimellä varustetusta liesituulettimesta alkavan tuhoisan palon. Viime aikoina liesituuletinpalot ovat jälleen olleet harmillisen yleinen uutinen eri puolella Suomea. Varmista, ettei omassa keittiössäsi piile paloriskiä ja vaihda oikutteleva tuuletin suosiolla uuteen.

Ifin tutkimus: Digitaalisia terveyspalveluja ja tekoälyä tulisi hyödyntää terveydenhoidossa nykyistä enemmän – etälääkäri ja muut digipalvelut usealle silti vielä vieraita16.1.2020 08:00:00 EETTiedote

Etälääkärin ja muiden terveydenhoidon digipalveluiden hyödyntäminen on suomalaisille vielä vierasta. Yli puolet suomalaisista suhtautuu kuitenkin niihin sekä tekoälyn hyödyntämiseen terveydenhoidossa myönteisesti. Tämä selviää Ifin teettämästä Terveysbarometristä, jolla selvitettiin suomalaisten suhtautumista erilaisiin terveydenhoidon digi- ja etäpalveluihin. Etälääkäriin suhtautuvat positiivisimmin nuoret sekä ne, jotka ovat jo kokeilleet jotakin terveydenhoidon etäpalvelua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme