Hilma-tädin johdolla selvitetään vanhan kartan arvoitusta

Jaa
Kesäloma ei ole ehtinyt kunnolla edes alkaa, kun Hilma-tädin salapoliisin vaistot heräävät. Nyt tarvitaankin oveluutta, kiipeilytaitoja sekä kuppi vahvaa kahvia. Tällä lomalla ei ehditä lepäillä!
Nora Lehtinen: Hilma-täti ja vanhan kartan arvoitus. Kansi ja kuvitus: Anne Muhonen.
Nora Lehtinen: Hilma-täti ja vanhan kartan arvoitus. Kansi ja kuvitus: Anne Muhonen.

Nora Lehtisen Hilma-täti -kirjasarja saa jatkoa! Sarjan kolmannessa osassa Hilma-täti ja vanhan kartan arvoitus jatketaan seikkailuja Helsingissä. 

Hilma-tädin naapurustossa alkaa kiertää vanhan tavaran kauppiaita pilvin pimein. Katuvalo syttyy ja sammuu outoihin aikoihin. Maasta löytyy erikoisia kolikoita, puhelin soi joka päivä samaan aikaan ja harvinainen lintu laulaa iltaisin portin päällä.

Pian on vanha jengi koossa, kun Hilma, Viltsu ja Sakari pystyttävät salapoliisitoimiston puutalokodin keittiöön. Eriskummalliset vihjeet johdattavat kolmikon lopulta vanhan kartan luokse. Mitä kartan merkintöihin on piilotettu? Mitä kartantekijä haluaa kertoa? Selvää on, että joku muukin on salaperäisen kapistuksen perässä.

Nora Lehtinen on seikkailuja ja sivupoluille eksymistä rakastava kirjailija ja kolmen lapsen äiti. Anne Muhonen on vantaalainen kolmen lapsen äiti, kuvittaja ja toimittaja, joka rakastaa uppoutua kirjojen sivuille. Hilma-täti ja vanhan kartan arvoitus on Helsingin Vallilaan sijoittuvan sarjan kolmas osa. Hilma, Viltsu ja Sakari seikkailevat myös kirjoissa Hilma-täti ja kuutamoseikkailu (Avain, 2021) ja Hilma-täti ja ullakon kummitus (Avain, 2022).

teos: Hilma-täti ja vanhan kartan arvoitus
kirjailija: Nora Lehtinen
kuvittaja: Anne Muhonen
ISBN: 9789523044630
kustantaja: Avain
ilmestymispäivä: 24.4.2023

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet


Avain, Suomen kirjastopalvelu Oy,
viestintäjohtaja Vilja Kujanpää,
vilja.kujanpaa@avain.net, puh. 040 755 3319


arvostelukappaleet: info@avain.net

Kuvat

Nora Lehtinen: Hilma-täti ja vanhan kartan arvoitus. Kansi ja kuvitus: Anne Muhonen.
Nora Lehtinen: Hilma-täti ja vanhan kartan arvoitus. Kansi ja kuvitus: Anne Muhonen.
Lataa
Nora Lehtinen. Kuva: Oliver Lehtinen.
Nora Lehtinen. Kuva: Oliver Lehtinen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Avain
Avain
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

09 5840 440https://avain.net/

Avain on suomalainen kirjakustantamo, joka kustantaa laadukasta kotimaista kirjallisuutta. Kustantamo on palkittu Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla tunnustuksena selkokirjallisuuden edistämisestä.

Avain on osa Suomen kirjastopalvelu Oy:tä ja Booky Groupia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Heli Pekkarisen kylähulluus kasvoi Kylässä Italiassa -kirjaa kirjoittaessa31.5.2023 09:00:00 EEST | Blogi

Tietokirjailija Heli Pekkarinen tunnustautuu kylähulluksi. "En rentoudu monen suomalaisen tapaan luonnossa, vaan minun mieleni rauhoittuu ja hartiani laskeutuvat parhaiten kapeilla mukulakivikujilla ja pienillä piazzoilla", kirjoittaa Pekkarinen Kustantamon kuulumisia -blogissa. Rakkaus pieniin italialaisiin kyliin on Kylässä Italiassa -kirjan kirjoittamisen jälkeen vain kasvanut: "Rakastan pieniä kyliäni nyt jopa enemmän kuin ennen kirjan kirjoittamista: koskaan ei tiedä, mihin keskiaikaisessa italialaiskylässä törmää!"

Nora Lehtinen kirjoittaa blogissa arjestaan kirjailijana ja perheenäitinä24.5.2023 09:00:00 EEST | Blogi

Kirjailija Nora Lehtinen kirjasi ylös yhden maaliskuisen työpäivän aikana kohtaamansa kohokohdat ja ajatukset. Tuolloin tekeillä ollut lastenromaani valtasi ison osa arka: "En pysty palaamaan kirjan maailmasta. Kirjoittaessa elän tarinaa lähes fyysisesti mukana. Kuljen pöllyävällä hiekkatiellä, kosken vanhaan oven ripaan, haistan ruohonkorsien tuoksun aamuisella nurmikolla, näen tummansinisen aallokon kirkkaana päivänä meren rannassa, tartun metallisiin paloportaisiin silloin, kun seikkailu niin vaatii", hän kirjoittaa Kustantamon kuulumisia -blogissa. Lehtisen lastenromaani Hilma-täti ja vanhan kartan arvoitus ilmestyi toukokuussa.

Karoliina Suoniemi haluaa kirjoittaa lapsille myös sodasta ja sota-ajan lapsuudesta10.5.2023 09:00:00 EEST | Blogi

Opettajana työskentelevä tietokirjailija Karoliina Suoniemi tietää, miten lapsille kerrotaan menneisyydestä ja vaikeistakin asioista. "Kirjani ovat saaneet innostuksensa oman sukuni historiasta ja asioista, jotka ovat kiinnostaneet ja puhutelleen minua. Paperinarukenkiä aloin kirjoittaa jo ennen Ukrainan sodan alkua, mutta sodan syttyminen Euroopassa toi sen aihepiirin vielä lähemmäs. Tahdoin saada kansien väliin omien isovanhempieni ikäluokan kertomukset sota-ajan lapsuudesta ja nuoruudesta, nyt kun se oli vielä mahdollista", kirjoittaa Suoniemi Kustantamon kuulumisia -blogissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme