Suomen riistakeskus – Satakunta

Hirvieläinten pyyntiluvat Satakunnassa

Jaa
Suomen riistakeskuksen Satakunnan toimialueelle on myönnetty tulevalle metsästyskaudelle pyyntilupia 2476 kpl hirvelle, 13447 kpl valkohäntäpeuralle ja 91 kpl kuusipeuralle. Yhdellä pyyntiluvalla voidaan kaataa yksi aikuinen hirvieläin tai kaksi vasaa.

Hirvi- ja peuralupien määrässä pientä laskua

Hirven osalta myönnetty kokonaislupamäärä laski noin 6 prosenttia. Luonnonvarakeskuksen keväällä julkaiseman arvion mukaan hirvikanta on suurimassa osassa Satakunnan toimialuetta nyt tavoitetasossa, ja metsästyksen tavoitteena onkin pitää hirvikanta nykyisellään. Satakunnan pohjoisella rannikkoseudulla kannan arvioidaan olevan hieman tavoitetasoa korkeampi, joten tällä alueella metsästyksen tavoitteena on kannan leikkaaminen. Osa myönnetyistä luvista on tarkoitettu ns. pankkiluviksi, jotka on mahdollista ottaa käyttöön mikäli jahdin yhteydessä osoittautuu että hirviä on arvioitua enemmän.

Valkohäntäpeuran pyyntilupamäärä laski Satakunnan toimialueella noin 7 prosenttia edelliseen kauteen verrattuna. Edellisellä metsästyskaudella pyyntilupia käytettiin toimialueella noin 10 000 kpl. Valkohäntäpeuroja on kaadettu viime vuosina ennätysmäärin, ja Luonnonvarakeskuksen keväällä antaman arvion mukaan myös kannan kasvu olisi Satakunnan alueella nyt taittunut. Paikallinen vaihtelu on peurakannassa kuitenkin tällä hetkellä suurta.

Peurajahtiin heti syyskuussa

Hirvieläinten vahtimalla tapahtuva metsästys on nykyisin mahdollista aloittaa syyskuun alusta. Riistakeskus suosittelee, että etenkin valkohäntäpeurojen metsästys aloitettaisiin kolarien ehkäisemiseksi ja kaatotavoitteiden saavuttamiseksi täydellä teholla heti kauden alussa.

LIITE: rhy-kohtaiset lupamäärät kaudelle 2022-2023.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen riistakeskus – SatakuntaSuomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Suomen riistakeskuksen Satakunnan toimialueeseen kuuluu Satakunnan maakunta sekä Kihniön, Parkanon, Ikaalisten, Hämeenkyrön, entisen Viljakkalan, Sastamalan ja Punkalaitumen kuntien alueet Pirkanmaalta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen riistakeskus – Satakunta