Hiv-säätiöHiv-säätiö

Hiv-kotitestin maahantuoja vaihtuu - hinta laskee huomattavasti

Jaa

Vuoden vaihteen jälkeen Suomessa myytävän EU-sertifioidun hiv-kotitestin maahantuoja vaihtui ja hinta laski. Testin maahantuonti siirtyi 1.1.2020 alkaen Hiv-säätiön perustamalle osakeyhtiölle. Kuluttajalle tämä merkitsee huomattavaa säästöä ja mahdollistaa siten hiv-testin tekemisen kotona yhä useammalle.

Pointshopping Oy myy hiv-kotitestiä omassa verkkokaupassaan suoraan kuluttaja-asiakkaille ja toimittaa sitä myös apteekkijärjestelmään. Testi halpenee Pointshopping.fi -verkkokaupassa jo tammikuussa.

-        Omassa verkkokaupassamme hinta putoaa alle 29 euron. Myös tuotteen tukkuhinta putoaa merkittävästi. Uskomme ja toivomme, että tämän myötä kuluttajahinta myös apteekeissa laskee, kertoo Pointshopping Oy:n toimitusjohtaja Jukka Keronen.

Yhtiön tavoitteena on, että Suomessa myydään vuonna 2020 yli 5000 hiv-kotitestiä. Tässä olisi noin 30-40 prosentin kasvu nykyiseen. Suomessa noin joka kymmenes hiv-tartunnan saanut ei tiedä tartunnastaan. Kotitesti on yksi tapa saada hiv-testauksen piiriin henkilöitä, joille on syystä tai toisesta vaikeaa mennä hiv-testiin terveyskeskukseen tai edes järjestöjen ylläpitämiin matalan kynnyksen testauspisteisiin.

-        Hiv-kotitesti on jo madaltanut testauskynnystä monelle ja toivomme, että kotitestin halpeneminen tuo tämän hiv-testausmahdollisuuden vielä useamman ulottuville, sanoo Keronen.

-        Tulemme myös järjestämään, toivottavasti yhteistyökumppanien kanssa, kotitestausta edistäviä kampanjoita, jotta tietoisuus tästä vaihtoehdosta lisääntyy, Keronen päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Jukka Keronen, Toimitusjohtaja, 040 564 8814, jukka.keronen@hivpoint.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Hiv-säätiö
Hiv-säätiö
Unioninkatu 45 C 1
00170 Helsinki

0207465705http://www.hivpoint.fi

Hiv-säätiön ylläpitämän Hivpointin (ent. Hiv-tukikeskus) tarkoituksena on hiv-tartuntojen ennaltaehkäiseminen, tartunnan saaneiden, tartunnasta huolestuneiden ja heidän läheisten tukeminen sekä hiv-tartunnan saaneiden ihmis- ja perusoikeuksien edistäminen. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hiv-säätiö

Suomalaisten Venäjälle matkailevien miesten tartunnat askarruttavat – Uutta tutkimustietoa tulossa20.5.2020 06:42:00 EESTTiedote

Noin puolet suomalaisten uusista hiv-, kuppa- ja tippuritartunnoista saadaan matkailun tai ulkomailla oleskelun aikana harrastamalla suojaamatonta seksiä. Näistä tartunnoista puolet todetaan yli 50-vuotiailla heteromiehillä. Jotta hiviä ja muita seksitauteja voidaan tulevaisuudessa ennaltaehkäistä tehokkaasti myös matkailijoiden parissa, Hivpoint ja Lapin Yliopisto aloittavat tutkimuksen venäjänmatkailijoiden seksikäyttäytymisestä.

Itä-Suomessa hiv-tartuntojen määrä edelleen nousussa – ilmaisia hiv-kotitestejä jaossa Vartiuksen raja-asemalla 15.-16.612.6.2019 06:00:00 EESTTiedote

Suomalaiset saavat nykyään hiv-tartunnan todennäköisemmin ulkomailla kuin kotimaassa. Hivpoint ja Suomen Punainen Risti tarjoavat vuonna 2019 ennätysmäärän hiv-testausmahdollisuuksia Venäjän raja-asemilla. Rajatestaustapahtumissa on jaossa myös ilmaisia hiv-kotitestejä. Seuraava testaustapahtuma pidetään Vartiuksen raja-asemalla 15.-16.6.2019.

Suomi mukaan maailman hiv-talkoisiin – globaali vastuu on tärkeää31.5.2019 06:30:00 EESTTiedote

Hiv-epidemia voitetaan kestävällä kehityksellä ja naisten ja tyttöjen asemaan parantamisella. Kestävän kehityksen tavoitteita ei voida saavuttaa panostamatta entistä enemmän tyttöjen ja naisten oikeuksiin, seksuaalioikeuksiin sekä tarttuvien tautien ehkäisyyn ja hoitoon. Huolimatta lääketieteen kehityksestä ja uusien tartuntojen vähenemisestä, hiv ja aids vaikeuttavat edelleen suhteettomalla tavalla erityisesti hiv-tartunnan saaneiden elämiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme