HKLHKL

HKL:n johtokunta päätti kaupunkipyöräpalvelun laajentamisesta

Jaa

HKL:n johtokunta päätti torstaina omalta osaltaan hyväksyä suunnitelman kaupunkipyöräpalvelun laajentamisesta kattamaan koko Helsingin alue. Siihen sisältyy, että koko kauden maksua joudutaan nostamaan hieman. Päätös on ehdollinen eli sen toteutuminen edellyttää vielä Espoon vastaavaa päätöstä sekä varmuutta budjettirahoituksesta.

Kuva: HKL
Kuva: HKL

Laajennuksen myötä kaupunkipyöräpalvelu tulee kattamaan koko Helsingin lukuun ottamatta Kehä III:n ulkopuolelle jääviä alueita (Östersundom ja Ala-Tikkurila). Laajennuksen vuoksi koko kauden käyttömaksu nousee viidellä eurolla, muut hinnat pysyvät ennallaan. Korotuksella katetaan palvelun kustannuksia, jotka ovat tämän ja edellisen laajennuksen myötä nousseet merkittävästi. Tällä mallilla käyttömaksuilla ja kaupungin tuella katettu osuus on samassa suhteessa muiden joukkoliikennepalveluiden kanssa.

Laajennuksessa saataisiin 105 uutta asemaa ja 1050 uutta pyörää, joilla täydennettäisiin myös olemassa olevaa palvelualuetta. Asemien tarkkoja sijainteja suunnitellaan parhaillaan.

Helsingin ja Espoon yhtenäinen kaupunkipyöräpalvelu vaatii saman sisältöiset päätökset molemmilta kaupungeilta. Palvelun suunnitellun kaltaisen laajennuksen ja sen vaatiman hinnan korotuksen toteutuminen edellyttää näin vielä, että vastaava päätös tehdään Espoossa, missä asiaa käsitellään teknisessä lautakunnassa 9.12. HKL:n johtokunta tekee tämän jälkeen varsinaisen hankintapäätöksen laajennuksesta.

Laajennuksen toteutuminen edellyttää myös, että Helsingin kaupungin budjettiin hyväksytään kaupunkipyörien osalta esitetty kustannus.

Mikäli Espoo ei kannata hinnan nostoa, arvioidaan laajennuksen kattamaa aluetta ja kustannuksia uudelleen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Samuli Mäkinen (HKL), p. 040 532 3594, samuli.makinen@hel.fi

Kuvat

Kuva: HKL
Kuva: HKL
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 53250
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

Kaupunkipyöräpalvelusta vastaa Helsingissä Helsingin kaupungin liikenneliikelaitos HKL ja Espoossa Espoon kaupungin Tekninen ja ympäristötoimi. Palvelua ylläpitää CityBike Finland ja markkinoinnista, digipalveluista ja asiakassuhteista vastaa HSL. Kaupunkipyörien ja pyöräasemien mainospaikkojen myynnistä vastaa ulkomainosyhtiö Clear Channel.

HKL – kaupungin paras liike.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme