HKL

HKL:n perustehtävä osuu vastuullisuuden ytimeen

Jaa

Vastuullisuus on johtoajatuksemme kaikessa tekemisessämme, ja siksi haluamme tuoda näkyvästi esiin toimintaamme. Ajamme yhteiskunnan kokonaisetua ja tuotamme kustannustehokkaita palveluja, joiden avulla kaupunkilaiset saavat vastinetta verorahoilleen. Kehitämme palvelujamme jatkuvasti muun muassa asiakaskokemuksen ja toiminnan arvioinnin tulosten perusteella.

Tuotamme kestävän liikkumisen palveluja, jotka tukevat Helsingin seudun kaupunkirakenteen tiivistämiseen liittyvien ympäristötavoitteiden saavuttamista. Toimintamme takaa osaava ja ammattitaitoinen henkilöstö kuljettajista ja asentajista insinööreihin ja monen muun alan asiantuntijoihin. 

Metrot ja raitiovaunut kulkevat vihreällä sähköllä ja niiden elinkaari on jopa 40 vuotta. kaupunkipyöräverkostolla kannustamme kaupunkilaisia liikkumaan yhä terveellisemmin. Kesäkuussa 2019 avattiin metrovarikon katolle aurinkovoimala, joka tuottaa sähköä niin, että siitä riittäisi yli 200 kerrostaloasuntoon vuodeksi.

Haluamme, että tuottamamme kaupunkiraideliikenteen palvelut ovat kaikkien käytettävissä riippumatta siitä, liikkuuko vaikkapa pyörätuolilla, lastenvaunujen kanssa tai opaskoiran avustamana. Huomioimme esteettömyyden niin metrojunissa ja raitiovaunuissa kuin asemilla ja pysäkeilläkin.

Näitä teemoja tuomme esille tällä viikolla alkaneen Vihreät vaeltajat -kampanjamme kautta.

- Olemme ylpeitä vastuullisesta toiminnastamme, ja siksi haluamme kertoa mieleenpainuvalla tavalla kaupunkilaisille kestävän kehityksen mukaisesta joukkoliikenteestä ja HKL:n vastuullisesta roolista kaupunkilaisten elämässä, kertoo HKL:n laatu- ja ympäristöpäällikkö Maija Sarpo.

Vihreät vaeltajat -kampanja näkyy metroasemien ulkomainospaikoilla, printtimediassa ja HKL:n sosiaalisen median kanavissa.

#vastuullinenhkl

www.hkl.fi/vastuullisuus

Tutustu HKL:n vastuulliseen toimintaan Vihreät vaeltajat -videomme kautta

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja vastuullisuudestamme:
laatu- ja ympäristöpäällikkö
Maija Sarpo
puh. 040 868 4223
maija.sarpo@hel.fi

Lisätietoja kampanjasta:
viestintä- ja henkilöstönkehittämispäällikkö
Elina Norrena
puh. 050 412 1941
elina.norrena@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 53250
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

HKL vastaa raitiovaunujen ja metrojen liikennöinnistä, kaupunkipyöristä sekä joukkoliikenneinfran eli ratojen, asemien ja varikoiden hoidosta ja kehittämisestä. HKL – kaupungin paras liike.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Kuormapyöräpalvelu kaupunkilaisten kokeiltavana Jätkäsaaren ja Ruoholahden alueella1.7.2020 09:27:16 EESTTiedote

HKL aloittaa yhteiskäyttöisten kuormapyörien kokeilun Jätkäsaaren ja Ruoholahden alueella 1.7.2020 alkaen. Kokeilun aikana kuormapyörän voi ottaa käyttöön älypuhelimella, kulkea sillä vapaasti ja lopettaa pyörän käytön sovelluksen osoittamilla alueilla. Palvelussa kumppanina toimii Lähikauppakeskus Ruoholahti. Hanke on yksi keväällä lanseeratun HKL:n Keksi pyörä uudelleen –kokeiluhaun hankkeista. Kokeiluhaun tarkoituksena oli löytää uusia kokeiluja pyöräliikenteen edistämiseksi Helsingin seudulla.

Helsingin kaupunkipyöräpalvelun laajentamista suunnitellaan16.6.2020 19:23:37 EESTTiedote

Kaupunkipyöräpalvelun laajennusta ryhdytään valmistelemaan. Tavoitteena on, että palvelu kattaisi mahdollisimman suuren osan Helsingistä. HKL:n johtokunta sai 16.6. selvityksen kaupunkipyöräpalvelun kehittämismahdollisuuksista ja hyväksyi palvelun kehittämissuunnaksi ensi vaiheessa palvelun alueellisen laajentamisen. Lisäksi johtokunta näkee, että kaupunkipyöräkauden pidentäminen on seuraava tavoite järjestelmän laajennuttua koko kaupunkiin sopimusteknisten reunaehtojen salliessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme