Suomen YK-liittoSuomen YK-liittoSuomen YK-liitto

Hope on laulu rauhan puolesta – Tuigun uudella biisillä kerätään YK:lle varoja rauhan rakentamiseen Ukrainassa

Jaa
Ukrainan sodan vuosipäivänä 24.2. julkaistaan Tuigun kappale Hope - Song for Ukraine, jonka avulla kerätään varoja YK:n tekemälle työlle sodan runtelemassa Ukrainassa. Keräyksen järjestää Suomen YK-liitto, jonka kautta varat ohjataan YK:n rauhanrakennustyöhön. ”Haluamme kannustaa kuulijat osallistumaan keräykseen Ukrainan puolesta tämän kappaleen myötä”, sanoo Tuigun kitaristi Juha Björninen.

“Venäjän hyökkäys Ukrainaan, uutiset, kuvat ja tiedot sieltä aiheuttivat minussa syvän järkytyksen ja surun. Koin että minun täytyy musiikin keinoin ilmaista myötätuntoni ja välitön toiveeni siitä, että Ukrainan kansa selviää tästä sodasta”, sanoo Juha Björninen. Tunne johdatti Björnisen säveltämään ja tuottamaan Hope - Song for Ukraine musiikin Tuigu yhtyeensä kanssa. “Tulemme esittämään kappaletta konserteissa ja kirkoissa ja annamme sen tuoton hyväntekeväisyyteen.”  

Suomen YK-liitosta kerrotaan, että YK:ssa käsitellään Ukrainan tilannetta ja siellä tehtyjä ihmisoikeusrikkomuksia 22.-23.2. yleiskokouksen hätäistunnossa. Lisäksi käsittelyssä on uusi Ukrainaa koskeva päätöslauselma, johon toivotaan entistä laajempaa allekirjoittajajoukkoa. ”Tässä mitataan uudelleen mitä mieltä maailma on tästä sodasta”, sanoo YK-liiton toiminnanjohtaja Helena Laukko. ”On olemassa laaja yhteisymmärrys siitä, että tarvitaan rauha ja neuvottelut sen saavuttamiseksi, mutta rauhan pitää olla sekä oikeudenmukainen että YK:n peruskirjan mukainen.” 

Ukrainan sodan aikana YK ja sen järjestöt ovat tehneet maassa rauhanrakennustyötä, auttaneet pakolaisia ja antaneet humanitaarista apua. Avustustyössä on mukana noin 20 eri YK:n järjestöä.  

Tuoretta lisätietoa Ukrainasta saa Suomen YK-liiton ylläpitämästä Globalis-tietokannasta (päivitetty 24.2.2023). Tuore artikkeli kertoo Ukrainan konfliktin ja sodan taustoista sekä YK:n roolista Ukrainassa. 

Biisi ja keräys toteutetaan yhteistyössä Open Creative Housen kanssa. Open Creative House on luovien alojen keskittymä, joka yhdistää tekijät, yritykset ja organisaatiot rakentamalla luovien alojen siltoja digikulttuuriin ja globaaliin kasvuun. 

Voit osallistua keräykseen kuuntelemalla biisiä ja jakamalla sitä ystävillesi. Tuigu ohjaa suoratoistopalvelujen tuotot suoraan YK-liiton Ukraina keräykseen. Lisäksi voit tukea YK:n työtä Ukrainassa tekemällä lahjoituksen MobilePayn kautta 41824 tai verkkosivuilla kauppa.ykliitto.fi/product/hope-for-ukraine/. Keräyslupa RA/2021/142 

 

Tekijätiedot: 

Tuigu: Juha Björninen, Otto Tikkanen, Arttu Huopainen, Harri Ruotjoki, Ella Tepponen 

Vierailevat artistit: Mika Mylläri ja Tomi Malm 

Videon editointi: Lauri Ilomäki 

Valokuvat: Rauli Virtanen 

Kuvituskuvat: Rauli Virtanen 

 

Tarvittavat linkit: 

Latauslinkki medialle: https://www.dropbox.com/s/6ee5ky35j4eeawd/Tuigu%20-%20Hope.wav?dl=0 

Biisi on kuunneltavissa 24.2.2023 julkaisun jälkeen: 

Tuigu@tuigujazz 

Open Creative House @opencreativehouse 

Suomen YK-liitto @unafinland 

 

Tiedot keräyskohteesta: 

Suomen YK-liiton Ukraina keräys: MobilePay 41824/kauppa.ykliitto.fi/product/hope-for-ukraine/ 

Lisätietoa keräyksestä ja Ukrainasta: www.ykliittto.fija https://www.globalis.fi/Konfliktit/Eurooppa/ukraina 

 

Some: 

Suomen YK-liitto @unafinland 

Open Creative House @opencreativehouse 

Tuigu @Tuigujazz 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen YK-liitto
Suomen YK-liitto
Siltasaarenkatu 4
00530 Helsinki

+358 44 781 0300, toimisto@ykliitto.fihttps://www.ykliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen YK-liitto

Suomi valittiin YK:n ihmisoikeusneuvoston jäseneksi kaudelle 2022–2024 – neuvoston historiallinen päätös tunnustaa terveen ympäristön ihmisoikeutena14.10.2021 18:48:50 EEST | Tiedote

Suomen jäsenyys alkaa historiallisella hetkellä, kun ihmisoikeusneuvosto päätti viime viikolla tunnustaa oikeuden puhtaaseen, terveelliseen ja kestävään ympäristöön ihmisoikeudeksi. YK-liitto ja ympäristöjärjestö WWF uskovat päätöksen edistävän ilmasto- ja luontokriisien ratkaisua ja globaalia oikeudenmukaisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme