HSL Helsingin seudun liikenne

HSL järjestää Ed Sheeranin konserttien aikaan lisäliikennettä Malmille 23.7. ja 24.7.

Jaa

Ed Sheeranin konserttien vuoksi on HSL:n joukkoliikenteessä lisäliikennettä lähijunilla, busseilla ja metrolla tiistaina 23.7. ja keskiviikkona 24.7. HSL suosittaa varaamaan matkustamiseen aikaa ja käyttämään tarvittaessa vaihtoehtoisia reittejä. Suosittelemme saapumaan konserttiin ensisijaisesti lähijunalla, kävellen tai pyöräillen. Lisäksi joukkoliikenteen liput kannattaa ostaa etukäteen HSL-sovelluksella tai vaihtoehtoisesti lippuautomaatista.

Lähijunien liikenne

Lisälähtöjä ja pidempinä junia ajetaan P-,N- ja T-junilla Malmilta Helsingin suuntaan ja I-junilla Tikkurilaan, Lentoasemalle ja Myyrmäkeen sekä N- ja T-junilla Keravalle ja Riihimäelle. Myös Espoon ja Kirkkonummen suunnan L-junilla ja Z-junalla Keravan ja Lahden suuntaan on yöllä lisäliikennettä. Tarkat aikataulut löydät helpoiten Reittioppaasta.

Saapuessa Malmin lentokentälle junalla kannattaa huomioida asema, jolla jää pois; lähijunalla saapuville on seuraavat ohjeet:

Mikäli saavut etelästä eli Helsingin keskustan suunnasta, niin valitse juna I tai K ja jää pois Malmin asemalla. Malmin asemalta on noin 2 kilometri eli noin 15 minuutin kävelymatka konserttipaikalle.  

Jos saavut pohjoisen suunnasta, niin valitse juna P tai K ja jää pois Tapanilan asemalla (mikäli tulet K-junalla pohjoisesta niin jää pois Malmin asemalla). Tapanilan asemalta on noin 2 kilometrin eli noin 15 minuutin kävelymatka konserttipaikalle.

Huomioittehan vaikka junissa on lisävaunuja ja liikenteessä ylimääräisiä vuoroja, odotettavissa on ruuhkia. Varatkaa siis matkustamiseen riittävästi aikaa. Normaaleihin ja esimerkiksi Reittioppaan tarjoamiin matkustusaikoihin on syytä varata ylimääräistä aikaa.

Suosittelemme ostamaan joukkoliikenteen liput jo hyvissä ajoin ennen konserttia ja huomioimaan, että lähijunissa ei myydä lippuja. Lippu kannattaa ostaa HSL-sovelluksella jonka voit ladata Google Play-kaupasta tai Applen App Storesta älypuhelimellesi. Lippuautomaateille on luvassa jonoja, joten ennakkoon ostaminen kannattaa.

 
Bussien liikenne

Malmin lentokentälle alueella liikennöi vain muutamia bussilinjoja, jotka ovat tapahtuman aikana todennäköisesti ruuhkaisia. Pyydämme huomioimaan, että vaikka luvassa on ylimääräisiä bussivuoroja, eivät kaikki halukkaat eivät välttämättä tule mahtumaan busseihin. Suosittelemme siis käyttämään mahdollisuuksien mukaan lähijunia.  

  • Linjalla 554 on lisälähtöjä Itäkeskuksen suuntaan kello 22.27 alkaen Malmin bussiterminaalin laiturista 17.
  • Linjalla 560 ajetaan lisälähtöjä Rastilan suuntaan eli Kontulaan ja Vuosaareen kello 22 jälkeen Malmin bussiterminaalin laiturista 18.
  • Lisäksi liikennöidään yksittäinen lisälähtö linjalla 147N Kampin terminaalista Kivenlahteen kello 2.05 molempina öinä. Lähtö tarjoaa jatkoyhteyden konsertista Espoonlahden suuntaan.

Metroliikenne

Metrolla on kahdella tunnilla pidennetty liikenne ja viimeinen metro Itäkeskuksesta Rautatientorille ja Matinkylään lähtee kello 01.11. Osuudella Itäkeskus-Tapiola on 10 minuutin vuoroväli ja haaroilla Vuosaareen ja Mellunmäkeen 20 minuutin vuoroväli. Metroliikennettä on mahdollista käyttää yhdessä bussilinjojen 554, 560 ja 561 kanssa idän suunnan metroasemilta yhteytenä Malmille ja Malmilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Liikennetarkastaja Esa Sauvola, 040 767 0522

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 26.11.201926.11.2019 15:41:14 EETTiedote

HSL:n lähijunaliikenteen kalusto- ja varikkohankinnan valmistelu Halliitus päätti käynnistää uusien lähijunien hankintaa valmistelevat toimet yhdessä Pääkaupunkiseudun Junakalusto Oy:n kanssa. Hallitus myös valtuutti toimitusjohtajan käynnistämään tarvittavan selvitykset muun muassa junien ominaisuuksiin ja lukumäärään sekä varikkoratkaisuihin liittyen. Junien hankinnan käynnistämistä ja varikkoratkaisua koskevat hankepäätösesitykset tuodaan hallituksen käsiteltäväksi vuoden 2020 loppuun mennessä. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella. LINKKI PÖYTÄKIRJAAN Bussiliikenteen tarjouskilpailun 49/2019 ratkaisu Hallitus päätti valita kilpailukohteiden 260 ja 261 voittajaksi Oy Pohjolan Kaupunkiliikenne Ab:n. Yhtiö alkaa liikennöidä linjoja 562 ja 587 elokuusta 2020 alkaen, linjoja 75, 77 ja 79N elokuusta 2021 alkaen (kohde 260) sekä linjaa 55 vuoden 2021 alusta (kohde 261). Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella LINKKI PÖYTÄKIRJAAN Liikennöinnin yksinoikeuden myöntäminen tarjousk

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme